Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nincs több törékeny csomag Németországba, távirat Ausztriába

A német posta nem fogad törékeny csomagot, így nincs mód ilyen küldemény feladására – felelték munkatársunknak a soproni postán, mikor csomagot szerett volna feladni. Potom tizenháromezer forintért azonban elviszi a csomagküldő szolgálat. Ugyanígy nincs többé távirat Ausztriába.

Emlékszik még a törékeny-címkés csomagra, amit bármelyik postán feladhatott és a posta garantálta, hogy az épségben megérkezik a megadott címre? Vegyen búcsút az emléktől, ugyanis számos európai országba nincs már erre lehetőség.

- A világ több mint 190 országát tömörítő Egyetemes Postaegyesület (UPU) hivatalos honlapján szereplő Parcel Post Compendium (http://www.upu.int/parcel_post/en/parcel_post_compendium_en.pdf ) német adatlapja szerint a jelenleg érvényes verzió tartalmazza hogy a Német Posta nem fogad törékeny tartalmú postacsomagot - mondta el érdeklődésünre Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője. - A Német Posta döntését a többi postaigazgatóságnak el kell fogadnia, így ez Magyar Postára nézve is kötelező. Azaz a Magyar Posta nem kínálhat olyan szolgáltatást, amelyet a nemzetközi viszonyításban a fogadó ország postája nem tud teljesíteni. Ha mégis felvennénk törékenyként akár az Ön, akár az olvasók csomagját, bizony becsapnánk ügyfeleinket.

Tomecskó Tamás hozzátette, nem csak törékeny-téren történt változás, megszűnt például a táviratküldési lehetőség Ausztriába.

A kisalfold.hu kapva kapott az alkalmon és tüzetesebben átnézte a nemzetközi postaegyesület adatait:

Törékeny csomagot küldhetünk például Ghánába, Libanonba, Mongóliába, Kenyába, Kambodzsába, Gambiába, sőt Myanmarba is.

Ugyanakkor nem küldhető törékeny csomag (legalábbis nem garantálják annak sértetlen megérkezését) többek között Franciaországba, Nagy-Britanniába, Görögországba, Izlandra, Japánba, és Luxemburgba sem.


Utánajártunk annak is, mit tehetünk, ha mégis biztonságban szeretnénk tudni törékeny csomagunkat. Mélyen kell a zsebünkbe nyúlni. Az egyik megkérdezett csomagküldő szolgálat vállalta volna a csomag eljuttatását, háztól házig, potom 13 ezer forintért.

Olvasóink írták

  • 2. jockey 2009. április 17. 14:35
    „Eddig pontosan annyi törékeny csomagot adtam fel Németországba, mint ahány táviratot Ausztriába. Idegileg nem igazán visel meg ez a dolog.”
  • 1. -upho- 2009. április 17. 09:17
    „naes? a magyar posta pedig ellopja a kuldemenyeket! rengeteg kulfoldi csomagkuldo cegnel magyarorszag tiltolistan van emiatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolnak a pollenek, egyre több az allergiás

Beköszöntött a tavasz és a hirtelen felmelegedés igen aktívvá tette a virágporokat is. Az ÁNTSZ… Tovább olvasom