Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Niggereztek a házkutatást végző rendőrök Szegeden?

Az ügyészségi nyomozóhivatalhoz fordul Zapata Danger Martha kubai származású, magyar állampolgárságú nő. Állítása szerint a szegedi rendőrök egy házkutatáson "niggerezték" sötét bőrű fiát, Szabó Pétert.

A péntekről szombatra virradó éjjel az asszony idősebbik fia, Szabó Viktor a nála engedéllyel tartott, töltetlen gázpisztoly felmutatásával vetett véget Szegeden egy, az egyetemi klub előtt kialakult verekedésnek. A gázpisztolyt hazavitte, majd ismét elment hazulról. Szabó Viktort a rendőrök ezután a Széchenyi térről előállították. Nem sokkal később házkutatást tartottak a lakásában, ahol testvére, a szintén sötét bőrszínű Szabó Péter és egy barátja tartózkodott.

A fiúk édesanyja, Zapata Danger Martha a sajtó képviselőihez eljuttatott levelében azt írja: "Az egyik rendőr a tomfaszerű botot a fiam nyakába akasztotta, és az ágyra rántotta. Veréssel fenyegették, sőt, kijelentették, hogy ha nem adja elő a fegyvert, »szétverjük a pofádat, és ledaráljuk a bátyádat is benn«. Fiamat ők is niggerezték."

A fegyver végül úgy került elő, hogy az előállított Szabó Viktor telefonon megmondta, melyik fiókba tette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a házkutatást "halaszthatatlan nyomozási cselekményként végezték", annak elrendelését szóban közölték az érintettel, lefolytatásáról jegyzőkönyv készült. A kényszerintézkedéssel érintett személy (a gyanúsított testvére) panaszjogával nem kívánt élni.A közlemény szerint a rendőrök nem tudhatták, találnak-e fegyvert a lakásban, illetve olyan személyt, aki azt ellenük használni akarja, ezért "a saját testi épségük biztosítása érdekében szükséges intézkedéseket megtették". Panaszt tenni egyébként a jogszabályok szerint az érintett rendőri szerv vezetőjénél lehet, ha a panaszos szerint az intézkedés aránytalan, szakszerűtlen, jogszerűtlen volt.

