Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Országjárásba kezd az Együtt-PM szövetség

Május végéig tartó országjárásra indulnak az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség politikusai.
Május végéig tartó országjárásra indulnak az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség politikusai.

Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője sajtótájékoztatóján elmondta: a hétfőn kezdődő turnén húsz politikusuk 80 városban mintegy kétszáz programon vesz részt, fórumokat, kitelepüléseket tartanak. A volt kormányfő tizenhárom városba látogat el. A körút első állomásai Dunaújváros, Sárbogárd, Szekszárd, Siklós, Szigetvár, Komló és Pécs lesznek, az ellenzéki politikusok két kisbusszal járják majd az országot.

Az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta, országjárásuk célja, hogy egyeztessék programjukat a választókkal, felhatalmazást kérjenek rá, hogy a nyáron már annak birtokában tárgyalhassanak leendő szövetségeseikkel. A jó kormányzás programját mindenekelőtt a választókkal kell megbeszélni, nem elég, ha politikusok és szakértők állapodnak meg róla - fűzte hozzá.

Ismét hangsúlyozta, nem az MSZP-től akarnak elvenni szavazókat, céljuk, hogy minél több ma még párt nélküli, de változást akaró bizonytalant győzzenek meg.

Kérdésre válaszolva Bajnai Gordon megismételte: múlt pénteken közzétett írásával az volt a célja, hogy felgyorsítsa az ellenzéki együttműködést, és a Mesterházy Attila által javasolt év végi, jövő év elejei megállapodás helyett már őszre egyezségre jussanak a szocialistákkal. Szerinte ugyanakkor a két legnagyobb demokratikus ellenzéki pártnak stabil, a választók felhatalmazásán nyugvó szövetséget kell kötnie, hogy kormányra jutva ne járjanak úgy, mint Iveta Radicova kabinetje Szlovákiában vagy az olaszországi Olajfa-koalíció.

Hozzátette: a következő hetekben el kell dőlnie annak is, az MSZP kiket képvisel azok közül a szervezetek közül, amelyekkel január óta szakpolitikai egyeztetéseket folytatott.

Kérdésre beszélt arról is, ma még nem az a kérdés, melyik párt vezesse az összefogást, hanem az, hogy miként lehet olyan szövetséget létrehozni, amely véget vet "az Orbán-Simicska-korszaknak", ehhez pedig a mainál lényegesen több szavazóra van szükség a demokratikus ellenzéki oldalon.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke arról beszélt: az emberek többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban, de az így vélekedők sokféle elvárással rendelkeznek, ezért olyan szövetséget kell kötni, amely képes őket egy táborban egyesíteni.

Az Együtt 2014-nek nincs elfogadott drogpolitikája, közös álláspontja erről a kérdésről - mondta Bajnai Gordon arra reagálva, hogy Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke a hétvégén részt vett a marihuána orvosi célú legalizálásáról szóló párbeszéd megindítását sürgető tüntetésen. A volt kormányfő azt mondta, Juhász Péter magánemberként, velük nem egyeztetve ment oda. Bajnai Gordon kérdésre hozzátette: pártjának nincs olyan állásfoglalása, amely támogatná a drogliberalizációt, és ő személy szerint nem támogatja azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A külföldi sajtó Magyarországról: ˝Orbán veszélyezteti a demokráciát˝

A Der Spiegel című német hetilap Atombomba Magyarország ellen? címmel közölt kommentárt hétfőn… Tovább olvasom