Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Sólyom: Becsületbeli ügy a romák melletti kiállás

Ebben a súlyos, az országra nehezedő ügyben az együttérzésről kell beszélni, mondta Sólyom László köztársasági elnök Bajnai Gordon miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után. Hozzátette: illik és megkerülhetetlen, hogy együtt érezzünk az áldozatok hozzátartozóival, a cigány közösséggel. Mert világos, hogy ők a támadások célpontjai és elszenvedői.
Világosan kell látni, hogy nem cigány-ügyről van szó, ez az ország stabilitásának az ügye és becsületbeli ügy - közölte Sólyom László köztársasági elnök, azt követően, hogy tárgyalt Bajnai Gordon kormányfővel a kislétai romagyilkosságról. Az államfő utalt arra, hogy a Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal folytatott aznapi megbeszélésen úgy értesült, hogy a helyzet robbanásig feszült, ezért megoldást kell találni és a szolidaritásunkat kell kinyilvánítani a cigányság iránt.

Nincs de, fogalmazott Sólyom, ezt a cselekményt csak elítélni lehet, erre nincs feloldozás. Magyarország a roma polgárai mellett áll, a magyar állam minden szervezeti támogatást megad a rendőrségnek, hogy megvédje a cigányságot. A gyilkosok veszítenek majd.

A rendőrség, ahogy eddig, most is rendkívül nagy erőkkel dolgozik a romagyilkosságok felderítésén - közölte az államfő, bízik abban, hogy "ez a nagy munka előbb-utóbb eredményre vezet".

A súlyos, az egész országra nehezedő ügyben a nyomozási eredményeknél fontosabb, hogy a romák iránti társadalmi szolidaritásról, együttérzésről, a társadalmi nyugalom fenntartásáról legyen szó - hangsúlyozta az államfő. Sólyom szerint együtt kell érezni a cigányokkal a gyászban, az árván maradt gyerekekkel, a megcsonkított családokkal, a cigány közösséggel.

A találkozót Bajnai Gordon miniszterelnök kezdeményezte, hogy tájékoztassa a jövő évi költségvetés előkészítéséről az államfőt. Sólyom kérte, hogy elsőként a kislétai gyilkosság ügyéről beszéljenek.

Napokon belül megtörténnek azok a lépések, amelyek megnyugtathatják a lakosságot, és a társadalom egységes érdekeit, az összetartozást, a sorsközösséget, az egymásra utaltságot szimbolizálják, mondta Kállai Ernő kisebbségi ombudsman azután, hogy Sólyom László köztársasági elnök fogadta őt hétfő délután a Sándor-palotában.

Az ombudsman a négyszemközti találkozón elhangzottakról szólva azt mondta: megállapodtak Sólyom Lászlóval abban, hogy az államfő igyekszik olyan lépéseket tenni, amelyek megnyugtathatják az egész lakosságot, és ebben számít a kisebbségi biztos segítségére is.

Olvasóink írták

94 hozzászólás
 • 94. lótusz 2009. augusztus 13. 20:36
  „a magyarok mellett nem kell kiállni ? akkor majd kiáll a nép”
 • 93. vonLichthofen 2009. augusztus 13. 15:28
  „Ezek a cigánygyilkosságok ugyanolyan szerepet játszanak az ország stabilitásának megszüntetésére itt, mint 2001.09.11. ott.
  Ott is a fsisztoid kormány már két napon belül olyan kész dokumentumokkal állt elő ami csaknem statáriális állapotot hirdetett. Ezek, az alapvető szabadságjogokat megnyirbáló dekrétumok még mindig érvényben vannak Amerikában.
  Ma Magyarországon is ugyanezt a taktikát követik jól körülírható körök.
  Destabilizálni az országot gazdaságilag, /ld. általános munkanélküliség, embertelen eladósodás mind magán mind állami szinten/, destabilizálni társadalmi téren/ellentétek szítása az őslakosság és a nem magyarok között, és e konfliktusban a NEM őslakos magyarok ügye mellé állni/.
  Mindezek az előre megfontolt destabilizációs lépések az uralkodó oligarchia részéről ugy tűnnek, mintha azok dilettantizmust tükröznének, pedig ez inkább egy jól megfontolt/és ördögi/ terv része.
  Ha belső feszültség az elviselhetetlenségig nő és tettlegességre /lázadás, forradalom/ kerül sor akkor a kormány ezt az elégedetlenséget használja majd fel indokul a még megmaradt szabadságjogok teljes visszavonására.”
 • 92. xo16zy 2009. augusztus 12. 21:02
  „"Sólyom: Becsületbeli ügy a romák melletti kiállás"

