Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Társaságok nagy adótartozásai

Idén az első félévben kétszer annyi céget számoltak fel, mint a 2008-as év hasonló időszakában. Igaz, a számok azt mutatják, hogy csökken a tendencia.

Az APEH évente kétszer nyilvánosságra hozza a 100 millió forintot meghaladó tartozással rendelkező vállalkozások listáját. Az összeállításból kiderült, az elmúlt év azonos időszakához képest a tartozást felhalmozó cégek száma, valamint a hátralék összege egyaránt harminc százalékkal nőtt megyénkben. Idén a január és július közti időszakban pontosan kétszer annyi felszámolás kezdődött, mint 2008-ban.

2008 októberétől kezdődően látványos növekedés figyelhető meg az induló eljárások havonkénti darabszámában. Míg 2008 első 9 hónapjában havi átlagban 21 felszámolási eljárás indult el, addig 2008 utolsó negyedévében ez a szám 37. A növekmény 75 százalék. 2009 eddig eltelt időszakában további, ám már mérsékeltebb ütemű növekedés figyelhető meg: az első negyedévben 44, a második negyedévben már „csak" 38 felszámolás indult átlagosan havonta. A válság hatása a leglátványosabban március hónapban mutatkozott, az 56 indított eljárás 3,3-szerese az egy évvel korábbinak. A „legmérsékeltebb" hónap a január volt, amikor is az eljárások száma alig egyharmaddal nőtt.

A cikk bővebb terjedelemben a Kisalföld napilapban olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutálisan összeszurkált két részeg férfi egy kutyát

Brutálisan összeszurkált két részeg férfi egy kutyát Óbudán az Ürömfű utcában, és csak az… Tovább olvasom