Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Szakítás: a pártigazgató húga már felmondott Szegedi Csanádnál

Szabó Gábor pártigazgató húga jelezte Szegedi Csanádnak, hogy a pártigazgató édestestvéreként nem tartja elfogadhatónak a képviselőnél vállalt állását.
Szabó Gábor pártigazgató húga már a múlt héten jelezte Szegedi Csanádnak, hogy - mivel a Jobbik és az EP-képviselő között szakítás történt - a pártigazgató édestestvéreként nem tartja elfogadhatónak a személyi titkárként a képviselőnél vállalt állását, ezért kezdeményezi annak megszüntetését. Ezt a Jobbik pártigazgatója közölte kedden az MTI-vel.

A hvg.hu írt arról, hogy nettó több százezer forintos havi fizetést kaphat Brüsszelből a Jobbik pártigazgatójának húga, aki jelenleg is a pártból kilépett Szegedi Csanád EP-képviselő akkreditált asszisztenseinek egyike az Európai Unió fővárosában.

Szabó Gábor közleményében felidézte, hogy húga, Szabó Andrea 2012 márciusában kapott felkérést Szegedi Csanádtól, hogy segítse a képviselői munkáját. Ezt kétdiplomás egyetemi végzettsége, nyelvtudása, és szakmai ambíciója okán örömmel vállalta el - fűzte hozzá, jelezve: testvére már felmondott.

A pártigazgató kitért arra is, hogy egészen mostanáig közös cégük volt Szegedi Csanáddal, együtt nyitották meg a Turul Márkaboltot, de e cégben való részesedése átadását a múlt heti elnökségi döntés után már ő is kezdeményezte és erről nyilatkozatot tett.

A hvg.hu előző héten arról írt, hogy Novák Előd alelnök, aki a közelmúltban uniós zászlót égetett, hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből Szegedi Csanád pénzügyi keretéből. Novák Előd a hvg.hu-nak megerősítette, hogy Szegedi asszisztenseként valóban kapott uniós pénzt, amit ő "klasszikus munkabérnek" tekint.

Szegedi Csanád előző héten lemondott valamennyi Jobbikban betöltött tisztségéről, ám európai parlamenti mandátumát annak ellenére megtartotta, hogy a Jobbik országos elnöksége egyhangúan Brüsszel elhagyására szólította őt, amiért - mint Vona Gábor ismertette - Szegedi Csanád "uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt.

Ezt megelőzően Novák Előd lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról.

Olvasóink írták

  • 1. fityesz 2012. augusztus 07. 22:08
    „Mocsok,vágottfarkú”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-svájci fellépés a prostitúció ellen

Közös fellépést tervez a magyar és a svájci rendőrség a nyugat-európai országokba irányuló… Tovább olvasom