  A Magyar Nép mellett állnál ki te sz@rjancsi! Mikor a képviselők költségtérítéséről kellett volna a népakarat szerint döntened vagy a terrorizált magyarok mellé állni, akkor hallgattál, sunnyogtál.

  Magyarországnak még soha nem volt ennyire semmirekellő "közt. elnöke"! Adóforintokból eltartott, semmittevő élősködő ez is, mint a többi.”
 • 91. kolombela 2009. augusztus 12. 19:08
  „Bezzeg az olaszok tudják kezelni a cigányokat. Ez a cikk a Népszabadság(hazugság)ban jelent meg Íme egy részlet:
  "Az ígért iskoláztatás, orvosi ellátás, integrálás helyett az olasz hatóságok a romák falak közé zárásával oldották meg a helyzetet. A városi körgyűrűn kívüli, kerítéssel körbevett, fegyveresek őrizte telepeken élők fényképes igazolvánnyal léphetnek ki és be, megszabott órarend szerint, éjszakai táborzárással. A korábban a közlekedési lámpáknál ablakot mosó és kéregető romák így eltűntek a városok utcáiról, és a külföldi, nomád és munkakerülő romák ellen meghirdetett harc nevében a római kormány az olasz állampolgárnak született, dolgozó romákat is táborba szorította - bármilyen állami támogatás nélkül. Amióta nem látni a romákat, a sajtó és a közvélemény is megfeledkezett róluk."”
 • 90. janika 2009. augusztus 12. 18:13
  „Jol be van mutatva az országunk első embere! Milyen lehet a többi politikus ehhez képest? "Közjogi méltóság"!”
 • 89. pamplona 2009. augusztus 12. 16:28
  „84.Eva, a mostaninál töketlenebb antimagyar társaságot nehéz elképzelni, a JOBBIK legalább magyarként gondolkodik, olvasd el a programját! Az egyetlen reménye ennek az országnak, hogy idővel normálissá is válhat!”
 • 88. pamplona 2009. augusztus 12. 16:21
  „Sólyom elvtársnak fogalma sincs a valós állapotokról. Rendet kellene tenni,nem hangzatosan nyilatkozgatni!”
 • 87. Reális 2009. augusztus 12. 15:01
  „Sólyom elvtárs!És a 100 milkás végkielégítésekhez mit szól?”
 • 86. kolombela 2009. augusztus 12. 12:38
  „Eva- 2009.08.12. 10:39
  Ennél a hét éve hatalmat bitorló, cionista, baliberális rablóbandánál bármilyen kormány is jobb. Ez a ,,kormány" és az irányító szocik és libsik csak azoknak felel meg, akik hatalmon létükből valamilyen hasznot húznak. <moderálva>. Hihetetlen, hogy nem veszed észre (persze nem csak te), hogy mekkora kárt okoztak az országnak, szerintem (meg még igen sokak szerint is) szándékosan, csak a saját érdekeiket nézve.”
 • 85. kolombela 2009. augusztus 12. 12:29
  „Misztertejfel 2009.08.12. 10:11
  Hát persze! Ezek a vérprofi gyilkosok elhiszik a pancser rendőrségünk beetető dumáját. Ezt még a rendőrök sem gondolják komolyan rajtad kívűl.”
 • 84. Eva- 2009. augusztus 12. 10:39
  „mondjuk és tiszta szívemből kívánok Neked kolombele egyjobbikos kormányt minden várható--programjában megjelőlt intézkedésével.

