Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Több pénzt! - Sztrájkol az APEH-os és a vámos

Folyamatosan érkeznek az adóigazgatási dolgozók demonstrációján résztvevők a Pénzügyminisztérium épülete elé.

Folyamatosan érkeznek az adóigazgatási dolgozók demonstrációján résztvevők a Pénzügyminisztérium épülete elé a József nádor térre. A helyszínen lévő rendőrök becslése szerint eddig mintegy kétezren lehetnek.

A demonstráció fél 12-kor kezdődött, amivel azt szeretné elérni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ), hogy a mintegy 22 ezer adóigazgatási dolgozó a tavalyi elmaradt juttatások kompenzációjaképpen megkapjon legalább egyhavi illetményt. Ez mintegy ötmilliárd forintjába kerülne a büdzsének.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. hehe08 2010. március 06. 11:15
  „"tilos másodállást vállalniuk"... :)))))))))))
  aha..... azért könyvel FEKETÉN otthon majdnem mindegyik........
  (tisztelet a kivételnek!)”
 • 50. Agent 2010. március 05. 18:43
  „"A multinál dolgozó mérnök nagyon jól meg van fizetve, általában garantált az évi 1-2 külföldi útja." volt, hogy évi 10-12 külföldi utam volt az egyik munkahelyemről mérnökként, hát, egyik sem volt nyaralás elhiheted.”
 • 49. elihu 2010. március 05. 12:44
  „Hamár egypáran arról ugatnak, hogy csak a jogszabályok betartatását végzik, akkor most kérek jogszabályi hivatkozást arra hogy mi alapján kell megvásárolt ingatlant magasabbra értékelni mint a vételár? Hol van előírva, hogy az adóvisszaigényléseket sokszor elszámolják az adózó és véletlenül sem az APEH hátrányára? Hol van előírva, hogy cégeknél ahol szakmai tájékoztatást kérnek az APEH-től, még az írásos "közleményre" is rá kell írniuk hogy nem bizonyíték erejű, szakvélemyénynek nem minősűl? Továbbá az APEH egy jogvitában miért nem fogadja el sokszor az általa kiadott írásos vélemény alapján végzett adóbevallást (szintén cégeknél)? Miért tájékoztatják sokszor félre az ügyfeleket? Szakmai hiányosság, vagy profitorientáltság miatt? Mondván, hogy a paraszt úgysem ért hozzá. És akkor itt beszélhetünk arról hogy milyen szaktudású emberek ülnek ott (vagy szándékosan "hibáznak"), és hogy ki tudná helyettük jobban végezni a munkát. Én úgy gondolom (bár nem vagyok pénzügyes) de nyomtatott használati utasítással rendelkező nyomtatványokat magam is ki tudnék tölteni, egy gyorstalpaló után meg pláne. A diplomás vezetők meg úgysem siránkoznak, bár az ő munkájukat (főleg a fizatésüket) is át venném! :)”
 • 48. csiga_biga 2010. március 05. 09:50
  „40. Agent: akkor pontosítok: az apeh-es állami alkalmazott. Az átlaghoz képest jobban meg van fizetve, viszont ha a neki megígért juttatásokat nem kapja meg, akkor joggal problémázik.
  A multinál dolgozó mérnök nagyon jól meg van fizetve, általában garantált az évi 1-2 külföldi útja. Ha lázong, hogy nem kapja meg a megígért bérét, akkor lehetséges, hogy elküldik (mivel nincs szakszervezet). A mérnöknek mégis csak jobb a helyzete, ráadásul, ha a 8 órából 2-t bliccel, akkor sem történik nagy baj.
  Ismerek mindkettőből embereket. Egyiket sem sajnálom, de mindegyiknek megvan a saját problémája. Mari néninek is megvan a Philips gyárban... Ez van. Ezt dobta a gép.”
 • 47. makacs 2010. március 05. 01:06
  „Van apeh-os közeli rokonom, mindenkit megnyugtatok, hogy nem zsákszámra hordja haza a pénzt. Prémiumokat 13. havit csak az osztályvezetők (és felfelé)kapnak, ráadásul tilos másodállást vállalniuk. Valaha én is azt hittem, hogy az APEH egy jobban fizető cég. A fináncokról nincs ilyen közeli infóm, arról nem nyilatkoznék.”
 • 46. Mankapunka 2010. március 04. 23:30
  „vietkong
  Találó a név!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 45. vietkong 2010. március 04. 22:36
  „Mennyi sok "okos" ember!
  Meg kellene nézni, hogy mennyit kapnak a ktv szerint az apeh-osok és a vámosok. A középfokú végzettségű kb 70.000-t visz haza, és a felsőfokúé sem több 100-120-nál. Ezt a bért egy kocsmai 8 osztályt végzett pultos "picsa" is megkeresi, és neki mi a felelőssége? SEMMI
  Másrészt megnézném, hogy a sok nagypofájú okostojás hogy végezné el az ő feladatukat. Meg lehet próbálni...Ja, hogy nem jut be, mert nem megfelelő a végzettsége?
  Soha nem sztrájkoltak, egyszer kimennek az utcára, és már fikázva vannak?
  BKV és a MÁV 2 hetente sztrájkol...”
 • 44. Agent 2010. március 04. 20:50
  „Volt finánc ismerősöm is, mindig tudott extra piákat, élelmiszereket hozni töredékáron...hiába, az a "kis mellékes":)”
 • 43. focci 2010. március 04. 20:33
  „mi minden juttatásból az utolsó fillérig leadózunk. egy átlag finánc havi fizetése 15 év munka után 105-110.000-,ft. és nem sztrájkolnak mert azt nem lehet, csak demonstrálnak.”
 • 42. _Zoli_ 2010. március 04. 20:10
  „Szerintem csak tüntessenek ott még 10 évig. közben ellenőrizhetnék a képviselők adóbevallásait és vagyongyarapodásait ja és a költségtérítésüket. Ott aztán tudnának kaszálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 41. Truder 2010. március 04. 20:04
  „32. hozzászólás Tommm 2010.03.04. 16:33

