Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Sajóbábony: Pert indított a Jobbik ellen az OCÖ

Közösség elleni izgatás és uszítás miatt büntetőfeljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Sajóbábonyban megjelent gárdisták és jobbikosok ellen - közölte az MTI-vel a roma érdekképviseleti szervezet szóvivője pénteken.
Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmazott: Sajóbábony figyelmeztetés minden ember számára, hogy a társadalmi feszültségek csökkentése és a romák társadalmi integrációja, életkörülményeik javítása érdekében azonnali lépésekre van szükség.

Ezért első lépésként tárgyalást kezdeményeznek Sajóbábony polgármesterével, hogy a romék bevonásával településőrség, valamint polgárőrség jöjjön létre. A találkozóra meghívják a parlamenti pártok Borsod megyei vezetőit, országgyűlési képviselőit és a megye rendőri vezetőit is - fűzte hozzá.

Az OCÖ szóvivője felszólítja az ország roma és nem roma lakosságát egyaránt, hogy tartózkodjanak az önbíráskodástól, egyben tudatja: közösség elleni izgatás és uszítás miatt büntetőfeljelentést tesznek azok ellen, akik gárdista egyenruhában jelentek meg Sajóbábonyban múlt vasárnap.

Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmaz: "a jogerősen beszüntetett és feloszlatott Prikezsia Gárda, valamint a Jobbik tevékenysége, működése kijelentései és cselekedetei kísértetiesen hasonlítanak a harmincas években Magyarországon működő nyilas pártok tevékenységéhez, kijelentéseihez és cselekedeteihez, éppen ezért az Országos Cigány Önkormányzat a Jobbikot és Prikezsia Gárdát náci eszmék és ideológiák folytatóinak tekinti".

(Az OCÖ politikusai a nyilvánosság előtt a magyar gárdát Prikezsia, cigányul "minden rosszat megtestesítő, gyász" gárdának nevezi).

Kozák János, az OCÖ elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: a cigányság jogainak érvényesítése érdekben a "cigányság megszüntetésére, megsemmisítésére létrejött" Jobbik feloszlatását kívánják elérni, ezért soron kívüli egyezetést kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel, az igazságügyi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszterrel. Az elnökhelyettes úgy fogalmazott: a kialakult "polgárháborús helyzet" kezelése érdekében összefogásra szólítják fel a cigányokat és nem cigányokat.

Olvasóink írták

 • 15. gjozsi88 2009. november 20. 18:53
  „bius23!
  Mi köze a kormánynak ahhoz, hogy az Orbán barátjaként polgári körös jobbikos Vona Gábor vezette és általa támogatott gárda csak a cigányság intelektusával tartja képesnek megméretni magát és velük konfrontálódik?
  A kormány kezdeményezte a bíróságon a gárda megszüntetését és a jogalkalmazó jogerösen megszüntette ezt a gyülekezetet, akik nem hajlandók ezt tudomásul venni, de azt elvárják, hogy a jog, tegye lehetövé a parlamenti választáson történö indulást!
  Ami a jobbik és a gárda fejében és cselekedeteiben látszik, az közel sincs a kulturához, az maga a barbarizmus!”
 • 14. bius23 2009. november 20. 18:42
  „hát sztem sem való az ország vezetésére olyan kormány aki úgy oldja meg a problémákat hogy polgárháborút szít az országban.ezt nem jó!aki lop,csal.gyilkol, 1 bezárni a börtönbe 2 bezárni a börtönbe 3 méreginjekciót hogy ne élősködjön a börtönökbe.ennyi akkor senki sem bűnözne én ezt tartom jogosnak!!!”
 • 13. gjozsi88 2009. november 20. 18:40
  „Mint látjuk a gárda nem oldja meg a cigánykérdést! Most csak egy autót vertek szét, holnap a gárdistákat, akiket sok közpénzt erre fordítva, most a rendörök védtek meg!
  Adj munkát a cigányoknak! (dologtalan, munkakerülö, nem csak köztük van, ezzel ne próbálkozz)
  A múlt rendszerbe, amikor kötelezö volt dolgozni, minden gyár elbirta az udvari munkást, a sepregetö, effektiv termelö munkát nem végzö embereket, akkor a cigányok ezeket az alantas munkákat elvégezték! Vége lett a szocializmusnak, a munkaeröpiac racionalizálódott, igy a "töltelék" munkásokra nem lett szükség, emiatt kezdödött meg a munkanélküliség, köztük elsőként az alulképzett cigányság munkája szünt meg!
  Ellehetetlenültek!
  Nincs veszíteni valójuk!
  Elöször megélhetési bünözés,majd ha az életük veszélybe kerül, tovább mennek!
  Ha provokálják öket az nem old meg semmit, csak feszültséget gerjeszt!”
 • 12. AHA 2009. november 20. 18:31
  „moderálva személyeskedő”
 • 11. AHA 2009. november 20. 18:29
  „Prettyt be kellene költöztetni a dolgos cigányok közé.
  Két nap múlva Isten helyett a gárdához imádkozna.”
 • 10. pancser 2009. november 20. 18:06
  „Akkor nyugszom meg, ha nincsen Jobbik!”
 • 9. kolombela 2009. november 20. 17:31
  „8. pancser 2009.11.20. 17:15
  Nyugodj már meg egy kicsit, mert az állandó izgalmi állapot árt az enberi szervezetnek.”
 • 8. pancser 2009. november 20. 17:15
  „Sztem is a Jobbikot be kéne tiltani. Egy ilyen gárdákat állító pártnak nincsen helye a demokratikus közéletben. Az államra is veszélyes az ilyesmi. Egy állem semmilyen megángárdát, pártgárdát nem tűrhet. Ahol megtűrték, ott polgárháború lett. Libanon, Szomália, Görögország stb. Minden hatalom a jelenkorban Horthytól-a mai Szerbiáig feloszlatta a gárdákat, szabadcsapatokat. Ezt tudatom a tudatlanokkal. Az állam erejének legalább akkorának kell lennie, hogy az erőszak monopóliumot senki nem kérdőjelezheti meg. Ez az alsó hang. Persze ennél több is kell de az az alap. Ezért Jobbik betiltva, gárdához hasonlóan, a képviselők haza Brüsszelból és akkor elhiszem, hogy MO jó irányba halad.”
 • 7. szocdem 2009. november 20. 16:12
  „Kedves Pretty!