  Magamnak és a többieknek nem annyira!

  //menjetek és egy farmon próbáljátok ki magatok között! Ha még egy év múlva is tetszeni fog, akkor toborozhattok követőket!

  Addig pedig mondjatok használható lépéseket
  munkahelyek megmutatásával
  oktatási lehetőség teremtésével és megkövetelésével
  a probléma beilleszkedés felé közelítésére!

  A többi egymást áltató-hergelő duma!”
 • 83. lolita 2009. augusztus 12. 10:14
  „Magyarorszag Roma polgarai melett all,vedi ,segiti a rendörseget hogy megvedje a ciganysagot! Ehhez nemhiszem hogy kellene kommentar szegyenletes a vezetöktöl hogy enyire elnyomjak a Magyarsagot!”
 • 82. Misztertejfel 2009. augusztus 12. 10:11
  „Nem tudom, hogy a "hozzám hasonlók" mit gondolnak, de azt én sem hiszem, hogy csak egy elkövető volt. Helyesebben így pontos: nem veszem komolyan, amit a rendőrség jelen pillanatban erről nyilatkozik. Mert eszük ágában sem lehet ilyen fontos információkat megosztani a közvéleménnyel, ezért csak azt tudom elképzelni, hogy két legyet ütnek egy csapásra: hintenek valamit a sajtónak és félrevezetik az elkövetőket, hogy csak nyugodjanak meg, higgyék, hogy a rendőrség rossz nyomon van.”
 • 81. Phobos 2009. augusztus 12. 09:56
  „az öreg leírta magát”
 • 80. kolombela 2009. augusztus 12. 09:46
  „Misztertejfel 2009.08.12. 09:09
  Ki ködösít? A mai hírekben már csak egy elkövetőről beszél a NNI igazgatója. Szerinted miért csak egy embert akarnak vizionálni? Azért, mert több palimadarat nehezebb elkövetőként kikiáltani. Rajtad és a hasonlókon kívül senki sem hiszi el, hogy ezeket a gyilkosságokat csak egy ember követi el. Már csak azért sem , mert komoly logisztikai előkészítő munka kell hozzá. Ha meg valóban egy ember az elkövető, akkor meg vérprofi, akit sohasem fognak elkapni.
  Egyébként nem csak én gondolom így, olvasd el Túrabakancs hsz-t és gondolkodj el rajta.
  A cionista kormánynak és a ballib oldalnak egyetlen egy célja van, bármi áron a Jobbikot kiiktatni, kiirtani a Magyar politikából, és ehhez minden eszköz megengedett.”
 • 79. Misztertejfel 2009. augusztus 12. 09:09
  „Kolombela, azért nem minden ok nélkül szajkózok, pl. csupán néhány órával a 70-es hozzászólásod előtt közöltem, hogy tök mindegy, kit fognak találni, az itt megszólaló többség már prejudikál és alkalmasint koncepciós perről fog beszélni (hacsak nem az derül ki, hogy uzsorás cigány számolt le a cigányokkal). Ezért aztán - kérdeztem - nem mindegy nektek, mi lesz a nyomozás vége?
  Most akkor olvasd el a 70-es hozzászólásodat és mondd, hogy ok nélkül pofázok.”
 • 78. hehe08 2009. augusztus 11. 23:33
  „"Árpi-bácsi" is sunnyogó alak volt....mondjuk felmentette a köztörvényes c-vezetőt is majd titkosították 30 évre..... vajon miért.....???
  ez a madár (bocs Madár!! ) meg kifejezetten idióta az ijedt képével.....
  .... cérna géza vagyok, irgum burgum..... :D:D:D:D no, kb ennyit ér a szava ennek a.... izének (csakhogy meg ne sértsem....)