  "Kíváncsi lennék a sok okos hozzászóló mennyit tett fejenként az államkasszába tavaly??? "
  Éppen annyit, amennyit kellett! Szerintem pedig k....a sokat! Elherdálni tíz fillér is sok, és ők ott FENT ezt teszik!”
 • 40. Agent 2010. március 04. 19:50
  „"az apeh-os közepesen keres és relatíve sok munkája van, a multinál dolgozó meg dupla annyi gázsiért fele annyit melózik..."

  na, na, na, ez erős ferdítés, lévén a két említett munkakör ég és föld, nem összevethető, egyébként pedig, bármelyik elégedetlen apehos jöhet a multihoz mérnöknek, több lesz a pénz, de kevesebb munkát nem ígérhetek....sőt:)”
 • 39. sivatag66 2010. március 04. 19:16
  „T.cikk író!!!! A sztrájk és a demonstráció nem ugyan az !!!!!!”
 • 38. nemigaz 2010. március 04. 19:15
  „csiga_biga: csak annyit fűzök hozzá, hogy az APEH, meg a VPOP beszedi a "vámot", de a Kormány, és az Országgyűlés osztja el a pénzt, pl. az egészségügynek is.Azokat kell számon kérni, hogy hova tünt el a sok pénz.
  Fel kellene fogni, hogy továbbra is a döntő többség keres vacakul, és ezt nem csak az APEH-ra, a VPOP-ra, hanem minden állami, és nem állami cégre kell gondolni.
  Ha néztétek most a tv-t ott elhangzott, hogy mennyit keres az az APEH-os férfi 18 év munkaviszonnyal.Na hát ez elgondolkoztató.S ha olyan jól fizet az APEH akkor miért nem ott dolgozik az aki itt annyira szidja őket?”
 • 37. csiga_biga 2010. március 04. 18:29
  „19. Agent: neked tényleg ennyire egyszerűen működik az államapparátus?
  Ismerek APEH-est, nem egyet. Nyomják 8 órában az ipart, úgy, mint mások. Ismerek multinál dolgozó mérnököt, aki szintén 8 órában nyomja a melóját, de a kettő összehasonlíthatatlan: az apeh-os közepesen keres és relatíve sok munkája van, a multinál dolgozó meg dupla annyi gázsiért fele annyit melózik...
  Azért mert sztrájkolnak, akkor most egyből az k* anyjukat? Mindenkinek megvannak a saját problémái: Gyurcsánynak az, hogy a havi 8 milliós jövedelmét hogyan menti meg az adó elől, az átlag magyarnak meg az, hogy hogyan fog megélni hónap végén a jövedelméből. Melyik rosszabb? Gyurcsányt irigyeljük a pénzéért, az átlag magyart meg sajnáljuk... Ez van. Hidd el, jó az nekünk, hogy az APEH beszedi az adót, legalábbis én örülök, hogy tudok iskolába járni és, hogy van hova fizetni 7-ik éve az adót (persze a kapott szolgáltatások baromira nem elégségesek - pl.: egészségügy)!”
 • 36. Tommm 2010. március 04. 18:29
