Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Nem rendőrök voltak a zalai roma fiú bántalmazói

Nem rendőrök, nem is egykori rendőrök bántalmazták azt a 17 éves roma fiút, akit hétfőn két, magát rendőrnek kiadó férfi szállított le egy buszról; az elkövetők önként jelentkeztek.

Pirger Csaba elmondta: miután a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vizsgálata bizonyossá tette, hogy nem rendőrök voltak a bántalmazók, a zalaegerszegi rendőrkapitányságnak adják át az ügy vizsgálatát. Az előzményekről szerda este számolt be a Zalai Hírlap online kiadása.

A fiú édesapjának elmondása alapján a lap azt közölte: feljelentést tettek a megyei főügyészségen, mert a fiú állítása szerint civil ruhás rendőrök verték meg, miután leszállították a Zalaegerszegről Zalabérbe tartó buszról. A 17 éves Lakatos Lajos édesapja a lapnak azt mondta: hétfőn Zalaegerszegen a fia felszálláskor véletlenül meglökött valakit a buszon, aki ezért "lecigányozta" őt, mire a fiú pofon ütötte az utast.

A busz elindult, majd Pókaszepetknél egy fehér Opel Astra megállította a járatot, ekkor szállt fel a két férfi, aki fegyvert viselt, rendőrnek mondta magát, de igazolványt nem mutatott. Az apa beszámolója szerint fiával előbb azt közölték, hogy előállítják a zalaegerszegi kapitányságra, de Zalaistvánd és Gyűrűs között egy hegyi útra vitték, ott megverték, és meg is fenyegették. Ezután újra autóba szálltak, és a fiút kitették a zalabéri benzinkúton.

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére szerda este elmondta: addigra már megállapították, hogy Zala megyében a rendőrségnek nincs fehér Opel Astrája. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vizsgálatával párhuzamosan a zalaegerszegi rendőrkapitányság nyomozást indított garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, a felszálláskor az autóbusz-pályaudvaron történtek tisztázása érdekében.

Az MTI úgy értesült: a 17 éves roma fiú felszállás előtt került összetűzésbe egy hasonló korú fiatalemberrel. Az autóbuszt ezután ennek a fiatalnak az apja és idősebb testvére állította meg. A család egy Zalabérhez közeli településen él, az apa vendéglátóhelyet vezet. Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen próbálta megkeresni az érintetteket, de a vendéglátóhely a nyitva tartást mutató tábla ellenére a déli órákban zárva volt.

A kirakatüvegre ragasztott felhívás szerint a helyiségben este a "Jobbik és az Új Magyar Gárda Mozgalom gazdasági és lakossági fórumot" tart. A vendéglátóhely ajtaja melletti táblán a tulajdonos neve, lakcíme és telefonszáma is megtalálható. Az alig néhány száz méterre lévő házban azonban senki nem tartózkodott, a megadott telefonszámok hívása pedig rövid kicsöngetés után megszakadt.

Olvasóink írták

 • 9. Goldmund 2009. november 26. 17:53
  „Örülök, hogy végre valaki nem hagyja szó nélkül, ha egy cigány megüti. Ha ebből országos jelenség lenne, akkor ők is észbe kapnának.
  Csak sajnos most meghurcolják ezt a családot, sőt, lehet, hogy a pereputty is rájuk támad. Attól biztos nem fogja megvédeni őket a rendőrség. Mint ahogyan a kesznyéteni bácsinak is el kellett menekülnie a falujából, mikor a kerítésébe vezetett áram agyoncsapott egy lopni készülő cigányt.”
 • 8. Freddy01 2009. november 20. 12:46
  „moderálva sértő”
 • 7. kefefejű 2009. november 19. 23:48
  „4re:
  Először is: nem vagyok "nyálgárdista". Sem egyetemi tanár. Nem vagyunk rászorulva, hogy eltarts az adóforintjaidból, megoldom én magam is. Sőt, eltartok jópárat a kis "kedvenceid" közül is... Bár tudom, hogy ezt nem nekem címezted, hanem az illető családnak.
  Másodszor: a purdét nem azért kötném az autó után mert - ahogy te írtad - kis roma, hanem azért, ahogy viselkedett. A kettő nem ugyan az. Nyilván ugyan ezt tenném egy nem cigánnyal is. Vagy szerinted az egy teljesen elfogadható dolog, hogy a kis <moderálva> lökdösődik, majd amikor ezt szóvá teszik, akkor nekiáll verekedni?”
 • 6. blaze 2009. november 19. 22:56
  „Ilyenkor roma, mert bántották. Ha ő megver, megkésel valakit akkor tanuló. Ha a társaival rabol az utcán, akkor egy fiatal. Ha Ausztriában lop, akkor magyar állampolgár. De ilyenkor roma...Szóval ebben az országban csak ártatlan romák vannak...”
 • 5. jánosi 2009. november 19. 22:25
  „4.-nek
  Az önbíráskodást én is elítélem, de biztos vagy benne , hogy tudod mit élnek át az ilyen környezetben
  élők nap mint nap ? elfajulnak a a dolgok ! A tanárt meghurcolják ha csúnyán néz a öntörvényű ( roma )
  gyerekre, a rendőr inkább félrenéz mint beavatkozzon ! Soroljam még ?
  A politika a felelős a dolgok elQrásáért, nehéz lesz rendbehozni !”
 • 4. szocdem 2009. november 19. 22:04
  „Azt hiszem akik az autóhoz kötnék a kis romát mert roma egyszerüen tanulatlan, és nagyon modortalan <moderálva>

  Remélem hosszabb ideig vizsgálódik majd a felfegyverkezett tökéletes család egy honi BV-ben a romák életének sajátosságai tárgyában - és nem sajnálom az ilyet. Bbármennyire tiltakozom a hosszú büntetések ellen, az iylen veszélyes ..... akár 5-10 évig is vendégül látnám az adóforintjaimból egy elég zárt helyen...”
 • 3. szocdem 2009. november 19. 22:00
  „Azép új "Jobbik" világ.

  Azért az nagyon elgondolkodtató, hogy vannak köztünk, akinek ez az ocsmányság tetszik...”
 • 2. jánosi 2009. november 19. 21:46
  „A megoldáson lehet vitatkozni, de tény : ezek csak ebből értenek ! Amíg ( régen ) voltak csendőrök
  akiknek nem kellett egy- egy pofon miatt magyarázkodni, addig a romák levett kalappal, csókolomot
  köszöntek a csendőrnek !
  Ma megtámadják a rendőrőrsöt ! Szép új világ ................”
 • 1. kefefejű 2009. november 19. 19:03
  „Csak azt kapta a cigánypurdé, amit az buszon tanúsított viselkedése alaján érdemelt. A rendőrök ezen a pofonon elszórakoznának évekig, és a vége az lenne, hogy még a megütött srácnak kellene nyilvánosan bocsánatot kérnie. <moderálva durva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a Zuschlag-ügy kézi vezérléses pénzosztás volt

A Fidesz szerint Nyakó István és Budai Bernadett lebuktatták az MSZP-t, végre beismerő vallomást… Tovább olvasom