  Csak egyszer állna ki az ország érdeke mellett a főméltóságú senki!!!! Csak egyszer!!!!

  Akkor nem lopnák ki a szemünket a nagyurak.....

  más...
  A Vona szerintem nagyon készült erre a beszólásra.... és...... most hiba volt!!!!
  Egyszerűen ki kellett volna nevetnie Bettelheim urat.... és megkérdezni, hogy komolyan veszi-e a munkáját vagy csak a készülő kabaréjához gyűjt anyagot.....
  persze utólag könnyű dumálni, lehet hogy nekem is tele lenne a .<moderálva>..., ha idióták idiótaságokat kérdezgetnének megállás nélkül, rámerőltetve a valótlanságot.....

  A jobbiknak azt kell megtanulnia, hogy az emberek nagy része langyos... és ők nem szeretik a kemény beszédet.....
  viszont sokat élnek iszonyatosan szarul ezért tudják mi a valóság és ők biztosan jobbikos szavazók lesznek....
  Amúgy szimpatikus volt, hogy kitartott az idiótákkal szemben....”
 • 77. donDiego 2009. augusztus 11. 22:41
  „"Magyar az aki annak vallja magát !" (László Gyula régész professzor,történész-2 honfoglalás elmélet.Szerinte amikor bejöttünk a Kárpát medencébe, már akkor ez volt a helyzet.....)
  A vitához, egyszerűsítsétek le a kérdést .Vannak "jó" és "rossz" emberek.
  Lehet az magyar(mi alapján,mert annak vallja magát!) , zsidó(vallású)-magyar,indo-magyar(roma)sváb-magyar stb...
  Akár milyennek is mondja magát -brutális gyilkos mindegyik-akik ilyeneket csinálnak azok pszichopaták !(és ez nem nemzetiségi kategoria !!!)......
  Ebben az országban dúl a "pszichopatia", ezt kéne helyre tenni.....
  Amerika egyes államaiban(ahol még "divat" a halál büntetés) , ha kiderül az egy ilyen brutális gyilkosról , akkor biztosan kivégzik.
  Ezek az emberek szétverik a társadalmat, ez persze a csúcs(!)(brutális gyilkosok) ,de vannak a fehérgallérosak(antiszociális személyiségek)-azokkal is tenni kéne valamit !
  Talán valaki(-knek) nagyon érdekében áll , hogy ebből nemzetiségi konfliktust szítso(a)n(ak).
  Ha igen akkor ők az igazi pszichopaták ( Néró,Hitler,Sztálin, Rákosi...követői) !
  Javaslom tehát a nemzetiségi kategóriáról áttérni az egyén személyiség karakterére( érdekes Lincoln,Churchill, Roosvelt depresszióval is küzdöttek....)az induvidiumra !!!!!
  (Bár az olaszliszkai eset , elismerem necces...,de a tömeget egy agresszív elem simán belerángatja bármibe)
  Mindig csak a fasizmus ,a kommunizmus ellen tüntetnek .
  Pedig az ilyen személyiség típusok ellen is érdemes lenne....
  Ne engedjük érvényesülni a pszichopatákat !”
 • 76. Túrabakancs 2009. augusztus 11. 21:50
  „vonLichthofen!
  Örülök hogy neked is tetszett a Vona interjú, viszont a Hír tv-be betelefonáló Etelka nyanya folyamatosan támadta a Jobbik elnökét,
  azt állította ő volt a bunkó! Ez a nő nem normális, vagy kilóra megvették. Nemrég a Hospinvest ügyében folyamatosan zsidózott, a Csintalan többször ki is kapcsolta a vonalat, akkor most mit hadovál össze-vissza? Páran említették már nekem itt a fórumon, hogy miért okoskodom, viszont a jóslataim be szoktak /sajnos/ jönni.A mostani
  meglátásom az, hogy a választások előtt pár hónappal kreálnak egy elkövetőt a Kislétai támadással kapcsolatban, ezzel lehetetlenítve el
  a Jobbikot mint pártot. Ezt persze többen is említették itt a fórumon , de az időzítés a fontos, /választás előtt/ nem maga az elképzelés!”
 • 75. Nooormális? 2009. augusztus 11. 21:22
  „Lipusz Zsolt: Miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál?

