Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Rossz helyen van ez a kocsi˝ - költözik a Zöld Pardon?

A Zöld Pardon vezetősége szerint nem lenne jó megoldás a szórakozóhely elköltöztetése a Rákóczi (korábbi nevén: Lágymányosi) hídhoz.
A Zöld Pardon vezetősége szerint nem lenne jó megoldás a szórakozóhely elköltöztetése a Rákóczi (korábbi nevén: Lágymányosi) hídhoz. "Úgy gondoljuk, hogy a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése a Rákóczi hídhoz több problémát okozna, mint amennyit megoldana" - olvasható a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda által az MTI-hez kedden eljuttatott nyílt levélben, amelyet Rétvári Bencének, a XI. kerület kereszténydemokrata képviselőjének címeztek.

A levélben a Zöld Pardon vezetősége örömmel vette tudomásul, hogy Rétvári Bence egy képviselői válaszlevélben szimpátiáját fejezte ki a szórakozóhely mellett, ugyanakkor közölték: nem értenek egyet azzal a javaslattal, miszerint a Zöld Pardont a Rákóczi híd közelébe szeretnék költöztetni annak érdekében, hogy az kevésbé zavarja a környéken lakókat.

Mint írták, a Zöld Pardon bejárata jelenleg harminc méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket a szórakozóhelyre. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számukra informálisan javasolt, a Rákóczi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából egy kilométerre van ettől a megállótól - tették hozzá.

A Zöld Pardon vezetősége szerint az oda vezető út sem biztonságos, egy vékony járdán lehetne csak közlekedni. A nyílt levélben kitértek arra is: az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát; ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is. "Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánfy utcai lakótelep épületei" - írták a levélben. Mint fogalmaztak, "ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A The Guardian a világ legjobbjai között említi a magyar fotóriportert

A tiszavasvári napszámosok egy napjáról készített fotóival került be a The Guardian a ˝világ… Tovább olvasom