Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tarlós: a márciusi üzenet továbbélést sürget

Tarlós István Budapest főpolgármestere szerint múlttal és jövővel egyaránt szembenézve cselekedni kell a nemzetért, a márciusi üzenet továbbélést sürget.
A főpolgármester szerint múlttal és jövővel egyaránt szembenézve cselekedni kell a nemzetért, a márciusi üzenet továbbélést sürget. Tarlós István ünnepi beszédét - amelyet a szabadtéri állami ünnepségek elmaradása miatt nem tartott meg - teljes terjedelmében közölték pénteken a főváros honlapján.

A városvezető üzenetében jelezte: a magyar főváros kezdeményezőként vette ki a részét az 1848-as forradalom és szabadságharc életre keltéséből. Párhuzamot vont azzal, hogy Deák Ferencnek olyan erőkkel kellett megküzdenie, "akik előtt bűn volt a magyarok ragaszkodása nemzetiségükhöz, bűn a legtisztább honszeretet". Azok az erők az ország energiáját kimerítették, a nemzet vagyonát elidegenítették - tette hozzá.

"Nem is olyan nagyon régen történt meg, hogy hasonló érzések ébredhettek lelkünkben" - fogalmazott Tarlós István, hozzáfűzve: "Isten azonban talán megerősíti a magyarokat, hogy ha szenvednek is, de ne csüggedjenek és ne legyenek hűtlenek önmagukhoz".

Tarlós István szavai szerint a legtöbb országot ma is a hazaszeretet formálja egységes néppé, ha nemzetről van szó, viták ide vagy oda, minden amerikai amerikai, minden román román, minden lengyel lengyel és minden francia francia.

"Ezekben - és sok más államban - nem fér bele a belső hatalmi harcba, hogy valakik nemzetközi szervezeti tagságukra hivatkozva külföldön panaszkodjanak és ármánykodjanak saját nemzetük ellen" - emelte ki.

A főpolgármester megjegyezte: ha egy nemzet élni akar, akkor az ország politikai központjának az országon belül kell lennie. "Úgy kell a modern európai struktúrának teljes jogú részévé válnunk, hogy közben a nemzet feladása sem cél, sem eszköz nem lehet" - vélekedett a városvezető.

Kiemelte: "aa Magyarországon és Budapesten azzal a nagy kérdéssel nézünk szembe, hogy merünk-e előbbre lépni az igazság útján akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz vagy kockázatos". A kormány és a főváros között kötött széles körű megállapodásra és az "igazi márciusi üzenetre" utalva jelezte: mindez azt erősítheti, hogy "igen, vállalnunk kell".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad az Együtt 2014, a Milla, és az LMP rendezvénye is

A zord időjárás miatt elmarad az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség, a… Tovább olvasom