  2009. augusztus 7-én temették a Szabolcs megyei Kislétán az ott korábban meggyilkolt cigányasszonyt, Balogh Máriát. A tettesek életveszélyesen megsebesítették az áldozat kislányát is. Miként az közismert, az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló jellegű emberölések. Ráadásul néhány esetben - miként hírlik - normális életet élő, dolgozó cigányok voltak az áldozatok, s ezek közé tartozik a kislétai eset is.
  Éppen ezért joggal vetődik fel a kérdés: vajon kik az elkövetők? Hiszen számos olyan, sanda célzást és közéleti megnyilvánulást hallhattunk kormánypárti politikusoktól, például Szanyi Tibortól, miszerint a sorozatgyilkosság elkövetői a Jobbikkal vagy a Magyar Gárdával hozhatók összefüggésbe. Ily módon azt a meggyőződést kívánják a magyar társadalomban meggyökereztetni, hogy a nemzeti radikálisok ab ovo fajgyűlölők (kéretik a rasszizmus fogalma ettől külön kezeltetni!), s halomra kívánják gyilkolni a Magyarországon élő összes cigányt. Ezért alapos a gyanú, hogy az egész terrorakció mögött valamilyen formában és módon a mai kormányzat és annak titkosszolgálata áll. A nyomozati impotenciát meg a húsz évre történő titkosítást tekintve e gyanúnk csak erősödik.
  Az egész tragikus esetet a nemzetellenes média azonnal felkapta, s az áldozat temetésén megjelent valamennyi parlamenti politikai párt és az összes cigányszervezet képviselője és vezéralakja. Azonban nem lévén a kettős mérce hívei, s figyelembe véve azt, hogy mégiscsak Magyarországon élünk, úgy vélem, teljesen indokoltak az alábbi felvetések.
  Vajon miért nem vonult ki az egész díszes parlamenti politikusgárda és cigányvezér a magyar kriminalisztika történetében párját ritkító, aljas, állatias kegyetlenséggel, a gyermekei szeme láttára meglincselt, köztiszteletben álló tanárember, Szögi Lajos temetésekor? Talán az ő élete kevesebbet ér, mint a kislétai cigányasszonyé? Vagy miért nem valósult meg ez a demonstratív gyászmenet a cigány suhancok által megerőszakolt, s halálában fél lába lefűrészelésével is megbecstelenített, szerencsétlen, 90 év körüli gadnai magyar asszony utolsó útra kísérésekor? Az ő élete sem ért annyit, hogy eme társaság lerója kegyeletét a kivégzett asszony koporsója előtt? Ennek az egész, eltakarításra régen megérett, polkorrekt antielitnek csak egy cigányáldozat ér annyit, hogy nagy médiacsinnadrattával gyászolja azt? Hány száz ártatlan magyar válik évente a vidéken tomboló cigányterror áldozatává, s erre az antimagyar vezetőrétegnek egyetlen szava nincsen, s az idegen médiában ezek a súlyos bűntettek nem hírértékűek. Vajon miért van ez így? S miért és meddig tűrjük még ezeket a paranoid, elmebeteg, magyarellenes közállapotokat?
  Miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál, avagy miért és meddig vagyunk még páriák saját hazánkban?
  Lipusz Zsolt”
94 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a kómába esett motoros

Belehalt sérüléseibe a férfi, aki még július 28-án szenvedett balesetet Tatabányán, majd kómába esett. Tovább olvasom