Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: Összecsapottnak érzik a nyomozás eredményét

Összecsapottnak érzi a rendőrségi nyomozás eredményét a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottjának ügyvédje, aki az MTI-nek vasárnap azt is elmondta, az iratismertetés befejeződött, és hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsítottak ellen.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra.

A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.

A támadássorozat négy feltételezett elkövetőjét tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a rendőrök.

Gerecs Krisztián, az egyik gyanúsított, K. István védője az MTI-nek vasárnap azt mondta: ügyfelét mind a kilenc támadással és a romák elleni támadások során használt fegyverek beszerzésére irányult besenyszögi rablással is meggyanúsították. Gerecs Krisztián tájékoztatása szerint az iratismertetés már befejeződött, a védők abba betekinthettek, másolatokat pedig a jövő héten kaphatják meg. A védőügyvéd azt mondta: sok probléma merült fel a nyomozás során, és annak eredményét más, kisebb horderejű ügyekhez viszonyítva "összecsapottnak" érzi, amely véleménye szerint az ügyben elvárt és támasztott társadalmi és politikai nyomás miatt alakulhatott így.

Arról, hogy milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik ügyfele bűnösségéről a rendőrség, Gerecs Krisztián nem kívánt nyilatkozni. Annyit mindenesetre megjegyzett, több bizonyítékról, például a bűncselekmény helyszínén rögzített lábnyomról, kiderült, hogy nem az ügyfeléé. Az ügyvéd elmondása szerint K. István a kihallgatások során tagadta, hogy embert ölt volna, annyit viszont elismert, hogy a Molotov-koktélos támadásokban részt vett.

Gerecs Krisztián az MTI-nek azt mondta, védence cselekedeteit azzal magyarázta, hogy "egy súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet". A bűnbanda a legutolsó támadását egy évvel ezelőtt, a roma holokauszt áldozatainak emléknapján, Kislétán követte el. Egy 45 éves anyát, Balog Máriát ágyában lőtték agyon, 13 éves kislányát pedig életveszélyesen megfenyegették.

A hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat ügyében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: a közeljövőben tájékoztatást adnak a nyomozás adatairól. Az NNI korábbi közlése szerint a szakértői véleményeken felül nagy számú személyi és tárgyi bizonyíték is a rendelkezésükre áll, amelyek összességében elegendőek a gyanúsításhoz, valamint egyes bűncselekmények és a gyanúsítottak tevékenységének rekonstruálásához.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. kőmarad 2010. augusztus 16. 18:55
  „Exkluzív: Nyílt levél a cigányok elleni támadások egyik gyanúsítottjától

  2010-08-15 19:08 barikád.hu
  Röhög a markába a cigány, a Nemzeti (Nemzetközi) Nyomozó Iroda arcátlan magabiztossággal állítja, hogy ismét hibátlan felderítő munkát végeztek. Megvannak a cigánygyilkosok, a bizonyítékok kétségtelenek, hiszen ,,a TV2 is azt mondta".

  Első kézből és a teljes nyomozati anyag ismeretében állítom azt, hogy ez hazugság.

  Petőfi Attila és Bencze elvtárs eltávolítása után úgy tolja el magától az ügyet a Nyomozó Iroda, mint rabbi a sonkát. A nagy kapkodásban nem volt már idő feltárni a gyanúsítottakat tisztázó körülményeket. A koncepcióval szemben álló, azok felderítésére irányuló indítványokat a Pest Megyei Főügyészség eltaposta. Köszönjük dr. Szabó Zsolt ügyész úrnak ,,pártatlanságát".

  Több helyszínen semmi, azaz semmi nem utal arra, hogy a letartóztatottak közül valaha is járt volna ott bárki is. A hatóság retteg attól, hogy kimondja, dilettáns munkát végzett és az elvárt eredményt még a törvénytelen beavatkozások sem hozták meg.

  Nos, röviden a ,,megdönthetetlen" bizonyítékokról:

  -A mindent vivő dns mintákat a rendőrök azokon a helyszíneken talált tárgyakon rögzítették, ahol emberölés nem történt. Ezen dns minták eredete is homályos.
  -Az elfogás előtti fegyverszakértői vélemények több és más fegyverekre utalnak, mint amiket a rendőrség lefoglalt.
  -A fegyverek a letartóztatás napján kerültek a feltalálási helyükre, azt, hogy ki és miért tette oda, senki nem vizsgálta.
  -Bebizonyosodott, hogy a Tatárszentgyörgyön megtalált töltényhüvelyek a két helyszínelés között kerültek a tetthelyre.
  -A gyanúsítottakra nézve terhelő lábnyomok és keréknyomok nem köthetők emberölések helyszíneihez.
  -Ujjlenyomatot egyáltalán nem rögzítettek, sehol.
  -A rendőrség felrúgta a házkutatások törvényi követelményeit, gyakorlatilag ,,kirabolta" az átkutatott ingatlanokat.
  -Cs. István, a bajtársaira valló besúgó és a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) tisztje, bizonyos H. Ernő Lóránd ,,kapcsolatát" a nyomozás nem tisztázta.

