Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Orbán rendet akar a fociban

Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Magyar Labdarúgás Fórumán, amely az idén 110 éves hazai szövetség első eseménye volt a kerek évforduló kapcsán, és a közel 1400 regisztrált résztvevőnek összesen 69 előadó tartott előadást.

"Az elmúlt évek következtében az ország gödörbe került, amelyből csak együtt, összefogással tudunk kilépni - fogalmazott a kormányfő. - Az idei év a megújulás éve, de nemcsak politikai értelemben, hanem a gazdaság, a kultúra és a sport szempontjából is."

A miniszterelnök azt mondta, a kormány az egészségmegőrzés szempontjából tekint a sportra, a futballban pedig hatalmas lehetőségek vannak, s rendre van szükség a pályákon és a létesítményekben is. Orbán Viktor úgy fogalmazott: korábbi ígéretét betartva a rend és a biztonság érdekében a Parlament azonnal életbe lépteti a szükséges törvényeket, amint ezek előkészítése megtörtént, s ezekhez biztosítja a pénzügyi fedezetet, az utánpótlás-nevelést pedig állami feladatnak tekinti.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette: az MLSZ stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba - részleteket ugyanakkor nem közölt.

"Jelenleg a magyar futballban sem a pályán, sem azon kívül nincs profizmus. - fogalmazott az MLSZ első embere. - A március elején nyilvánosságra kerülő stratégiai terv vázlatában igyekeztünk minden részletre kiterjedően kidolgozni a javaslatainkat".

Csányi azt mondta, az igazolt játékosok számát szeretnék megduplázni, valamint szélesíteni akarják a magyar labdarúgás tömegbázisát.
A nap során különböző szekciókban folytak az előadások.

A Feltételrendszer és fenntarthatóság elnevezésű szekcióban Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelentette: az újjáalakított válogatott a mostani Európa-bajnoki selejtezőkön eddig túlteljesítette az elvárásokat.
"Négy év alatt nem lehet világverő válogatottat építeni, így reális célkitűzést kellett találni. Ez pedig egy szerethető válogatott kialakítása volt, amelyben a közönség látja a feltétlen győzni akarást és hogy többet akar, mint amit a jelenlegi feltételrendszer lehetővé tesz" - fogalmazott.
A jövőt illetően kijelentette, hogy az Eb-selejtezőn a csoportban a 2-3. hely megszerzése az elvárás a csapattal szemben, de a legfontosabb, hogy folytatni kell a csapatépítést és tökéletesíteni a játékot. A távlati cél, hogy a 2014-es világbajnokságra való kijutásnak reális esélye legyen.

"Kell mutatni valamit, amiért a néző kimegy a stadionba, a támadófutball ilyen, és ez még akkor is igaz, ha bizonyos esetekben nem párosul győzelemmel" - jelentette ki Fazekas László, a Belgiumban élő 92-szeres válogatott. Az Újpest legendás játékosa kiemelte, hogy a támadófutballnak közönségcsalogató hatása van, s ezt mindenképpen figyelembe kellene venniük a magyar élvonalbeli csapatoknak, legfőképpen pedig az edzőknek, mert ezzel tudnák visszacsábítani a stadionokba a szurkolókat.

Vági Márton MLSZ-főtitkár a finanszírozásról beszélt. Szerinte egy kis ország mindig nagy hátrányban van, ráadásul minél inkább a pénz határozza meg az eredményességet, annál inkább igaz ez. Éppen ezért úgy vélte, állami szerepvállalás nélkül lehetetlen előbbre jutni. A főtitkár szerint a legfontosabb az amatőr futball felkarolása.

A Társadalmi kapcsolódások szekcióban Őri Márk, a Videoton FC egyik szurkolói csoportjának vezetője kijelentette: szerintük nincs szükség a szurkolói kártyák bevezetésére, s a honi médiában aránytalanul jelenik meg a futball-huliganizmus és a drukkerek által elkövetett vandalizmus. Hozzátette: a véleményük az, hogy a magyar stadionok biztonságosak, az infrastruktúrájuk azonban hiányos.

