Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

"Szívre megyek, 10 év kit érdekel"

Emberölés bűntette miatt 8 év 6 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék kedden azt a fiút, aki egy közösségi oldalon kirobbant konfliktus után szúrt halálra egy másik fiatalt 2012-ben Püspökladányban - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.
Tatár Tímea hozzátette: a bíróság a fiatalkorú B. Pétert 8 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, s kötelezte 526 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A két tizenéves ismerte egymást, kettejük viszonya a közösségi oldalon folytatott levelezés során - egy lány miatt - elmérgesedett. A lánnyal egyik fiúnak sem volt közeli kapcsolata, bár a vádlott állította, hogy szerelmi viszonyban álltak egymással.

A közösségi oldalon egyre durvább üzenetváltás volt a két fiú között. B. Péter azt írta: "kicsontozza" a sértettet, elvágja a torkát, ha nem hagyja békén a barátnőjét. A közösségi oldalra még ilyen üzenetváltás is felkerült: "nem lesz időd elővenni a kést", mire a válasz: "szívre megyek, 10 év kit érdekel..."

A közösségi oldalon végül megbeszélték, hogy nézeteltérésüket erőszakkal intézik el, megbeszélt időben és helyen. A sértett 2012. október 31-én a találkozót megelőzően jelent meg a vádlott házánál, B. Péter egy pillangókést vett magához és ahogyan volt, cipő nélkül az utcára rohant.

Dulakodás közben hét alkalommal szúrta meg a sértettet, aki aztán menekülőre fogta, a vádlottal a nyomában, majd összeesett. Szemtanúk azonnal mentőt hívtak, illetve többen is próbáltak segíteni rajta, de hiába, a megkéselt fiú meghalt.

Virágh Pál tanácselnök az ítélet indoklásában elmondta: az ügyész emberölésről, a védő halált okozó testi sértésről beszélt, a bíróság az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján egyértelműen az ügyész álláspontját osztotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész szigorításért, a vádlott és védője elsősorban a minősítés módosításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az előzetes letartóztatás fenntartásáról szóló végzést mindkét fél tudomásul vette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós elmarasztalás a tényleges életfogyt miatt - Orbán nem adja fel

Felháborítónak nevezte Orbán Viktor a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntését. Tovább olvasom