Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: egymillió új munkahely helyett 300 ezer betöltetlen állás

Az MSZP szerint a kormány ígéreteivel ellentétben nem kezdődött meg a 2010-ben 10 évre ígért egymillió új munkahely megteremtése.
Az MSZP szerint a kormány ígéreteivel ellentétben nem kezdődött meg a 2010-ben 10 évre ígért egymillió új munkahely megteremtése, sőt jelenleg 300 ezer betöltetlen állás van Magyarországon. Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke szombati sajtótájékoztatóján tragédiának és lesújtónak nevezte, ami a foglalkoztatás területén az elmúlt két évben történt.

A szocialista politikus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva ismertette: 2012. december és 2013. február között 3 millió 786 ezer foglalkoztatott volt az országban, ami kevesebb, mint a kormányváltás után mért első negyedév hasonló adata. A munkanélküliségi ráta pedig ugyanezen időszak alatt 10,9 százalékról 11,7 százalékra nőtt, miközben csökkent a foglalkoztatottság.

Gúr Nándor szerint hazugság a kormány állítása, hogy stagnál a foglalkoztatottság, hiszen 300-350 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint akár a pénzügyi világválság, akár a kormányváltás előtt.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, hogy a rezsicsökkentés sokkal jobban kedvez a gazdagabbaknak, ahelyett, hogy ott segítene, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Gúr Nándor beszélt az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről is, amelyet - mondta - a kormány még mindig nem fogadott el, pedig ezzel akár 20 százalékkal is csökkenthető lenne a legszegényebbek által legtöbbet vásárolt termékek ára.

Úgy fogalmazott, a kormány által művelt szolidaritást - az egykulcsos jövedelemadóval, amely ott ad, ahol egyébként is van; a rezsicsökkentéssel, amely szintén ott ad, ahol magas a fogyasztás, nem ott ahol, a legnagyobb a szükség - "el kellene felejteni".

Gúr Nándor leszögezte: 2014-et követően, kormányra kerülése esetén az MSZP "egy igazságos világot" kíván megvalósítani.

Olvasóink írták

  • 2. equitativo 2013. április 03. 13:05
    „Én mégis inkább maradnék ennek a matematikának a foglya, még ha ez ellentétes a kormányéval, akkor is! Ideje volna, ha arra figyelnének ami az átlag magyar embernek jó!”
  • 1. duszaandras 2013. április 03. 07:49
    „Gúr Nándornak, az MSZP-nek és minden józanul gondolkodó embernek az a bajuk, hogy még mindig az ortodox matematika foglyai. Pedig azt már felülírta ez a rezsim. "Az van, amit mondunk, úgy van, ahogy mondjuk, s aki nem hiszi, annak utánajárunk!" - ez az unortodox matematikai filozófia. És tényleg utána fognak járni, ha lesz rá idejük. Rajtunk múlik, hogy utánunk vagy pórul járnak-e ezzel a metódussal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: rosszul időzített túlbuzgóság volt a Sirályban tartott razzia

Feleslegesnek és a kerület rosszul időzített túlbuzgóságának nevezte Tarlós István főpolgármester a… Tovább olvasom