Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Orbán: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát

A miniszterelnök szerint így a kormány többek között béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre.
A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta, amelyben egyúttal ismét kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét.

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott - jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló üzenetében a miniszterelnök, aki felidézte: az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentenek, megszorításokat hajtanak végre.

Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".

Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, "nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból, és végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentésekkel erősíteni válság idején nem ésszerű dolog" - sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és "Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel".

A kormányfő ennek alapján kijelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát.

"Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre" - mondta.

A videoüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség - tette hozzá.

Az állampolgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. elemér 2012. július 16. 08:11
  „Orbánnal ott a baj hogy állandóan hazudozik, vagy féligazságokat mond. Nyugdíjkorhatár 2012-től. Ez a törvény lényeges változtatásokon esett át, többek között megszűntek a korhatár előtti nyugdíjak, azokat a parlament korhatár előtti ellátássá alakította (nevezte) át. 2012. január 1-től korhatár előtti öregségi nyugdíj nem állapítható meg. http://tinyurl.com/7jgsjx8
  Még 62 év a korhatár férfiaknak is, de 2015-ig felemelik 65 évre. A nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ebbe a gyes is beleszámít.
  OECD: Túl alacsony a nyugdíjkorhatár Magyarországon
  http://tinyurl.com/73p63f6”
 • 20. elemér 2012. július 16. 01:22
  „"Ez lenne a nyugdíjvédelem? Tény, a kormány az elmúlt két évben egyetlen forintot sem vett ki a nyugdíjkorhatárt elérő öregségi nyugdíjasok zsebéből. A nyugdíjak minden évben - és várhatóan idén is - a törvényi előírásoknak megfelelően az éves infláció értékével emelkedtek."
  Ez megint nem igaz, mert megváltoztatták a nyugdijt. Több évet kell bedolgozni hogy ugyanannyi nyugdijt kapjon a zember mint azelött. Ugyanakkor az idösek nem találnak munkát, tehát keveseb nyugdijal kell megelégednük. Ez pedig segitti a költségvetést, amit megint elhalgat.”
 • 19. load 2012. július 15. 22:55
  „"Összességében igaznak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk a miniszterelnök állításait, még ha nyomokban tartalmazott is igaz elemeket." Mondja az Index.hu.
  Maradéktalanul egyetértek az itt olvasható cikkel:
  http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/07/14/megnyertuk_a_gazdasagi_szabadsagharcot/”
 • 18. elemér 2012. július 15. 17:31
  „Megnyerte a csatát de elveszti a háborut. Szóval megint csak féligazságot mond.”
 • 17. gjozsi88 2012. július 15. 09:24
  „Tekintettel arra, hogy a vitatott kérdések közül kettőt a strassbourgi bíróság jó eséllyel az unió javára fog eldönteni, mi vállaltuk ,hogy ezt a döntést elfogadjuk.....valamint a jegybanktörvényt teljesen visszavonta........továbbá egy csomó vizsgálat vár ránk a különböző döntések miatt, arról nem beszélve, hogy az IMF hitelnek is lesznek feltételei!
  Egyetlen vitát nem nyert meg, csupán levegőhöz jutott!
  Szóval ez túlzott optimizmus a részéről!”
 • 16. elemér 2012. július 14. 16:39
  „Úgy tudom hogy Orbán nagyokat lóditt. Nem tudom hogy mit szivott mikor ezt bedobta.”
 • 15. kotorék 2012. július 14. 15:47
  „Viktor szerint mindent megnyertünk , csak az ország nagyobbik fele érzi, hogy mennyit veszített! Kinek az érzékei csalnak?”
 • 14. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012. július 14. 15:33
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/durvan_dragul_a_cigi_es_az_alkohol_jovore/2289058/”
 • 13. elemér 2012. július 14. 13:12
  „A Google+ amit én ajánlok Viktornak. Használatának megkezdéséhez jelentkezz be a Google Fiókoddal. Nincs Google Fiókod? Hozz létre egyet. http://tinyurl.com/79fbobk
  Facebook jövöje, hogy eltünik márol holnapra.”
 • 12. elemér 2012. július 14. 12:33
  „"Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta" Aki követi a facebook-on az megkapja a tutit. Azért jobb lenne ha a Buzz-t használná, mert a kuglié a jövö.”
 • 11. elemér 2012. július 14. 09:37
  „Tulajdonképen IMF hitelre senkinek nem lenne szüksége, ha az unio financirozza öket. Lazitanak és igy talán Orbánnak se lesz rá nagy szüksége. Nem tudnak a nagy adósságokbol kimászni ha állandóan nagy kamatokat kell fizetni kölcsönökért a piacon. Ez igy ésszerü megoldás amit a németek nehezen értettek. Egy leértékelt euroval nekik is jobban megy a világkereskedelem és az eladósodottak is tudnak velük kereskedni.”
 • 10. elemér 2012. július 14. 08:27
  „"Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, "nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, " Lazitanak a németek és financirozzák a bankokat. Észhez tértek hogy stagnálásbol nemlehet kimászni gatyaszoritásokkal. Szóval erröl van itt szó. A kiut az, hogy minket kell hogy majmoljon az unio. Nyugdij meg szociális juttatásokat is az unionak kell biztositani unios adókbol. Erre felé vezet a kiut és a megoldás.”
 • 9. elemér 2012. július 14. 07:43
  „"A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát." Azért nem árt ha tisztázzuk ezt. Itt arrol van szó már régóta, hogy a németektöl követelt nagy gatyaszoritás az egy nagy butaság volt. Igy nemlehet kimászni az adósságokbol. Németeknek elkell fogadni az inflációt és az euro leértékelését. Igy megmenthetik az eurot és az uniot. Az eladósodottak is kapnak levegöt. Erröl ir a BBC és a Világgazdaság. "Túl erős az euró az euróövezet megmentéséhez." Tehát lazittanak, de nem azért mert Orbán sikeres volt, hanem azért mert egy ésszerü utat keresnek az unioban. Ezt az utat már évek óta megmondta nekik Paul Krugman nobel dijas gazdaságszakértönk. Szerencsére Mario Monti is elmagyarázta Merkelnek. Monti az USA-ban végzett gazdaságszakértö. Orbánnak viszont ehez igazán semmi köze nincs. Mindig mindent úgy állit be, hogy az neki és politikájának köszönhetö. Itt legfeljeb arrol lehet szó, hogy most ezekután neki fuj a szél.”
 • 8. 621 2012. július 14. 06:47
  „Csak annyira hazudsz csuti - grázi ápolt - mint a szocializmusban a pártvezetők..... Annyira is hisznek neked.... Kényszerzubbonyt neked is és a jobbkezednek is(bár tudok neki jobb helyet is)”
 • 7. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012. július 14. 05:05
  „November 17.: A kormány továbbra sem szeretne IMF-hitelt felvenni, az államadósságot továbbra is inkább a piacról kívánja finanszírozni. (Giró-Szász András egy sajtótájékoztatón.)

