Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: felsőbb utasításra hazudott a tartótiszt

Felsőbb utasításra, akarata ellenére hazudott a parlamenti vizsgálóknak és a bíróságnak H. Ernő, a romagyilkosságok miatt első fokon elítélt Csontos István volt tartótisztje.
Felsőbb utasításra, akarata ellenére hazudott a parlamenti vizsgálóknak és a bíróságnak H. Ernő, a romagyilkosságok miatt első fokon elítélt Csontos István volt tartótisztje - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap keddi száma ismerteti, hogy H. Ernő jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában van.

Csontos István, mielőtt a gyilkosok sofőrje lett, hivatásos katonaként szolgált, és ezalatt a Katonai Biztonsági Hivatal (korábbi katonai elhárítás) beszervezte. Ezt először nemcsak H. Ernő, hanem a Honvédelmi Minisztérium korábbi vezetése is tagadta. A volt tartótiszt nem mondott igazat az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságnak és hamis tanúzás miatt a bíróság is feljelentette.

A mostani honvédelmi vezetés ugyanakkor elismerte, hogy Csontos István a Katonai Biztonsági Hivatal ügynöke volt, és belső vizsgálatot folytatott le az ügyben. H. Ernő fegyelmit kapott, a Magyar Nemzet információi szerint azért nem bocsátották el, mert felsőbb utasításra, akarata ellenére tagadta le a kapcsolatot. A volt tartótiszt szerette volna feltárni az igazságot, de nem kapott felmentést a titoktartási kötelezettsége alól.

Olvasóink írták

 • 15. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 14. 09:06
  „13. load 2013.08.13. 23:04
  Még egy gondolat,kérem a cikk, címét gondosan elolvasni,majd a tartalmát is!

