Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Orbán: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát

Orbán: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát

A miniszterelnök szerint így a kormány többek között béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre.

mti - 2012.07.13. 16:59
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta, amelyben egyúttal ismét kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét.

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott - jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló üzenetében a miniszterelnök, aki felidézte: az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentenek, megszorításokat hajtanak végre.

Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".

Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, "nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból, és végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentésekkel erősíteni válság idején nem ésszerű dolog" - sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és "Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel".

A kormányfő ennek alapján kijelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát.

"Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre" - mondta.

A videoüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség - tette hozzá.

Az állampolgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 21 hozzászólás
Moderálásra küldöm 21. elemér 2012.07.16. 08:11

Orbánnal ott a baj hogy állandóan hazudozik, vagy féligazságokat mond. Nyugdíjkorhatár 2012-től. Ez a törvény lényeges változtatásokon esett át, többek között megszűntek a korhatár előtti nyugdíjak, azokat a parlament korhatár előtti ellátássá alakította (nevezte) át. 2012. január 1-től korhatár előtti öregségi nyugdíj nem állapítható meg. http://tinyurl.com/7jgsjx8
Még 62 év a korhatár férfiaknak is, de 2015-ig felemelik 65 évre. A nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ebbe a gyes is beleszámít.
OECD: Túl alacsony a nyugdíjkorhatár Magyarországon
http://tinyurl.com/73p63f6

Moderálásra küldöm 20. elemér 2012.07.16. 01:22

"Ez lenne a nyugdíjvédelem? Tény, a kormány az elmúlt két évben egyetlen forintot sem vett ki a nyugdíjkorhatárt elérő öregségi nyugdíjasok zsebéből. A nyugdíjak minden évben - és várhatóan idén is - a törvényi előírásoknak megfelelően az éves infláció értékével emelkedtek."
Ez megint nem igaz, mert megváltoztatták a nyugdijt. Több évet kell bedolgozni hogy ugyanannyi nyugdijt kapjon a zember mint azelött. Ugyanakkor az idösek nem találnak munkát, tehát keveseb nyugdijal kell megelégednük. Ez pedig segitti a költségvetést, amit megint elhalgat.

Moderálásra küldöm 19. load 2012.07.15. 22:55

"Összességében igaznak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk a miniszterelnök állításait, még ha nyomokban tartalmazott is igaz elemeket." Mondja az Index.hu.
Maradéktalanul egyetértek az itt olvasható cikkel:
http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/07/14/megnyertuk_a_gazdasagi_szabadsagharcot/

Moderálásra küldöm 18. elemér 2012.07.15. 17:31

Megnyerte a csatát de elveszti a háborut. Szóval megint csak féligazságot mond.

Moderálásra küldöm 17. gjozsi88 2012.07.15. 09:24

Tekintettel arra, hogy a vitatott kérdések közül kettőt a strassbourgi bíróság jó eséllyel az unió javára fog eldönteni, mi vállaltuk ,hogy ezt a döntést elfogadjuk.....valamint a jegybanktörvényt teljesen visszavonta........továbbá egy csomó vizsgálat vár ránk a különböző döntések miatt, arról nem beszélve, hogy az IMF hitelnek is lesznek feltételei!
Egyetlen vitát nem nyert meg, csupán levegőhöz jutott!
Szóval ez túlzott optimizmus a részéről!

Moderálásra küldöm 16. elemér 2012.07.14. 16:39

Úgy tudom hogy Orbán nagyokat lóditt. Nem tudom hogy mit szivott mikor ezt bedobta.

Moderálásra küldöm 15. kotorék 2012.07.14. 15:47

Viktor szerint mindent megnyertünk , csak az ország nagyobbik fele érzi, hogy mennyit veszített! Kinek az érzékei csalnak?

Moderálásra küldöm 14. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012.07.14. 15:33

http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/durvan_dragul_a_cigi_es_az_alkohol_jovore/2289058/

Moderálásra küldöm 13. elemér 2012.07.14. 13:12

A Google+ amit én ajánlok Viktornak. Használatának megkezdéséhez jelentkezz be a Google Fiókoddal. Nincs Google Fiókod? Hozz létre egyet. http://tinyurl.com/79fbobk
Facebook jövöje, hogy eltünik márol holnapra.

Moderálásra küldöm 12. elemér 2012.07.14. 12:33

"Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta" Aki követi a facebook-on az megkapja a tutit. Azért jobb lenne ha a Buzz-t használná, mert a kuglié a jövö.


21 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...