Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Népszámlálás: másfél nap alatt 994 megyei kérdőívet töltöttek ki

Mintegy 21 ezer címről töltötték ki a kérdőíveket interneten szombaton, a népszámlálás első napján, délután 4 óráig - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője az MTI-vel.
Ez azt jelenti, hogy Magyarország 4,4 millió háztartásából 21 ezerből érkeztek be kitöltött lakás- és személyi kérdőívek a KSH központi informatikai rendszerébe, tehát a 21 ezernél jóval több állampolgár szolgáltatott már adatot - mondta a szóvivő. Virágh Eszter tájékoztatása szerint Budapesten a háztartások több mint egy százalékából már beérkeztek a válaszok, ez 6505 lakást jelent.

Pest megyében 2039 háztartásból érkezett adat interneten, sorrendben ezután Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megye következik 1065, 994, illetve 980 kitöltött kérdőívvel.

A bő fél nap alatt Nógrád megyéből érkezett a legkevesebb internetes bevallás, ám itt található a legkevesebb cím is, és általában elmondható, hogy azok a megyék, amelyekben több a háztartás, ott az internetes bevallások száma is valószínűsíthetően nagyobb lesz - tette hozzá.

Közlése szerint jelenleg is mintegy 10 ezer háztartásban a számítógép előtt ülnek, és éppen az internetes bevallást készítik. Reggel 8 órakor már mintegy 4 ezer kitöltött adatlap érkezett be hozzájuk - mondta. Telefonközpontjaikban továbbra is "égnek a vonalak", szombaton eddig négy ezren hívták őket különböző kérdésekkel, így az internetes kitöltés is sokszor szóba került. Az elektronikus válaszadásnál minden egyes kérdésnél egy bekeretezett "i" betű mutatja, ha arra rákattintanak, további információkat tudnak meg az adott kérdés megválaszolásának módjáról - hívta fel a figyelmet.

Virágh Eszter szólt arról: kérik a munkáltatókat, tegyék lehetővé alkalmazottaiknak, hogy munkahelyükön kitölthessék a kérdőíveket. Ezenkívül a könyvtárakban is van lehetőség internetes válaszadásra, itt a könyvtárosok a KSH útmutatásai alapján segítenek a program elindításában, azonban az adatok szolgáltatásánál természetesen nem lesznek jelen. Ugyanígy az úgynevezett e-pontokon is lehet kérdőíveket kitölteni. Arról, hogy ezek mely településeken és hol találhatók, a www.nepszamlalas.hu honlapon lehet tájékozódni.

Az internetes kitöltésre október 16-a éjfélig van lehetőség a www.enepszamlalas.hu honlapon, ahol egy - a lakáskérdőívek első oldalán található - azonosító és egy egyedi kód megadásával érhetők el a kérdőívek. A szóvivő kitért arra, vannak olyan visszajelzéseik, hogy néhány helyen még nem kapták meg a papíralapú kérdőíveket. Ezzel kapcsolatban jelezte, október első napjaiban újra kimennek a számlálóbiztosok, az elmaradásnak pedig az lehetett az oka, hogy a címek nem voltak egyértelműen beazonosíthatóak

Olvasóink írták

  • 2. Tündenéne 2011. október 03. 08:38
    „16-áig biztos sikerül :)”
  • 1. watix 2011. október 02. 17:18
    „Az internetes kitöltés lehetetlen, mivel nem enged belépni a rendszer!

    Nem csak engem, hanem vagyunk így még egy páran”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Miskolcon - a rendőrök fékezték meg a feleségére támadó férfit

Tűzharcban tettek ártalmatlanná a rendőrök szombat délután Miskolcon egy 42 éves férfit. Tovább olvasom