Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Téli gumit kaptott ajándékba az OMSZ, az OKF és a vöröskereszt

A Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programja keretében az idén mintegy 25 millió forint értékben adományozott téli gumiabroncsokat az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) és nyolcvan kisebb közhasznú szervezetnek.
A dél-koreai vállalat rácalmási gyárában tartott keddi  ünnepségen Lee Sang Il ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a program  tökéletesen illeszkedik a Hankook filozófiájához. Jelezte, hogy  2012-ben indult el adományozási programjuk, miután a mentőszolgálat  téli közlekedési problémája felhívta rá a figyelmüket.  

Tavaly több mint 1300 gumiabroncsot adományoztak az OMSZ mellett  az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar  Vöröskeresztnek. Az idén hasonló mennyiségű téligumival a mentők  mellett olyan kisebb szervezeteket igyekeztek támogatni, amelyek  önzetlenül segítenek a mindennapokban.  

Burány Béla, az OMSZ megbízott főigazgatója elmondta: évente  egymillió mentési feladatot végeznek, ezek döntő többségét közúton.  Évi 37 millió kilométert futnak járműveik, ezek felét téli  útviszonyok között.  
Hozzátette, hogy a Hankook jóvoltából tavaly 176 esetkocsit  tudtak téli abroncsokkal ellátni, az idén további 160 mentőgépkocsi  kap téligumit.  

A program kedvezményezettjei között van a Jószolgálati Otthon  Közalapítvány, amely 23 éve végez fogyatékosellátást Dunaújvárosban  és környékén. Szintén segítséget kapott a középsúlyos értelmi  fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek  fejlesztését végző Down Alapítvány, a koraszülöttmentésben  tevékenykedő Peter Cerny Alapítvány, valamint több polgárőr  szervezet.  

A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő  gumiabroncs gyártója. A világ több mint 180 országába szállítja  termékeit, világszinten több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat.  

A Hankook Magyarországon 2007-ben létesített abroncsgyárat: az  550 millió eurós fejlesztés a Dunaújváros melletti Rácalmáson  valósult meg. A cég második gyára 2011-ben épült meg. A vállalat  jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat és évente 12  milliónál több gumiabroncsot gyárt személy- és teherautókra. A  jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014-15-ös  befejezését követően a gyártókapacitás 17 millióra fog növekedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás Egerbaktán: összeomlott a konyha

Egy ember megsérült, a héttagú család az épületbe valószínűleg nem mehet vissza. Tovább olvasom