Ugyanebben a szekcióban Berzi Sándor, a honi szövetség alelnöke azt mondta: amennyiben felépül Budapesten egy új nemzeti futballstadion, a magyar főváros Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt rendezhet.
A Sport és üzleti szekcióban Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója bejelentette: a Sport Televízió a jövőben kiemelten kezelné azt a magyar NB I-es futballklubot, amely a leginkább családbarát stadiont tudja biztosítani a szurkolók számára a tavaszi idényben. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a következő szezonban a győztes egyesület összes hazai mérkőzését közvetítené a Sport TV.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke előadásában hangsúlyozta: az önkormányzatoknak mindenhol nagy figyelmet kell fordítaniuk a helyi labdarúgásra a sportág identitásteremtő hatása miatt. Elmondta: a hajdúsági városban kiemelten kezelik a saját nevelésű játékosokat, új alapokra helyezték az utánpótlás-nevelést, s ebben a klub, az önkormányzat és a helyi egyetem is szerepet vállal. Kósa minden polgármesternek azt tanácsolta, fordítson nagy figyelmet a helyi futballklubra, mert a labdarúgásnak "óriási társadalmi, közösségi és identitásteremtő ereje van", ráadásul a reklámereje is hatalmas. A Debrecen az elmúlt hat évben öt bajnoki címet nyert, s bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe is.

Fernando Hierro, a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi játékosa kölcsönösen hasznosnak ítélte a közelmúltban létrejött magyar-spanyol együttműködést, Ginés Meléndez, az ottani U17-es válogatott szakvezetője pedig minden részletre kiterjedően bemutatta az utánpótlás ottani felépítését, amely nem is annyira közvetetten tavaly világbajnoki címet eredményezett Spanyolországnak.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. tinta66 2012. december 21. 06:51
  „Nagyon sajnálom Dzsudzsák Balázst.
  NO KOMMENT!”
 • 25. Bo9903 2011. március 01. 22:21
  „ÓÓÓÓ s zegény Viktorkának ez a legfontosabb? A cukor, és az üzemanyag ára az egekben, miért nem jártatja a száját ebben az ügyben? Az egészségügy a béka s...e alatt, az se érdekli, csak a szankciók és megszorítások, a minimálbér megalázóan kevés, tudatos magyar népirtás megy szerintem, már nem azért... nem csoda hogy fogyunk. Tavaly ápr. óta minden rosszabb lett... és még mi jön... Hajrá magyar foci, bár az már rég nem létezik....”
 • 24. Jandex 2011. március 01. 21:00
  „17. futóbab 2011.03.01. 17:10
  "Nem tudom van-e al és felcsútnak foci csapata."
  Már hogy ne lenne?!Sőt ott a Puskás Akadémia is! Királyunk kölcsön is adta nekik 3 Mrd-t érő ingatlanjait,igaz csak 50 évre!/pedig gondolom neki is filléres gondjai vannak 5 pulya mellett!/
  A kubatov et meg már írja a listát mire hány Mrd-ot akar költeni a fradinál!/lásd:drtorgyándr/”
 • 23. annobon 2011. március 01. 20:51
  „A magyar futballba már jópáran belebuktak. Vegyük csak az utóbbi évek szövetségi kapitányait Matthaus-tól koemanig és előttük és utánuk... Legfelsőbb "parancsra" még nem lesz a sz..ból arany... Erre is volt már jónéhány példa a történelemben...”
 • 22. győriember 2011. március 01. 20:25
  „biztos meghallgatta a dobrádi-féle eto-indulót, attól hülyült meg.”
 • 21. Vincent_Hana 2011. március 01. 20:19
  „"Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, "
  blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla........”
 • 20. poorman 2011. március 01. 19:48
  „Orbán Viktor Takarodj!!!!!!!”
 • 19. janika 2011. március 01. 17:25
  „Mi az, hogy nincs cenzúra, hisz már a nyálverést is cenzúrázzák! íPedig csak próbálna valaki dumálni nyálverés nélkül!”
 • 18. pozdorja 2011. március 01. 17:22
  „Nagyon jól teszi: mi kell a népnek? Kenyér és cirkusz.
  Ha már a kenyér drága, legalább a cirkusz legyen tuti. Igaz hogy éhen döglünk, de lehet hogy kijut a magyar válogatott a VB-re.”
 • 17. futóbab 2011. március 01. 17:10
  „Focit akarja rendbe tenni?.Na akkor hajrá!!!!Nem tudom van-e al és felcsútnak foci csapata.Ha van,akkor tegyen rendet ott,ha nincs akkor kotorjon egyet magának saját pénzen ,aztán ott olyan rendet teremthet amilyet csak akar,olyan zászlót lengettethet amilyet akar.Persze az már máslapra tarozik,hogy barna bőrű rokonai...stb.mennyire fognak neki benyalni,ha megszűnik a királysága.Bármelyik megoldás nekem megfelel,csak tűnjön el az ország vezetéséből,a sleppjével együtt,és igazgassa azt aki van olyan hülye hogy hisz is neki.
  Az áhított korona megszerzése előtt inkább monnyon le,és adja át helyét olyanoknak akik a szarból valahogy kirángatják az országot úgy,hogy nem jut koldús botra az egész társadalom.”
 • 16. janika 2011. március 01. 12:34
  „A focin kívül máshoz is ért? Mert eddig csak a <moderálva> amiben jeleskedett.”
 • 15. annobon 2011. március 01. 11:46
  „Csak hülyeségből írtam, erre tessék, létezik a dolog:

