Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Pintér István viszi a futóműüzletágat is

Két vezető beosztású munkatársától válik meg a győri Rába rt., csökkentve a menedzsment létszámát. Ezzel egyidejűleg Pintér István vezérigazgató átvette a Futómű kft. ügyvezetői igazgatói posztját is. Ezekről és a küszöbönálló költözésről kérdezte a Kisalföld Pintér Istvánt.
Pintér István
– Eddig jobbára csak arról hallottunk, hogy létszámot építenek le, ez azonban érintetlenül hagyta a vezérkart. Most viszont felmentették a munkavégzés alól Fekecs Béla Zoltánt, a Futómű kft. ügyvezető igazgatóját, február elsejétől erre a sorsra jut Kovács Sándor gazdasági igazgató is. Mi indokolta a vezetői koncentrációt?

– Ez nem csupán vezetői koncentráció, hanem része annak az átalakulási folyamatnak, amit 2003 júliusában hirdettünk meg. Ebbe szervesen illeszkedik a holding és a cégcsoport legnagyobb leányvállalatának, a Futómű kft.-nek az összevonása. Azt reméljük, hogy ezzel megszűnnek a párhuzamos vezetői funkciók és lerövidülnek a döntési útvonalak.

– Mint vezérigazgató szereti egy kézben tartani a dolgokat?
– Ez a történet nem arról szól, hogy az embernek milyen a vezetési stílusa. Sokkal inkább arról, hogy egy növekvő futóműüzletágat szeretnénk látni. A másik két üzletág átalakítása befejeződött, elkezdtük a katonai szállításokat speciálisjármű-üzletágban, s befejeztük az alkatrészüzletág átalakítását is.

– Megkerülhetetlen a kérdés. A most lapátra tett két vezetőt még elődje hozta a Rábához. Erősíti a győri vonalat?
– Hivatalba lépésem első napján kijelentettem, s most is megteszem, egyetlen mérce van, a teljesítmény, függetlenül attól, ki, honnan érkezik a munkahelyére.

– Nemcsak a személyi változások jelentik az új év rábás híreit, hanem a küszöbönálló költözés is. Bontják a régi telephelyet, mikor költöznek?
– Néhány lapban az jelent meg, bontják a Rábát. Nem a Rábát bontják, hanem a régi telephelyet, s ez is a fejlődés része. A tervek szerint január 16-án költözik ki a holdingmenedzsment a reptéri telephelyre.

– Nem akarok olcsó faviccekkel előjönni, de a menedzsmenten kívül a bútorokat is viszik?
– Természetesen a régi bútorokat visszük, egy költséghatékony költözésről van szó. Nem építettünk luxusirodákat, a futómű adminisztrációs épületét foglaljuk el, minimális átalakításokkal.

– Milyen évet zárt a Rába? Az utolsó adat a háromnegyed éves mérleg volt ötmilliárdos veszteséggel.
– Számokat nem mondok, azt prognosztizáltuk, hogy az utolsó negyedév jobb lesz, mint az első három. Tavaly a készpénzegyensúlyra figyeltünk, s úgy érzem, ezt teljesíteni tudtuk.

– Mit vár 2004-től?
– Egy jobb évet, mint amilyen 2003 volt. Fő célunk, hogy megindítsuk a növekedést, s ez két számjegyű legyen.

– Másképpen kérdezve: még mindig veszteséges lesz a Rába?
– Üzleti tervünket nem publikáltuk, annyit azonban elárulhatok, az idén már eredménnyel számolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

165 grammos PC

A NEC bemutatta a világ legkisebb PC-jét. A "T-Engine" alapú, kocka formájú… Tovább olvasom