  A fegyverrablás legfőbb bizonyítéka az, hogy a kérdéses fegyverek egy része állítólag mindvégig a gyanúsítottak birtokában volt.
  Micsoda alaposság, micsoda szakértelem!

  Úgy tűnik régóta zavarta már a titkosszolgákat ez a debreceni társaság.
  Cs. István irányított beépülése tette lehetővé azt, hogy ,,bizonyítékok" álljanak rendelkezésre ott és akkor, amikor a nyomozás érdeke azt megkövetelte.

  Ugyanakkor ezek a silány bizonyítékok és átlátszó trükkök aligha győzik meg a bíróságot.”
 • 26. kőmarad 2010. augusztus 11. 16:23
  „meddig várjunk???

  Rablógyilkosság Csongrádon: 88 éves asszonyt vertek halálra a cigányok
  Csongrád - Rablógyilkosság áldozata lett egy 88 éves nő Csongrádon. Az özvegy asszonyt saját, Gróf Andrássy Gyulai utcai házában verték agyon keddre virradóra.

  Rablógyilkosság áldozata lett egy 88 éves asszony Csongrádon: az özvegyet saját, Gróf Andrássy Gyulai utcai házában, a város egyik legforgalmasabb fő utcáján verték agyon keddre virradóra.

  A holttestre az eltartója talált rá kedd reggel, aki krumplit szedni jött az áldozat kertjébe. A delmagyar.hu információi szerint ő csak a mentőket hívta ki, utóbbiak riasztották a rendőrséget. A szomszédok szerint a 88 éves nő életvidám és erős asszony volt.

  A helyszínen jelenleg is négy rendőrautó várakozik, a házat szalaggal zárták körbe. Hat steril ruhába öltözött rendőr rögzíti a nyomokat a házban és az épület körül.

  A szomszédokat már kikérdezték, információink szerint senki semmit nem hallott az éjjel, pedig egyikük nyitott ablaknál alszik. Elmondása szerint a Körös-torok koncertjeit hallotta, de a bűncselekményt nem.

  A helyszínen dolgozik egy rendőrkutya is, akivel - miután szagot vetettek - Csongrád belvárosa felé sétáltak el. De a szagnyomokat a helyszínen ezután is rögzítették a rendőrök.

  A delmagyar.hu információi szerint a nő lakásában minden fel volt forgatva, az elkövető - vagy elkövetők - pénz és értéktárgyak után kutathatott.”
 • 25. kőmarad 2010. augusztus 10. 18:09
  „beszéljünk cozmáról”
 • 24. rivotril2mg 2010. augusztus 04. 04:43
  „ja persze romagyilkosság,ilyenkor szegény romák,de amikor lopnak meg lincselnek meg lehúznak akkor nincs cigánybűnözés,csak sima bűnözés...”
 • 23. PaPa 2010. augusztus 03. 08:47
  „3 hozzászóló azt akarta kiemelni, hogy a Cosma gyiloksággal gyanúsított cigány elvtársak kimagyarázhatták magukat a médiában a cigány gyilkossággal gyanúsítót magyar származású fehér emberek ezt a lehetőséget nem kapták meg.
  A Móri bank? rablási esetnél is éveken keresztül vizsgálódtak és mégsem az igazi gyilkosokat ítélték el.
  A Olaszliszkai esetnél nem erős felindulás volt hanem lincselés és ráadásul az áldozat gyerekeinek a szemeláttára valamint meg akarták őket erőszakolni (ezzel fenyegették meg őket).
  Igen a fehér ember is gyilkol, rabol, csal, lop,de nincs olyan becsbe tartva mint a cigány bűnözők.”
 • 22. k29680 2010. augusztus 02. 21:15
  „21. hozzászólás lagarder 2010.08.02. 16:42
  Semmi gond ..Örülök,hogy ennyi nyelven tudsz...Csak ez itt egy Magyar újság....
  Ha emlékezetem nem csal az iskolában megtanulunk írni ,olvasni...ha más nyelven nem is de az Anyanyelvünkön igen...”
 • 21. lagarder 2010. augusztus 02. 16:42
  „kolombelanak!
  Romaszarmazasom ellenere megprobalok minden korulmeny kozott ember maradni.
  Mindenkinek szabad szolasi joga van,senkinek nem mondom goromban-"hallgass"
  Ami a gyilkossagokat illeti,amit nem roma kovet el,azt is a ciganyok nyakaba varjak itt a legtobben.
  Persze minden bunt romak kovetnek el.

  k29680- Orulok,hogy te muvelt,magyarul irni tudo diplomas vagy.

