Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Seszták Miklós nem mond le, és nincs köze a ciprusi offshore céghez

Seszták Miklós nem tervezi lemondását és visszautasítja a korábbi tevékenységét ért vádakat, amelyeket kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásának tart. Hasonlóan nyilatkozott csütörtökön Kurucz Éva kormányszóvivő is, aki a nemzeti fejlesztési miniszterrel kapcsolatos lejárató cikkeket az érdeksérelmet elszenvedő gazdasági szereplők kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásának tartja.
Seszták Miklós az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit bemutató csütörtöki sajtótájékoztató után kérdésre kijelentette, hogy nem tervezi lemondását, és hangsúlyozta, hogy nincs köze a Cipruson bejegyzett Minotax nevű céghez. A Népszabadság kedden írt arról, hogy az ismeretlen tulajdonosi háttérrel rendelkező, offshore Minotax megjelenik számos, a miniszterhez köthető cég tulajdonosai között.

Arra a kérdésre, miszerint van vagy volt-e bármilyen kötődése offshore céghez akár személyesen, akár családtagon keresztül, Seszták Miklós úgy fogalmazott: "úgy érzem, ez kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása". Hozzátette: meg fogja tenni a "szükséges és elégséges lépéseket", annak érdekében, hogy ezeknek a próbálkozásoknak véget vessen.

Egyes sajtóhírek szerint Seszták Miklós olyan cégnek is kültagja volt, amelynek ugyanakkor ügyvédi tevékenységet is végzett, ezzel kapcsolatban a miniszter azt közölte: "javaslom, hogy elemezzék az etikai szabályzat idevonatkozó részét és ne keverjük össze a polgárjogi viszonyból eredő szerződéskötési tilalmat a cégjogi tilalommal".

Kurucz Éva a kormany.hu-n megjelent videonyilatkozatban azt mondta: jól látszik, hogy a kormány egyes intézkedései súlyosan sértik bizonyos gazdasági szereplők érdekeit, és példaként a rezsicsökkentést, a reklámadót, illetve az agrártámogatások átalakítását nevezte.

Hozzátette: a Seszták Miklóssal kapcsolatban megjelent lejárató cikkeket ennek tudja be a kormány. Ezek a "kétségbeesett reménytelen próbálkozások" azonban szavai szerint nem tántorítják el a kormányt attól, hogy céljait megvalósítsa. "A politikai és üzleti nyomásgyakorlásnak eddig sem engedtünk és ezután sem fogunk" - szögezte le.

Mostanáig valamennyi ellenzéki párt lemondásra szólította fel Seszták Miklóst.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány egyre nagyobb szerepet szán a turizmusnak

Folytatódnak a turizmust segítő beruházások Budapesten és vidéken is. Tovább olvasom