  „34. "Az apeh meg a vámos az egyszer megtermelt értéket "sarcolja" meg"
  Ez részben igaz. Viszont nem jószántukból teszik. Van egy törvényalkotó szerv amit úgy hívnak hogy Országgyűlés, az APEH meg a VPOP csak végrehajtó szervek, azt teszik amit mondanak... És ugye tudvalevő, hogy a költségvetés nagy részét a különféle címeken beszedett adók teszik ki, tehát abból van pénz. Nem azt mondtam, hogy nekik van a legnehezebb dolguk, biztos hogy több száz olyan foglalkozást tudnánk felsorolni, amit senki nem csinálni azért a pénzért, amennyit jelenleg lehet vele keresni.”
 • 35. csiga_biga 2010. március 04. 18:20
  „mindigatutit: az általad sarcolásnak nevezett folyamat hozza az állami bevételek 80%-át. Erre akartam reflektálni a 11-es hozzászólásban...”
 • 34. fgzb 2010. március 04. 17:59
  „Tomm: ez azért nem ugyanaz! Az apeh meg a vámos az egyszer megtermelt értéket "sarcolja" meg, ilyen alapon ha öt perc alatt megadóztatom és egy füst alatt meg is büntetem" Billgéccet" huszonezer millió forntra, akkor utána fényezhetem magamat, hogy milyen okos vagyok, sztár vagyok.stb?!
  Próbálj meg új és eladható terméket előállítani, vagy töprengj egy találmányon 10-15 évig, vagy ápolj magatehetetlen embereket az elfekvőben havi 80eFt-ért. Utána gyere vissza, és megbeszéljük!”
 • 33. Agent 2010. március 04. 16:55
  „32.
  Kíváncsi lennék a sok okos hozzászóló mennyit tett fejenként az államkasszába tavaly?

  ajjaj,én sajnos rengeteget, a kapott ellenszolgáltatás viszont eléggé gyér”
 • 32. Tommm 2010. március 04. 16:33
  „11. Csiga Biga!
  Egyrészt igazat adok Neked, meg kell fizetni őket rendesen, nélkülük még nagyobb sz*rban lenne a költségvetés.
  A Kisalföldben volt olvasható a győri vámhivatal évértékelőjében, hogy mennyi bevételük volt 2009-ben, ami egy dolgozóra leosztva 125 millió Ft-ot tesz ki. Kíváncsi lennék a sok okos hozzászóló mennyit tett fejenként az államkasszába tavaly??? Jah, hogy nem fizet adót, vagy minimálisat mert a többit eltitkolja?? Na ezért kell annak a pár százezer embernek ilyen sok adót fizetnie! Másrészt mindkét szervnél csak a vezető réteg keres jól. Azt az apehost meg vámost miért nem irigyli senki, aki nettó 85e-t visz haza és naponta milliókról kell felelősségteljesen döntenie???”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családra támadtak, a férfit meggyilkolták

Egy család házára ütő és szúró szerszámokkal felfegyverkezve támadtak elkövetők. A 34 éves családfő… Tovább olvasom