  November 15.: Ha az IMF visszajön, ő távozik. (Orbán Viktor zárt körben, meg nem erősített információk szerint.)

  November 15.: "Attól félnek, hogy precedenst teremtünk, például a multik és a bankok megadóztatásával, az IMF-diktátumok elutasításával." (Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjújában.)

  November 14.: ,,Nem akartuk azt, hogy külföldről bármilyen nemzetközi pénzügyi szervezet diktálja a magyar kormánynak az intézkedéseket és kényszerítsen megszorításokat a magyar kormányra." (Szijjártó Péter az MTV Ma reggel című műsorában.)

  November 10.: Nagyon kockázatos, de helyes döntés volt. (Orbán Viktor az IMF-től való függetlenedéssel kapcsolatban a London School of Economics-on tartott előadásában.)

  November 5.: ,,Ahol az IMF segítségére van szükség, ott nem a kormányok csinálják a gazdaságpolitikát, hanem a kormányok abból a kottából énekelnek, amit az IMF (...) lejegyez nekik. Ahol az IMF járt, és ahol a szervezet előírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott abból mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett." (Kövér László a Fidelitas országos választmányának tisztújító ülésén.)

  Október 18.: "Szerintem nincs realitása annak, hogy a kormány újra hitelt kérjen a Nemzetközi Valutaalaptól, nem is tervezünk ilyet." (Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke a köztévének.)”
 • 6. blaze 2012. július 13. 23:17
  „A műtét sikerült, csak a beteg meghalt.”
 • 5. Primax 2012. július 13. 20:58
  „" Mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot". ( O. V. )
  Nem vagyunk normálisak.
  Nem vagyunk azok, mert mi adtuk a Bölcs Vezető kezébe a korlátlan hatalmat.
  Ez az ország - lassan - egy tébolydához kezd hasonlítani...”
 • 4. eszgye 2012. július 13. 20:07
  „Biztos, hogy ugyan arról az országról van szó, mint amiben én élek? Az általam ismert Magyarországnak a "gonosz" Brüsszeliek kerek perec megmondták, hogy addig nem állnak szóba velünk, amíg bizonyos dolgokon nem változtatunk. Változtattak Viktorék, Brüsszelben tartják a szavukat és szóba állnak (ez nálam még nem jelent megegyezést).
  Most akkor ki nyert????”
 • 3. Ambar 2012. július 13. 20:02
  „Kérdő íveknek semmi értelme!Azok jó helyen a kukába landoltak!Bizony azt a majdnem egymilliárd forintot hasznos dologra is el lehetett volna költeni.Ráférne a nyugdíjakra a megvédés mert a két év alatt nagyot csökkent az értékük.Persze ez bérekre is vonatkozik.A vitákban pedig a vesztesek mindig mi voltunk és vagyunk ezt nagyon jól érezzük.Kevesebb hazugság kellene ,igaz a hitelesség már elúszott!A döntések meghozásánál egy fikarcnyit sem számít az emberek véleménye azt már bebizonyították!Tükörbe kellene nézni és meglátja a mögötte álló tömeget!!”
 • 2. miracle 2012. július 13. 18:56
  „"mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot"
  3 hazugság 1 mondatban.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Juhász Ferenc ellen

A volt honvédelmi minisztert jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják. Tovább olvasom