Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Targoncás jogsi nélkül – pótolták a rendeletet

„Bosszantó, hogy 3 hónapja levizsgáztam, OKJ-s targoncás végzettséget szereztem magánoktatónál, s még nem kaptam jogsit" – panaszolta lapunknak Elkeseredett munkanélküli aláírással olvasónk.

Más ˝érintett˝ olvasóink üzenetei szerint nem adható ki jogosítvány targoncára egy jogszabály, illetve hiánya miatt, ezért utánajártunk a problémának.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a korábbi szakminisztériumi rendeletet – ami meghatározta az építőgép-kezelői jogosítvány megszerzésének feltételeit – egy újabb kormányrendelet január elején hatályon kívül helyezte. Az építőgép-kezelői jogosítvány pedig mindenképp szükséges az építő- és anyagmozgató gépkezelő szakképesítés megszerzéséhez. Mindemiatt akik korábbról nem rendelkeztek építőgép-kezelői jogosítvánnyal, az építő- és anyagmozgató gépkezelői szakképesítést valóban átmenetileg nem kaphatták meg. A KHEM munkatársai igyekeztek az új szabályozást a lehető legrövidebb idő alatt megalkotni, a szükséges egyeztetéseket lefolytatni. Augusztus közepén a hatályon kívül helyezett rendelet helyébe lépő új KHEM miniszteri rendeletet már kihirdetésre küldte, az megjelenik a Magyar Közlönyben és hamarosan életbe is lép. Ezzel megoldódik az olvasói üzenetekben jelzett probléma.

Olvasóink írták

  • 1. BsBe 2009. augusztus 28. 14:38
    „A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a korábbi szakminisztériumi rendeletet - ami meghatározta az építőgép-kezelői jogosítvány megszerzésének feltételeit - egy újabb kormányrendelet január elején hatályon kívül helyezte..
    ez nem az a probléma, hogy nem tudja a jobb kéz... és ezzel embereket akadályozni a munkavégzésben???????
    Augusztus közepén a hatályon kívül helyezett rendelet helyébe lépő új KHEM miniszteri rendeletet már kihirdetésre küldte, és ehhez miért kellett 8 azaz nyolc hónap?????????????????????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M3-as hevesi szakaszán - két súlyos sérült

Ketten súlyosan megsérültek, amikor egy ukrán kisbusz és egy magyar teherautó összeütközött pénteken… Tovább olvasom