Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Teltházas volt az idei debreceni DESZKA Fesztivál

Gazdag szakmai programok és teltházas színelőadások jellemezték a vasárnap este véget ért IV. DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválját.

A rendezvénysorozat minden eddiginél több programmal várta egy héten át az érdeklődőket - összegezte a rendezvénysorozatot Vidnyánszky Attila, az eseménynek otthont adó debreceni Csokonai Színház igazgatója vasárnap az MTI-nek.

Az igazgató a vasárnap esti záró előadást megelőzően elmondta: a korábbi évekhez képest mintegy harmadával több előadást tartottak, ez a szám is mutatja a fesztivál fejlődését.

Az idén 24 kortárs darabot adtak elő négy helyszínen. Habár voltak kiemelkedő sikerek, mint a 20/20, a Líra és Epika, vagy a Képzeletbeli Operett című darab, mégis az az idei év tapasztalata, hogy erőteljesebben kell nyitni a közönség felé, és nem elegendő a szövegekre koncentrálni - mondta. Hozzáfűzte: a műsorszerkezetet is átalakítanák, elsősorban külföldön bemutatott magyar daraboket és a hazai klasszikusokat tűznének műsorra.

Terveik között szerepel a fesztivál nemzetközivé tétele. Ennek jelenleg az anyagi feltételei nem biztosítottak, annak ellenére sem, hogy az idén gazdálkodhattak eddig a legtöbb pénzből, mintegy 30 millió forintból - számolt be. Rámutatott: a fesztivál bebizonyította életképességét, és azt, hogy benne van a fejlődés lehetősége.

Vidnyánszky Attila szólt a szakmai programokról is: ezeken főleg a magyar drámák fordításának és külföldi menedzselésének lehetőségeit vitatták meg az elmúlt egy hét alatt, mintegy ötszáz érdeklődő jelenlétében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összefogást sürgették Kossuth szülőfalujában

Legyünk összetartóak, lássuk a másikban is magyar honfitársunkat, és valamennyien segítsünk abban,… Tovább olvasom