  "Romagyilkosságok: felsőbb utasításra hazudott a tartótiszt"
  11. Legs 2013.08.13. 16:52
  Mindenesetre óvok pár hozzászólót,hogy reagáljanak a kérdéseidre. Nagyon ügyes fiú vagy!”
 • 14. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 14. 09:01
  „13. load 2013.08.13. 23:04
  A kérdés nagyon jó,de egyben naiv vagy provokatív. Viszont ha provokatív akkor maga a hozzászólás is provokációra épül. Több sajtó orgánumot olvasva jelentős a témával foglalkozó írásból ez jön le. Hogy konkrétan kik a témával összefüggésben hozható személyek: "kik a cigány gyilkosságokkal összefüggésbe hozható állami tisztségviselők?"
  Valamint milyen elmélet van ezzel kapcsolatban:"Erre is van valami összeesküvés elméleted - ha nem elmélet - akkor dokumentumaid, nevekkel, eseményekkel, időpontokkal, tanúkkal, áldozatokkal?" Azt magát Mohácsi Viktóriát kell
  megkérdezni. szeretném hangsúlyozni "kérdezd meg Legs haverodat" az idézetben szereplő Nick néven említett személy nem haverom,még csak nem is ismerem. További kérdésre "Érdekelne az állami részvétel." a válasz a vizsgálatok lefolytatása után lehet nyilvános,vagy nem. Minden esetre laikus vélemény,már az elkövetők elleni nyomozás korai szakaszában történtek komoly mulasztások és tény letagadások,ami felsőbb utasításra történtek.
  Mivel szakembert vélek felfedezni,"13. load 2013.08.13. 23:04" -i hozzászólásban ,javaslom megkérdezni,hogy a negyedrendű vádlott Tartótisztjének ki volt a parancsnoka,aki utasításban adta,hogy tagadja le a kapcsolatát az érintettel.Valószínű ö rendelte el a megfigyelés leállítását is a megfigyelésnek a bűn elkövetések időszakában.
  Az én további kérdésem: Ki biztosította a pénzügyi fedezetet?Ki derítette fel a terepet?Ki volt az a 4.vagy 5. személy aki a fegyver rablásnál a helyszínen volt? A fegyverek rejtekhelyének helyszíni szemléjénél éltek az ügyvédek pár kifogással ,miért? Ki volt a titokzatos fekete terepjárós?
  További válaszom,hogy miért nem hazudott Mohácsi Viktória? Mert ilyen kedve volt!”
 • 13. load 2013. augusztus 13. 23:04
  „12. WeiseÖdenburg
  No, már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit nem hazudott Mohácsi Viktória.
  Mi az igazság, kik a cigány gyilkosságokkal összefüggésbe hozható állami tisztségviselők?
  Szervezetek, csoportok, nevek, balekok?
  Erre is van valami összeesküvés elméleted - ha nem elmélet - akkor dokumentumaid, nevekkel, eseményekkel, időpontokkal, tanúkkal, áldozatokkal?
  Ha te csak rápattantál erre a sületlenségre, kérdezd meg Legs haverodat, hogy mi lenne (lehetne) a felhozatal!
  Érdekelne az állami részvétel.”
 • 12. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 13. 18:23
  „11. Legs 2013.08.13. 16:52
  Életében legalább egyszer nem hazudott Viktória !”
 • 11. Legs 2013. augusztus 13. 16:52
  „Mohácsi Viktória a kanadai állami televízió egy dokumentumfilmjében azt mondta, a Gyurcsány-kormány azért titkosította a cigánygyilkosságok aktáit, "mert azok egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal"”
 • 10. Valaki 2013. augusztus 13. 15:35
  „A 2006-os szociterror után nincs min csodálkozni! Komcsi módszerek mindenhol.”
 • 9. vonLichthofen 2013. augusztus 13. 15:31
  „6WeiseÖdenburg,
  Max Nordau / a mi Max Nordau-nk/ a Herz Tivadar /a mi Herz Tivadar-unk/ országos nagy haverja és kengyelfutója azt mondta 19o5-ben teljes komolysággal, hogy a cél el lesz érve a küszöbönálló nagy világégés után, amit ők szerveznek már hosszú ideje.
  Ennek a szervezésnek az eredményeként fogta magát az I. V.H és kitört. Eredmény: komoly igéretek Britain, USA, Franciaország részéről egy - akkor még - gazdasági, kulturális otthon megteremtésére Palesztinában. Meg is kezdődött a tömeges betelepedés az őslakosok kárára, de a végleges lökést a II. V.H. adta meg - látjuk milyen eredménnyel.
  Hogy mi az szélesebb összefüggés, azt joggal kérdezhetnéd: nos, a Max nordau-k és a leszármazottak nagyon is jól tudják, hogy sokkal eredményesebb a sötétben szőni aljas intrikáikat mint szemtől szembe. Ezek nem haboznak leleményes terveket szőni, többlépéses akciokat szervezni a cél érdekében.
