Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Pelczné Gáll Ildikó az Országgyűlés új alelnöke

Pelczné Gáll Ildikó veszi át Áder Jánostól az Országgyűlés egyik alelnöki posztját július 14-étől. A fideszes politikust titkos szavazással választották meg hétfőn a képviselők.

Áder János mandátumot szerzett az Európai Parlamentben a június 7-i választásokon, ezért adja át a posztot Pelczné Gáll Ildikónak. Rajta kívül az MSZP-s Mandur László, a fideszes Lezsák Sándor, a KDNP-s Harrach Péter és az SZDSZ-es Világosi Gábor tölti be most az Országgyűlés alelnöki posztját.Ugyancsak hétfőn választotta meg az Országgyűlés Farkas Ádámot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának elnökének, a kormányfő javaslatára. A tanácsot eddig Farkas István vezette, aki két hete mondott le posztjáról július 1-jei hatállyal. Utódja, Farkas Ádám közgazdász végzettségű. 1997 és 2001 között a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt, egyebek mellett a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank vezérigazgatójaként, majd az Allianz Bank vezérigazgatójaként is dolgozott.

A Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint a Nemzetközi Bankárképző Központnál 1991 óta végez oktatói munkát. Farkas Ádám az Országgyűlés hétfői ülésén letette hivatali esküjét. A hétfői személyi döntések között szerepelt a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriuma egyik elnökségi tagjának megválasztása: Hankiss Ágnes helyét Szabó László veszi át itt július elsejétől. Hankiss Ágnes a Fidesz színeiben mandátumot szerzett az európai parlamenti választásokon. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségében is változás van: Szabó László helyét ott Bordás Vilmos veszi át, ugyancsak július elsejétől.

16:33 - Elkezdődött a parlament új alelnökének választása

Elkezdődött a parlament új alelnökének titkos választása. A Fidesz az európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett Áder János helyére Pelczné Gáll Ildikót jelölte a T. Ház alelnökének. Megválasztásához képviselők egyszerű többségének támogatása szükséges. Megbízatása július 14-én kezdődik.

Olvasóink írták

 • 5. Parasztbasztato 2009. június 30. 12:19
  „Azért jó Fityiszes csajt dugni,mert mindig hoz magával még egyet...”
 • 4. bugriskin 2009. június 30. 00:07
  „No és a megválaszolatlan kérdésekre is tud majd válaszolni? Persze igérgetni még egy hölgy is tud, sőt szépen mosolyogni is jó pénzért.”
 • 3. thurvj97 2009. június 29. 21:43
  „Semmi sem változik. Egyik makogót váltja a másik.”
 • 2. FűzfaVessző 2009. június 29. 20:40
  „1. A malis vituperari laus est.
  F.V.”
 • 1. Parasztbasztato 2009. június 29. 17:43
  „Remelem,valaki elmagyarazza majd neki,hogy ne zabaljon szalonnat hagymaval Brusszelben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találják a Rábában a Mikulás ruhás férfit - képekkel

FRISSÍTVE - Mikulás ruhás férfi ugrott a tetőző Rábába Rábahidvégnél. Át akarta úszni az áradó… Tovább olvasom