Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Schiffer: zöld fordulatra készül az LMP

"Egy olyan zöld fordulatra kérünk felhatalmazást, amelyik képes válságálló új munkahelyeket teremteni, elsősorban a leghátrányosabb helyzetű térségekben".
Az LMP szakítani kíván azzal a politikával, amelyet a Fidesz és az "álbaloldal" folytatott, "mi egy olyan zöld fordulatra kérünk felhatalmazást", amelyik képes válságálló új munkahelyeket teremteni, elsősorban a leghátrányosabb helyzetű térségekben - mondta Schiffer András pénteken Miskolcon.

A Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke pártja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jelöltbemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt 25 év politikája munkahelyek helyett válságot termelt, a társadalom elhúzódó foglalkoztatási válságban szenved. A Fidesz tudásalapú társadalom helyett közmunkaalapú társadalmat szervez, ugyanakkor a "közmunkából nincs út a munka világába" - tette hozzá.

Elmondta: az elmúlt két és fél évtizedben kialakult egy olyan kettészakított gazdaság Magyarországon, amely "irgalmatlan nagy szakadékot" hozott létre a multicégek, a hazai oligarchák és a magyar kis- és középvállalkozások között.

Az LMP szerint új, válságálló munkahelyekre van szükség, ám ezek csak akkor lesznek, ha "megerősítjük és beindítjuk a helyi gazdaságot" és a kis- és középvállalkozásokat - mondta Schiffer András, hozzátéve: az LMP stratégiai partnerséget a helyi gazdaságban dolgozók számára ajánl, miközben a jelenlegi kormány számára a stratégiai partnerek a multik.

Az LMP arra készül, hogy megvalósítja azt, amit a Fidesz vezette kormány annak idején meghirdetett, ám nem tett meg, egyebek mellett a négy év alatt megvalósuló 500 milliárd forintos épületfelújítási, energiahatékonysági programot - közölte.

Kitért arra is, hogy amennyiben az LMP kellő felhatalmazást kapna, ez a program már az első évben százezer új munkahelyet teremthet, ugyanakkor 2020-ig csak a megújulóenergia-iparágban 50-60 ezer új munkahely létesülhetne - hangoztatta a politikus, aki szerint ez azt is jelenthetné, hogy 2040-ig a nukleáris és a fosszilis energiát "ki lehetne vezetni", és az ország energiaellátása nem függne külső hatalomtól.

Az ellenzéki politikus közölte: az LMP a megye mind a hét választókerületében a térséghez szorosan kötődő jelöltet indít. Miskolc 1-es számú választókerületében az 1974-ben született Emődi Zoltán a jelölt, a 2-as számú kerületben az 56 éves Mile Lajos, aki jelenleg is országgyűlési képviselő, és a rendszerváltó parlamentnek is tagja volt.

A 3-as számú, ózdi térség képviselőjelöltje Szilágyi Imre mezőgazdasági mérnök, a sajószentpéteri központú 4-esé az 1966-ban született Gulyás Pál, aki roma nemzetiségi önkormányzati elnök. Az 5-ös számú, sátoraljaújhelyi körzetben Tóth István 57 éves jogász indul, a 6-os, tiszaújvárosi kerületben az 1956-ban született, állatorvos végzettségű Tarnai Gábor indul, a mezőkövesdi képviselőjelölt pedig a 46 éves vendéglátó-ipari menedzser, Vajda Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon-ügy - Az MSZP szerint Rubovszky tájékozatlan

A párt szerint az Rubovszkynak nem Mesterházytól, hanem az ügyészségtől kellene kérnie Simon Gábor… Tovább olvasom