Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Szabad forráskód a MS Exchange helyett

Megkezdte munkáját az OpenGroupware.org, azzal a céllal, hogy olyan szabad forráskódú termékeket fejlesszenek ki, melyek a Microsoft Exchange szerver alkalmazásaival vehetik fel a versenyt.
Az OpenGroupware.org társprojektje az OpenOffice.org, ami a szoftveróriás irodai csomagját hivatott kiváltani. A kér csoport egymástól függetlennek, de egymást kiegészítõnek vallja magát, így közös munkát is terveznek a kompatibilitás ellenõrzése céljából. Gary Frederick projektvezetõ nemhogy tagadta volna, de kifejezetten hangsúlyozta, hogy a Microsoft termékeit szeretnék visszaszorítani.
Frederick szerint a mostani OpenGroupware.org projekt létfontosságú, mivel a szabad forráskódú szoftverek terén egy eddig hiányzó láncszemet szeretne bepótolni. A két fejlesztés majd tízéves háttérmunka végsõ formába öntése, és a várható végeredmény könnyen befolyásolhatja a szoftverpiac jövõjét. A projektek komolyságát bizonyítja, hogy Steve Ballmer Microsoft-vezérigazgató nemrég körlevélben hívta fel a vállalat dolgozóinak figyelmét a várható konkurenciára.
Az OpenGroupware.org szoftvere dokumentmegosztási funkciókat tesz majd lehetõvé a Microsoft Outlook, a Ximian Evolution, Mozilla Calendar, az Apple Computer féle iCal és az OpenOffice.org kliens terméke, a OOo Glow között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti elismerések magyar alkotóknak

Vinczellér Imrét festészeti Grand Prix elismeréssel jutalmazták a Marseilles-Mediterranée 2003… Tovább olvasom