Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Sztrájkoltak a motorgyárban

Közel kétszáz dolgozó tiltakozott figyelmeztető sztrájkkal az ellen, hogy nem kapott fizetést.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a győri Rába Motor Gyártó Kft.-ben. A közel kétszáz dolgozó így tiltakozott az ellen, hogy nem kapott fizetést.
Az egykor a Rába-birodalomhoz tartozó, de két éve magánszemélyek által privatizált vállalkozásnál a dolgozók egyre reménytelenebbnek látják már nemcsak jövőjüket, hanem jelenüket is. Fizetés hiányában két órára leálltak a termeléssel, s munkásgyűlést tartottak. Ezen csak ígéretet kaptak, pénzt nem. A sztrájkról az újságírók nem közölhettek helyszíni beszámolót, a végelszámoló ugyanis megtiltotta, hogy a gyárba belépjenek.

– Ezek az emberek hetvenezer forintos nettó fizetésért dolgoznak, tartalékaik nincsenek, s elkeseredettségük érthető – fogalmazott az érdekeik védelmét ellátó Rába Munkavállalók Szakszervezetének elnöke, Alper László. Az elnök jelen volt a munkabeszüntetésen, s elmondta, ahhoz a dolgozók 99 százaléka csatlakozott, csupán néhány motorgyári vezető nem vállalta a szolidaritást a motorgyári alkalmazottakkal.

Alper László szerint csütörtökön eredménytelenül egyeztettek a végelszámolóval, a tárgyalásokat a jövő kedden folytatják. Ha ez sem vezet eredményre, a munkások újra sztrájkba lépnek, amely akár többnapos is lehet.

A Kisalföld információi szerint a motorgyár dolgozóinak többsége aláírta azt a rendőrségi feljelentést, amelyet elküldtek a hatóságnak. Ebben sikkasztás alapos gyanúja szerepel ismeretlen tettes ellen. A munkások elmondása szerint azért kérik a nyomozó hatóság közreműködését, mert január óta vonják fizetésükből – már ameddig kaptak – a szakszervezeti tagdíjat, az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári hozzájárulást, ezek azonban nem érkeztek meg a címzetthez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pityergő teve története

A különleges dokumentumfilm tulajdonképpeni főszereplője egy kis teve, akiről a mamája nem akar… Tovább olvasom