Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Szabályok mentő- és sétarepülésre

A mentő- és a sétarepülés fogalmával, valamint az ilyen repülőterek létesítésével kapcsolatos szabályokkal is kiegészítette a kormány az idén májusban hozott rendeletét, az új jogszabály a Magyar Közlönyben jelent meg.
 
A mentőrepülés teljes neve: egészségügyi mentőrepülés. E körbe tartozik a baleseti mentés, a sürgősségi beteg-, orvos- és szervszállítás, továbbá a légi jármű visszarepülése a repülőtérre. Sétarepülésnek pedig az olyan személyszállítás minősül, amikor a fel- és leszállás ugyanazon a helyen történik.

A repülőtereket a rendelet hat osztályba sorolja, az első a nemzetközi kereskedelmi repülőtér, míg a hatodik a szabadidős repülésre szolgál. Az ötödik osztály a mentőrepülőtér, amely most - a módosítás után - rendelkezhet kifutópályával vagy helikopter-leszállóhellyel.

A leszállóhelyek eddig A vagy B kategóriásak lehettek. Az elsőbe soroltak az országos vagy helyi rendezvények céljait szolgálták, míg a második csoportba tartozók funkciója a légi járművel végzett munkavégzés volt. Ezek mellé bekerült - C kategóriaként - a sétarepülést szolgáló leszállóhely. Az erre adott engedély egy éven belül legfeljebb 90 napra érvényes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás - Jégbordás utak Pest megyében

A keddi tartós havazás ellenére nincs járhatatlan út Pest megyében, de a Magyar Közút Zrt. gépei… Tovább olvasom