Zapata Danger Martha nem akar ahhoz a szervezethez fordulni panaszával, ahol a kifogásolt cselekményt elkövették, ezért kér vizsgálatot a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatal vezetőjétől. Arra, hogy miként tudják igazolni állításaikat, hiszen öt rendőr volt jelen, a lakásban pedig csak ketten tartózkodtak, az anya azt felelte: a kisebbik fia és barátja el tudja mondani, mi történt, és milyen kifejezések hangzottak el. Fiait többször is érte már inzultus a bőrszínük miatt, ő pedig mindig azzal nyugtatta őket, hogy szükség esetén bízzanak a rendőrségben. Ebben a hitében csalódott a történtek miatt. Úgy fogalmazott: meggyőződésében megerősítette, hogy amikor közölte a rendőrökkel, hogy a nyilvánossághoz is fordul, egyszerűen kiröhögték.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. jirzi1 2009. április 29. 19:08
  „44 igaz beszéd”
 • 44. szerencsés 2009. április 29. 14:56
  „1, a fegyvert a verekedés elött vette elő a kubai abból lett a baj (csak mert 50cent a filmbe így csinálta)
  2,akkora arca volt hogy kubáig kiért
  3,már az is baj hogy a Magyar rendőr velünk van
  4,akinek baj hogy a rendőrök megtették amit érdemel (nigger) az menjen külföldre és be lehet nekik csókolni
  5,a fiatalok így menjenek szórakozni hogy ott egy színes bőrű lehet fegyvere van
  végülis a mi országunk 5 nagyon egyszerű érv arra hogy a Magyar rendőrök jól jártak el!!!
  Abban a helyzetben nem tudtuk milyen a fegyver és töltve van e!!
  a szülő meg kicsit fékezhetné a fiát nem otthon van ha nem megy akkor pakolj pucolj”
 • 43. A_Tanú 2009. április 29. 14:32
  „Először is, aki nem tudja a történteket ne védje őket.Továbbá az, h ő 1 tömegverekedést állított meg az óriási baromság.Mien ember az aki fegyverrel m1 verekedést megfékezni, megfékezni?!, lófaszt csak erőt fitogtatni, h nálam fegyver van.De gondolom azt 1 szóval nem említette az afroamerika szülő, h gyermeke fenyegetőzött a fegyver használatával, az ő társaságuknál 2x kevesebb másik féllel szemben.Ez az egész amit most idelöknek elétek, csak arra m1, h valahogy eltereljék a figyelmét nagyobbik fia Viktor tettéről.Az, hogy a rendőrök így léptek fel, saját gyermekének köszönheti(már,ha volt 1általán ilyen amiről beszél a szülő).Ráadásul 1 olyan ügyben hozta/hozatott magának fegyvert amihez köze nem volt az előállított Viktornak.Mire véljem ezt?Önvédelemből elkövetett rend fent tartás??? vicc, menteni akarják magukat.Inkább örüljön, h a fia nem kerül börtönbe, vagy legalábbis nem kap annyit mint 1 magyar*, ellentétben színesbőrű, vagy 1 roma elkövető, hála a magyar ítélethozásnak.bravó...”
 • 42. ASHER 2009. április 28. 17:17
  „az a kubai ott azzal hogy elovette azt a teljesen legalisan vett es tartott gazfegyvert,megakadajozott egy vere
  kedest!!
  koszonetkeppen a hidegveru fellepeseert,jol le niggerezik,fenyegetik,a sajat lakasaban!!
  motto?? -legkozelebb elforditod a fejed,a pofad is befogod,es ha ha rend hos ore ezt toled szamon keri,
  azt mondod neki; az a te dolgod hogy ilyen ne fordulhasson elo!!azert te fizetest is kapsz,igy talan dolgozz is
  meg erte!!!ne vard azt hogy a polgarok vegezzek helyetted azt is!!!”
 • 41. obama 2009. április 28. 17:14
  „EHEZ ERTENEK A REND OREI TUL NAGY HATALMAT KAPTAK DE HA VALAMI IGAZAN TORTENIK AKKOR OTT SINCSENEK CSAK AZ A FAJTA TYUK TOLVAJOKAT ULDOZIK MEG EGESZ NAP A KOCSIBAN HEVERESZNEK.”
 • 40. elemér 2009. április 28. 15:56
  „Hmm..., ezt nemcsak a rendőröknek kell mondani hanem a népnek is. Az evolució időben tellik.”
 • 39. hehe08 2009. április 28. 13:08
  „A megoldás nagyon egyszerű:
  A rendőröknek szólni kell, hogy ne nézzenek annyi amerikai filmet mert elbutulnak.....
  Aztán meg megmondani nekik, hogy jó munkát végeztek, csak így tovább!
  Ha esetleg mégis kiszalad a szájukon a cigány, zsidó, buzi, nigger...stb... szavak valamelyike miközben épp féltik a szaros életüket és a szívük a torkukban van a feszültségtől..... hááááát.... bunkónak bunkó, de elnézhető!!!!!!!”
 • 38. Arvisura 2009. április 28. 12:38
  „Ez az eset, ha Kubában történt volna, akkor még hír sem lenne. Örülhetne az anyuka, hogy pár év börtönnel meguszná fiacskája.”
 • 37. Simike 2009. április 28. 11:34
  „Itt nem az intézkedés helyességéről vagy helytelenségéről, hanem az emberi primitívségről van szó.
  Szerintem egy közmunkát végző ember se különböztessen meg senkit a szine, a származása vagy a társadalmi ranglétrán elfoglalt helye miatt! Mert az etikai norma ezt nem engedi!!
  A viselkedés az ami miatt ezt megtehetik!
  És írom ezt úgy, hogy én is a falra mászok a diszkrimináció szótól..”
 • 36. MTT 2009. április 28. 08:46
  „34,35-nek, igazatok van.”
