Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nincs pluszpénz a betegszállítóknak

Az Egészségügyi Minisztérium nem tud azonnali pénzbeli támogatást nyújtani a betegszállítást végző, nehéz anyagi helyzetbe került magáncégeknek, de az érintettek bevonásával megvizsgálja, hogy különböző módosításokkal milyen pluszforrások szabadulhatnak föl az ágazaton belül.
A Népszabadság cikke szerint így lehet öszszegezni annak a megbeszélésnek a lényegét, amelyet Székely Tamás egészségügyi miniszter folytatott a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének képviselőivel. A napilap szombati számában megjelent cikk emlékeztet arra, hogy betegszállító cégeknek az idén mintegy egymilliárd forint többletpénzre lenne szükségük a biztonságos működéshez. A kilencvennégy magánszolgáltató évente hárommillió beteget szállít hatszázötven autóval, és közülük sok vállalkozás pengeélen táncol.

Növekedtek a kiadásaik, s nincs pénzük az elöregedett járműpark lecserélésére. Bíró Ferenc, az egyesület elnöke azt mondta: félő, hogy azonnali támogatás hiányában nem lesznek képesek még hónapokig kitartani, de megoldást jelenthet, ha felkutatják a rendszer tartalékait, csökkentik az indokolatlan szállítások számát. Indokolatlan szállításnak nevezte azt, ha egy beteget nem a lakóhelyéhez legközelebbi intézménybe visznek kezelésre.

A szaktárca közölte: 2008-ban 1,5 milliárd forinttal több forrást kaptak a betegszállítók, 2009-ben többszörösére emelkedett a betegkíséreti díj, az idei költségvetés azonban pluszpénzekre nem ad lehetőséget. Javaslatot dolgoznak ki a rendszer egyes elemeinek pontosítására, az könnyebbséget jelenthet a cégeknek - ismerteti a Népszabadság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz nyugdíjas tagozata

Aláírásgyűjtésbe kezd hétfőn a Fidesz nyugdíjas tagozata, mivel egy kormánydokumentum alapján attól… Tovább olvasom