Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nemzetközi holokausztoktatási szakértőket képeznek Budapesten

Nemzetközi holokausztoktatási szakértőket képeznek októbertől Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont és a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum szervezésében - tájékoztatta a magyarországi közgyűjtemény az MTI-t.
A Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research nemzetközi szervezet és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával meghirdetett programra pályázhatnak pedagógiai szakértők, egyetemi oktatók, tananyagfejlesztők, oktatási szaktanácsadók, pedagógiai kutatók és pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények munkatársai.

Rajtuk kívül jelentkezhetnek szakmai munkaközösségek vezetői, tanártovábbképzésben dolgozók, multiplikátorok, múzeumpedagógusok, vezető tanárok, pedagógiai műhelyek szakemberei, oktatáspolitikai döntéshozók, oktatási hivatalok szakemberei, civil oktatási szervezetek pedagógusképzéssel foglalkozó szakemberei, pedagógiai-szakmai szaktanácsadók, illetve határon túli magyar szakemberek. A képzés nyelve magyar és angol lesz, szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A pályázatok beadási határideje szeptember 11., a jelentkezőknek konkrét oktatási projekt tervezetét kell benyújtaniuk. A program október 1-jén kezdődik, és 2012. május 31-én ér véget. A program célja, hogy kvalifikált és elkötelezett szakértőket képezzenek, akik magas színvonalú és innovatív pedagógiai projekteket dolgoznak majd ki. A két intézmény szakértői segítik a holokausztoktatás általános nevelési folyamatba integrálását, ezáltal erősítik a civil attitűd, a társadalom problémáit felvállaló és azok megoldásában aktívan részt vevő állampolgári viselkedésmód kialakulását és elterjedését.

A szakértőképzési program öt elemből áll: önálló oktatási projekt kidolgozása; hatnapos, bentlakásos, intenzív szeminárium Budapesten; négynapos tanulmányút emlékhelyekre; háromezer szavas esszé megírása előre megadott témában; projektbemutató záró konferencia. A hatnapos, komplex intenzív képzés során történészek, oktatók és más szakemberek tartanak előadásokat, foglalkozásokat a Holokauszt Emlékközpontban és a Közép-európai Egyetemen. A program során mindvégig igény szerinti szakmai konzultációt biztosítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Az egész országot átszervezzük

Az ország újjászervezésének részeként az önkormányzatokat is újjá kell szervezni. Tovább olvasom