Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Sean Penn ismét a vásznon

Sean Penn híres arról, hogy milyen különleges gonddal készül szerepeire; legújabb, Nevem Sam (I am Sam) című filmjében egy olyan betegség áldozatát alakítja, aki szellemileg egész életében hét éves marad. Pennt Oscarra jelölték teljesítményéért. A színész szerepére készülve sok időt töltött egy Los Angeles-i elmegyógyintézetben, az L.A. Goalban.

Beszámolója szerint, az első néhány látogatás után már egész otthonosan érezte magát az intézetben, sem ő nem félt a betegektől, sem a betegek tőle. Arra az újságírói kérdésre pedig, hogy mi volt a legnagyobb tanulság, amit látogatásai során szerzett, az IC Press tudósítása szerint ezt felelte:
- Az a nagy tanulság, hogy nincs is olyan nagy különbség köztünk és a szanatórium bennlakói között!
E kijelentést az is alátámasztja, hogy az L.A. Goal kórház két lakója szerepet is kapott a filmben, Sean Penn és Michelle Pfeiffer partnereként kamera elé is léphetett. A Nevem Sam című filmet májustól Magyarországon is láthatjuk.

Sean Penn az intézetben
„Oda akartam menni, hogy megfigyelhessem azokat az embereket, akiknek hasonló kihívásokkal kell megbirkózniuk, mint a filmbeli Samnek. Körülöttük akartam lenni, meg akartam ismerni őket. Van egy Down-szindrómás rokonom, de eddig még nem töltöttem hosszabb időt saját korombeli szellemi fogyatékos emberekkel. Az L.A. Goalban tett látogatásaim során egyre nagyobb bizalom alakult ki bennünk egymás iránt, mert rájöttünk, hogy az élet igazán fontos dolgait illetően egyáltalán nincsenek köztünk nagy különbségek."

A film zenéje elsősorban Beatles-dalok feldolgozásából áll. A dalokat előadói között olyan mai sztárokat találhatunk, mint Sheryl Crow, Eddie Vedder, Ben Harper, Ben Folds, The Wallflowers, Sarah McLachlan, Aimee Mann & Michael Penn, valamint Nick Cave.

A filmzene
A film zenéje elsősorban Beatles-dalok feldolgozásából áll. A dalokat előadói között olyan mai sztárokat találhatunk, mint Sheryl Crow, Eddie Vedder, Ben Harper, Ben Folds, The Wallflowers, Sarah McLachlan, Aimee Mann & Michael Penn, valamint Nick Cave.

Michelle Pfeiffer elemi ösztönei
A szépséges színésznő, Michelle Pfeiffer az ösztöneire hagyatkozik, amikor szerepet vállal egy filmben. Bevallása szerint ez vezette el a Nevem Samhez is: „Sean Penn felhívott, kért, hogy szálljak be én is. Elkezdte elmesélni a történetet, de nem fejezte be, valami másról kezdtünk beszélni. Végül megkérdezte: akkor oké?, és én igent mondtam. És nem bántam meg.
Június 20-tól a honi mozikban is megláthatjuk, mit nem bánt meg Michelle, aki egy másik döntéséről is vallott a minap:
„Filmkarrierem egyik legbölcsebb döntése talán az volt, hogy nem vállaltam el az Elemi ösztön főszerepét. Azt szeretném, hogy amikor én már nem leszek, a gyerekeim, a 9 éves Claudia Rose és a 8 éves John Henry nyugodtan nézhesse a filmjeimet, és hihesse, hogy megismer engem rajtuk keresztül."hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandolás: nem olcsó mulatság

Hiába volt szerdán Sopronban kánikulai meleg, a Fertő tavi strandon csak néhány százan élvezték a… Tovább olvasom