  Amugy angolul,oroszul,nemetul is beszelek egy kicsit nem csak irok.
  A nyelveszektol bocs a helyesirasi hibakert.”
 • 20. lagarder 2010. augusztus 02. 15:35
  „Akik az ekezeteket hianyoljak,elarulom,hogy Kanadaban elek,es mint tudjatok az angol abc-ben nincs ekezet.
  Tovabba-nem 500 eve vagyunk itt hanem a honfoglalo magyarokkal egyutt jottunk.Igaz kesobb erkeztek nagyobb csoportok a 13-14 szazadban.Amugy minden gyilkossagot elitelek fajtol,szarmazastol fuggetlenul.Mindenki bunhodjon aki bunos,de higgyetek el az orszag nem a romak vegett tart ott ahol van:)
  Amugy sokan a romak kozott rengeteget tettek az orszagert.Gondolom Gabor Aron nevet mindenki ismeri.”
 • 19. meir 2010. augusztus 02. 15:31
  „-"egy 45 eves Anyat az agyaban lottek agyon a 13-eves lanyat me "megfenyegettek"-??!!
  baromsag!! korabban is megirtak-(korhazban sem veletlenul volt)-hogy a Rendkivulien bator elkovetok,kozelrol vadaszpuskabol vallon lottek a nekik hattal fekvo kislanyt!!
  Valami elkepeszto bator tett mi???”
 • 18. fióka 2010. augusztus 02. 14:11
  „Romagyilkosságok: Összecsapottnak érzik a nyomozás eredményét--->kit érdekel????”
 • 17. kolombela 2010. augusztus 02. 12:26
  „16. hozzászólás tati 2010.08.02. 12:16
  Ez így van, 500 év azért elég nagy idő!!!”
 • 16. tati 2010. augusztus 02. 12:16
  „volt rá elég idő,hogy a cigók integrálódjanak...
  ez nem történt meg,szinte csak a segélyek kikövetelésében,meg a bűnözésben jeleskedtek!
  nem,nincs elnézés,húzzanak innen,ha nem tudnak beilleszkedni!
  tisztelet a kivételnek.én ismerek rengeteg embert,köztük cigányokat,de csak egyetlen egy van,akire azt mondanám nyugodt lelkiismerettel,hogy feddhetetlen.
  ez van :-(”
 • 15. kolombela 2010. augusztus 02. 12:04
  „5. hozzászólás lagarder 2010.08.01. 22:21
  Akkor is reklamálsz, amikor a cigányok ezen időszak alatt kb. 30 magyart (főleg idős embereket) öltek meg brutálisan?
  Ha igen, akkor jogos a háborgásod, ha nem, akkor inkább hallgass.”
 • 14. máris 2010. augusztus 02. 11:31
  „lagardar !

  HA REKLAMÁLSZ OKÉ ! DE MÉRT NEM ÍRSZ HELYESEN !!! HOL VANNAK AZ ÉKEZETEK ? EZ MEGINT TÁMADÁSI FELÜLET !!!”
 • 13. reszegenisjozan 2010. augusztus 02. 11:11
  „10. hozzászólás mirella 2010.08.02. 08:54

  "Na eröl beszélek eből az ügyben ártatlanok mi? az emberek mert <moderálva> kapják meg csak abüntetésüket remélem halálbün tetést kapnak mind belöle"

  Diplomás, mesterkuzusra járó "barátunk", sötét szobában gépeltél és a klaviatúra mellett a képernyőn lévő szöveget sem láttad??? :))))))

  Diplomás végzettségeddel, gondolom fingod nincs miről beszélek...

  Picit segítek: nem, nem csak a helyesírási hibáidra gondolok.”
 • 12. Csetneky 2010. augusztus 02. 09:19
  „Azt, hogy ebben az ügyben kik az elkövetők és kik a felbujtóik, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy az úgynevezett móri ügyben a endőrség az ügyészség és a bíróság is bizonyította már a rátermettségét.”
 • 11. k29680 2010. augusztus 02. 09:03
  „Üdv.Nem tudom melyik országból írnak páran de a magyar nyelv tartalmaz ékezetes betűket is.Arra nem is merek gondolni akik írtak esetleg nem tudnak magyarul írni...”
 • 10. mirella 2010. augusztus 02. 08:54
  „Na eröl beszélek eből az ügyben ártatlanok mi? az emberek mert <moderálva> kapják meg csak abüntetésüket remélem halálbün tetést kapnak mind belöle”
 • 9. elmagnifico 2010. augusztus 02. 08:24
  „a romaGYILKOSOK hol vannak? Nem csak romagyilkosság van..”
 • 8. reszegenisjozan 2010. augusztus 01. 23:29
  „6. hozzászólás lagarder 2010.08.01. 22:23

  "Azoknak akik azt mondjak,hogy artatlanul olnek a romagyilkossag vadlottjai,azt kivanom,hogy ok is ilyen artatlanul keruljenek birosag ele:)"

  Ebben a mondatodban nem az elírás a legnagyobb hiba.
  Kicsit fárasztom magam, mert ráérek:

  <moderálva> ha azt gondolod, hogy cigányokat gyilkoló emberek ülnek a vádlottak padján, akkor azt írod, hogy akik nem hisznek a rendőrségnek, akkor azok öljenek cigányt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a Hőgyészen elgázolt motoros

Kórházba szállítás után meghalt az a férfi, aki vasárnap délelőtt segédmotor-kerékpárral szenvedett balesetet Hőgyészen. Tovább olvasom