Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Navracsics: Gyurcsány Ferenc a gyűlölet karmestere

Navracsics Tibor szerint az MSZP székházában szombaton egy olyan országos listát állítanak össze, ahol a jól ismert szempárok mögött egy ember bújik meg: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, "a gyűlölet karmestere".
A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton a Nemzeti Fórum IV. országos gyűlésén, Budapesten, az Urániában úgy fogalmazott: "innen pár száz méterre, a Magyar Szocialista Párt székházában a múlt emberei a múlt listáját állítják össze". Azt a nyolcéves periódust kell majd lezárni, amely a múlt embereit végleg a múltba utalja, és így meg lehet nyitni végre a jövőt - jegyezte meg.

"A mi dolgunk nem az, hogy az elmúlt nyolc év sérelmeit hánytorgassuk fel (...), hanem az, hogy tanuljunk az elmúlt nyolc év sérelmeiből, és összefogva, szövetségben megnyissuk a magyar politika új fejezetét" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a választáson meg kell verni a múlt embereinek listáját. "Mi csak szövetségben vagyunk erősek" - mutatott rá. Navracsics Tibor beszédében kifejtette: Magyarország rövid XXI. századi történelmében a decemberek a nemzetpolitika szempontjából mindig szomorú fordulatot hoztak. Nyolc évvel ezelőtt például karácsony táján tartották a szocialisták azt a sajtótájékoztatót, amely az első hivatalos "magyargyűlölő politikai kampány kezdetét jelentette", hiszen "23 millió románnak aposztrofálták az erdélyi magyarságot" - mondta.

Öt évvel ezelőtt pedig - folytatta - megtörtént a második ilyen gyűlöletkampány, amikor "a határon túli magyarságtól nyíltan tagadták meg a közösséget szocialista és szabad demokrata politikusok". A frakcióvezető szerint mindkét évforduló mögött egyetlen ember húzódik meg: Gyurcsány Ferenc, "a gyűlölet karmestere, aki magyarellenes politikát folytatott". A fórumon felolvasták Orbán Viktor nyílt levelét, amelyben a Fidesz elnöke többek között azt írta a gyűlésnek, hogy a Nemzeti Fórum "a velünk élő rendszerváltoztatás". Az országos gyűlésen beszédet mondott Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa is.

A monopóliumokkal és a médiával összefüggésben úgy fogalmazott, "megtapasztaltuk, mit jelent az, amikor a baloldal kezében van szinte minden". Véleménye szerint a baloldal tudatosan készül arra, hogy "ami eredményeket elértünk médiavonalon, azt is visszaszorítsák; megvannak erre a módszereik". Ezt pedig nem szabad megengedni, mert "ha nem figyelünk oda, pont kormányzati pozícióból fognak visszaszorítani" - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. fapofa77 2009. december 05. 19:16
    „Na, megint megtudtam a frankót... Gy. F. kormányzott éveken át, jól, rosszul, ahogy hagyta az ellenzék és az általa felpaprikázott, megnépszavaztatott EMBEREK. Nem a Gy F szájából fröcsögő virtuális habot kellett szinte naponta letörölni a képernyőkről, monitorokról, beszélt naponta a sok "szakpolitikus" a másik oldalról. És egyik sem a békejobbját ajánlotta az ország ügyeinek továbbviteléhez, egészen más volt a hangnemük. Most meg Ők mondják meg, hogy ki "a gyűlölet karmestere".
    Mindjárt jön az "öszödibeszédezés". Csak azt felejti el a "nagyérdemű", hogy az abban elhangzottak nem egy miniszterelnök önvallomása csupán, hanem a mai magyar politika jellemzése, mszp-stől, fideszestől.
    Én nem hiszek a "mindígcsakatigazatmondó" OV-oknak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a XX. Miskolci Téli Tárlat

Megnyílt szombaton a XX. Miskolci Téli Tárlat, a képzőművészek jubileumi seregszemléjén 93 alkotó… Tovább olvasom