  Neked teljesen igazad van. A tények ettől még tények maradnak. Remélem téged nem sért hogy antifasiszta, és antibolsevik világnézetű vagyok.”
 • 6. szocdem 2009. november 20. 15:58
  „Kedves moderátor! Az általam a szélsőséges, a <moderálva> gyökerekből létrejött jobbik törzsgárdájának társadalmi helyzetére vonatkozó leírtakat, a társadalomtudományok honi nagyjai esszékben, szaklapokban publikálták. Remélem azokat a lapokat, és tudósokat nem tiltatja be, a (megalapozott) véleményüket nem törli le...
  Köszönettel: szocdem”
 • 5. szocdem 2009. november 20. 15:46
  „moderálva sértő”
 • 4. kolombela 2009. november 20. 15:46
  „1. PrettyWoman 2009.11.20. 12:05
  Úgy látom te sem dolgozol, mert ráérsz délben fórumozni, és ne gyere azzal, hogy ebédidődet töltöd.”
 • 3. kolombela 2009. november 20. 15:44
  „Ez a pofátlanság és a cinizmus teteje. Természetesen <moderálva> biróságunk mindenben igazat fog adni a cigányoknak.”
 • 2. jánosi 2009. november 20. 12:21
  „Ez az ! Bíróságra az ügyet ! Kolompár már úgyis ott van .........
  Mi van a szétvert Suzukival ? azt is a bíróságra ...........”
 • 1. PrettyWoman 2009. november 20. 12:05
  „Én azt bírom a legjobban, mikor a Jobbik meg a Gárda azzal jönnek mindig, hogy a cigányok nem dolgoznak, élősködnek. És ők? Ők valószínűleg szintúgy nem dolgoznak. Ugyanis ha állandóan ide-oda "bevonulnak" Magyarország különböző településein, akkor őnekik se sok dolguk lehet. És általában nem vasárnap du. 4 órakor vonulnak, hanem hétköznap délelőtti órákban is. Akkor ők ugyanúgy nem dolgoznak. Szóval egy-egy. Jó lenne ha békén hagynák egymást és mindenki tenne dolgát és nem egymással lennének elfoglalva és nem utálnak egymást, ha más a véleménye. Talán ez az ország is élhetőbb lenne, mert lassan már élhetetlen lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újrabb balesetek a M0-áson

Reggel egy román busz balesete miatt teljes szélességében lezárták az M0-ást, délelőtt három baleset lassítja a haladást. Tovább olvasom