  Egy ilyen cél lehetett - és még nincs vége -, hogy a Magyarok idegengyűlöletét, anti ilyen meg olyan voltát bizonyítsák véres gyilkosságokkal. A cél részben el van/volt érve: az egész világ egy kézben tartott sajtója iziben világgá kürtölte a hírt, a Magyarok még birkábbá váltak ami a Magyar föld elkótyavetyélését illeti, a khazár tömegek bevándorlását illetően szintén, és újabb ´´jóvátételért´´ nyújthatnak be igényt.
  Tök igazad van, hogy a cél a polgárháború, fegyveres konfliktus megszervezése volt/van titkosszolgálati eszközökkel - hogy aztán nevető harmadikként átvegyék a hatalmat.”
 • 8. Szabra 2013. augusztus 13. 15:20
  „Vannak beosztások, rangok, állások, ahol hamisan tanuskodni, , magyarul hazudni, az állással, beosztással járó előjog, nem emlékezni meg szinte felmentő ítélettel egyenértékű cselekedet. Nagyon sok fő-fő embert mentett meg a vezetőink amnéziája az elmúlt években a börtöntől, vagy más súlyosabb ítélettől. A hétköznapi pórnépnek igazságtól független bíráink ilyen esetekért halmazati büntetéseket eszközölnek, másoknak esetleg dícséret, előléptetés a jutalma.....”
 • 7. vonLichthofen 2013. augusztus 13. 15:11
  „A képlet ilyen egyszerű bár a megoldáshoz több lépés kell:
  - feladat: minél több pénzt csikarni ki a Magyarokból, Magyarországból anti ez meg az címén
  - módszer: bizonyítani, hogy a Magyarok mindig is anti ez meg az voltak
  - bizonyíték: nincs, de majd ´´mi´´ hamísítunk egyet kettőt
  - hamisított bizonyíték: légbőlkapott vádak Kaposy és Csatáry Úr, Magyar Hazafiak ellen
  - hamisított és kreált bizonyíték: a cigánygyilkosságok megszervezése és végrehajtása
  - ha mind ez az előkészítő ügynöki munka sikeres, akkor a sékel továbbra folyik be a kivánt kasszába mint a Jordán folyó lassan hömpölygő víze
  - további föladat: újabb trükköket kitalálni és végrehajtani, hogy újabb tetemes összeget harácsoljanak és mindjobban a befolyásuk alá vonják Magyarországot”
 • 6. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 13. 13:05
  „5. háté 2013.08.13. 11:44
  A cél polgárháború ,vagy hasonlóan súlyos etnikai konfliktus előidézése volt. Viszont a kivitelezés " amatőr "szintű.
  Olyan zömében békés romákat gyilkoltattak,akik a környezetükben csendesen élték minden napjaik,sőt kettő szerencsétlen gyermek is áldozattá vált.Ennek az örült tettnek a kiötlője egy igazi hazaáruló tömeggyilkos !
  Ilyenre parancsot adni ? Szörnyű. Fletó idejében a politikai elit egy tagjának a testvéröccse jogsi nélkül autózott éveken
  át Bp. és egy vidéki város között,mire az M1-n elkapták a rendőrök.Később röhögve újságolta az csinálok amit akarok.
  A testvére pedig bosszúból feljelentett valakit,olyan vizsgálat indult ellene,koholt vádak alapján,ha nincs kapcsolata a
  korrekt körök felé tönkre tették volna egy életre. A szervek így működtek,megrendelésre!”
 • 5. háté 2013. augusztus 13. 11:44
  „Akkor tudtak a gyilkosságokról a KBH -nál, netán megrendelték akik akkor kormányon voltak?
  A balekok meg ülnek, - a megígért jutalom helyett?
  Titkosítva 30-évre.”
 • 4. InciFinci 2013. augusztus 13. 11:16
  „...ha elmondja az igazságot, akkor most Moszkvában ülne Edward Snowden mellett.”
 • 3. Goldmund 2013. augusztus 13. 10:45
  „A "fegyelmit kapott" kifejezést én úgy értelmezem, hogy a fegyelmi eljárás lezárult, éspedig úgy, hogy fegyelmi büntetést kapott.
  A fegyelmi eljárás lefolytatását önmagában én is normálisnak tartanám.”
 • 2. Tündenéne 2013. augusztus 13. 09:23
  „1. Goldmund 2013.08.13. 08:56

  A fegyelmi eljárás ilyen esetben valószínűleg normális. (Mint amikor egy rendőr vagy katona szolgálatteljesítés közben megsebesít, vagy megöl valakit, és vizsgálat indul ellene, de végül felmentik.) Aztán meg nem mindegy, hogy fegyelmi eljárás indult ellene (aminek ugye nem tudjuk a végét), vagy már lezárult, és kapott valamiféle elmarasztalást. A "fegyelmit kap" az egyiket se jelenti.”
 • 1. Goldmund 2013. augusztus 13. 08:56
  „Tehát hamis tanúzást követett el.
  Ha meg elmondja az igazságot, akkor szolgálati (esetleg állam-) titkot sértett volna - ez szintén bűncselekmény.
  A sok okos jogász szerint mit kellett volna tennie, hogy most ne kapjon fegyelmit sem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leselejtezésre várnak a Hajdú-Bét-iratok

Egy biharkeresztesi raktárépületben tárolják az egykori Hajdú-Bét Rt. iratainak egy részét, amelyek… Tovább olvasom