  "A magyar roma fociválogatott idén március 3-án barátságos mérkőzésen mérte össze erejét a Svájci Gárdával, tovább gyarapítva győzelmeinek számát. Az eseményt megtisztelte jelenlétével mások mellett a Svájci Gárda parancsnoka és családja, Magyarország vatikáni, illetve olaszországi nagykövete, valamint Székely János püspök."”
 • 14. annobon 2011. március 01. 11:13
  „Nagy-Britanniában is külön válogatottja van Angliának, Skóciának, Wales-nek, stb. Nálunk is lehetne külön "Romaválogatott". Szöv.kapitány akár lehetne a Miniszterelnök Úr is, ha már ennyire szívén viseli a labdarúgást! :)))”
 • 13. dorombolok 2011. március 01. 10:38
  „Na neeeeeeeeeee ! Még itt is . Istenem mi lesz ebből?”
 • 12. máris 2011. március 01. 09:55
  „A " NAGY FŐNÖKNEK " a foci fontosabb, mint SZEGÉNYSÉG ???”
 • 11. Csandajózsef 2011. március 01. 09:37
  „Orbán teremtsen munkahelyeket, azt vállalta . A focit bízza a hozzáértő szakemberekre.”
 • 10. calico 2011. március 01. 09:22
  „Argentin modell; a 9. játékhétre.”
 • 9. annobon 2011. március 01. 09:02
  „"Jelenleg a magyar futballban sem a pályán, sem azon kívül nincs profizmus. - fogalmazott az MLSZ első embere." Mondta Csányi. Csak ha a nemzetközi eredményeket nézzük, ez nem az utóbbi években alakult így! 1986 óta nem voltunk kint például világbajnokságon! És lehetne sorolni...”
 • 8. lr 2011. március 01. 08:49
  „Idióta. Nem miniszterelnöknek kellett volna lennie, hanem MLSZ elnöknek.
  Az ország jobban járt volna, a focinak meg ugyis mindegy már.”
 • 7. öszödiböszme 2011. március 01. 08:40
  „Mikor érem meg amikor hőn szeretett vezérünk eltud mondani egy-két mondatot papír nélkül. Elnézve az ott lévőket nem kifejezetten Nobel díj átadó ünnepség volt. Pld <moderálva> petike. Szóval lehetett volna papír nélkül, spontán. Másrészről ne a focival foglalkozzon, és olcsó poénokat eresszen el, hanem az ország ügyeivel. UEFA sem kifejezetten szereti, ha a politika bele szól a fociba. <moderálva> ne így próbálj szavazókat szerezni! buggyanthoz csatlakozva óriási mélyponton van hazánk, hála az elmúlt éveknek, de legfőképpen <moderálva> regnálásának.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszmegállóban várakozók közé rohant egy furgon: ketten meghaltak

Buszmegállóban gázolt el több embert egy furgon hétfő délután Budapesten. Ketten meghaltak, négyen… Tovább olvasom