 • 35. igazságot 2009. április 28. 08:41
  „hogy ha netalántán egyszer én is elkövetek bűncselekményt, akkor én mentegetőzhetek azzal hogy sápadt bőrüztek a rendőrök??? vagy egy szeplős arcú arra h le szeplős arcuzták??? mert akkor lassan már mindenki megúszhatja a bűncselekményt...:D:S”
 • 34. jirzi1 2009. április 28. 08:41
  „Azok után biztos nyugodtan intézkedik a rendőr ilyen ügyben ,hogy a közelmúltban csak úgy poénból kilőtt az ablakon a paraszt és a rendőrt találta el.Én nem vagyok rendőrpárti mert semmi közöm hozzájuk ,de akkor is a rendőr volt a hibás mert nem volt golyóálló mellénye. Menjen rendőrnek az aki azt tudja monda a fegyverrel rendelkező embernek hogy" légyszi ne lőjjél ,inkább add ide a fegyvered." De ha ő úgy gondolja akkor átmegy a nyakán kocsival ,lelövi ,leköpi ,dobálja molotovvval.Úgy is a rendőr a hibás.Gondolom akinek a gyerekét fogták le a rendőrök annak nem túl jó.De ha az ő gyerekére fognak pisztolyt u e a felháborodás a rendőri intézkedés ellen?”
 • 33. Túrabakancs 2009. április 28. 08:21
  „Aranyközépút!
  Pont az ilyen érzékeny emberekről írtam előzőleg mint te! Egyébként a "bűnöző" szót általánosságban
  értettem, nem kimondottan a cikkben szereplőkre. Főleg a kisebbségiek részéről figyelhető meg a
  már általam előzőleg említett szuperérszékenység. Szerinted miért?”
 • 32. AranyKözépút 2009. április 28. 08:17
  „sztiv, hadonászol az utcán egy fegyverrel, ami a legális gázpisztolyod. Azért hadonászol, hogy ne verjék szét a haverod fejét. Rendőrök kiderítik ki vagy, ebbből röggtön kiderül, hogy van egy legális gázpisztolyod. Másik tényállás, hogy nem is használtál fegyvert, csak egy bunyónál előkaptál valamit. Ebből a két tényállásból azért a veled szembeni fellépés módja nem az lett volna, hogy rádrontanak, mint valami felbőszült vadállatok,fegyvert szorítanak a nyakadhoz, hanem max. bekopognak egy házkutatásival. Érted te a különbséget?? Így fog tekintéályt szerezni a rendőrség, nem az idiotizmusokkal. Érted te a különbséget???
  Az a gáz ezzel az országgal, hogy itt egyesek nem tudják még azt sem eldönteni, hogy mikor részesülnek balkéni eljárásban és mikor európaiban, hisz nincs szegényeknek elképzelésük sem arról, hogy milyen ez utóbbi. (Ez pl. vonatkozik a hatóságok, a szolgáltatások eljárás rendszerére is...)”
 • 31. sztiv 2009. április 27. 23:13
  „Könyörgöm, fogjátok már fel! Honnan a fenéből tudták volna a zsaruk, hogy amivel hadonászott az gázpisztoly volt??? Mert volt egy darab gázpisztolyra engedélye???
  Mert ha a rendőrök elintéznék egy engedély-ellenőrzéssel és ki sem mennének, az összes mocskos rabló/gyilkos váltana ki egyet riasztóra, aztán otthon meg nyugodtan tartaná a berettáját.
  Marha naiv emberek vannak.”
 • 30. elemér 2009. április 27. 23:12
  „Megy a rend?r Szegeden az úton. Éppen arra megy bringával a cigány.
  - Állj meg cigány! Nincsen lámpád!
  - Ugorj rend?r! Fékem sincs!”
 • 29. AranyKözépút 2009. április 27. 22:44
  „Túrabakancs, úgy voltak ők bűnözők , ahogy te. Vagy legalább is ők sehogy sem voltak bűnözők, hogy veled mi a helyzet az most nem lényeges....de az igen, hogy itt semmi bűntetendőt nem követtek el.”
 • 28. Túrabakancs 2009. április 27. 22:03
  „Érdekes, ebben a nagy fene liberalizmusban egyre érzékenyebbek a bűnözők! Nem kellene ezen változtatni? Egyébként gondoljunk bele, hogy
  a rendőr intézkedései során mennyi tapló agresszív emberrel találkozik
  nap mint nap. Akarva-akaratlan kicsúszik idegességében pár nem odavaló
  szó! Nem kellene ezt az ügyet felfújni, őrület mi van ebben az országban!”
 • 27. AranyKözépút 2009. április 27. 21:47
  „Szart ébredeznek. Ez tök sima ügy. Gázpisztolyt bárki vehet, csak be kell jelenteni a rendőrségen és ennyi. Ajánlom is, hogy ilyen közbiztonság mellett legyen az embernek. A srác egy verekedést állított meg azzal, hogy elővette a legális gázpisztolyt. Lehet enélkül komolyabb bajok is lettek volna. Ezután a hír eljutott a rendőrségre és ahelyett, hogy a balfaszok utánanéztek volna a nyilvántartásnak és ezután udvariasan érdeklődnek a fegyver elővételének /hisz használat nem volt / körülményeiről kirontottak mint valami idióták. Szal ez megint egy lámer intézkedés volt.”
 • 26. Andersen 2009. április 27. 21:47
  „..rendőr Magyarországon: intelligenciahiányos bunkó, azt képzeli, hogy ha egyenruhát húz, akkor okosabbnak látszik...a többség bízom benne, hogy nem ilyen, de elég pár tucatnyi "képzelt erő" és lejáratja az egész testületet. Talán jobban kellene válogatni...”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikusok a fenyegetőzések árnyékában

Megyei körkép - Legtöbbjük nyugtalan s veszélyben érzi magát a megkérdezett megyei szocialista… Tovább olvasom