Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: állami Tajgetoszt emel a kormány

Az MSZP szerint a kormány olyan jogszabályok bevezetését tervezi, amelyek kasztosodást eredményeznének a gyerekek között.

Lendvai Ildikó, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának szocialista tagja, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében "állami Tajgetosz" létrehozásának nevezi ezt a folyamatot, amely szerinte a gyerekek büntethetőségi korhatárának 12 évre tervezett leszállításából, illetve a tankötelezettség 15 évre csökkentéséből áll. A képviselő szerint a nyolc osztály elvégzése nélkül szélnek eresztett fiatalok élete már kamaszkorban kibicsaklik, az "állami Tajgetoszról" pedig, vagy a börtönbe, vagy a tartós munkanélküliség és társadalmon kívüliség állapotába zuhanhatnak.

Hozzáteszi: vannak ugyan olyan európai országok, ahol a tankötelezettség szintén csak 15 éves korig tart, de szerinte ezekben az államokban az "egész életen át tartó tanulás és a gyermekvédelem kiépített rendszere" gondoskodik az iskolából kikerülőkről.
Lendvai Ildikó úgy látja, ezeket az intézkedéseket semmi, így gazdasági kényszer, vagy politikai többség sem igazolhatja, mivel "selejtezi" a gyerekeket, és már "gyerekkorban átjárhatatlanná növeli a társadalmi szakadékokat".

Kiemeli: a gyermekek védelmének alkotmányos parancsát már az a tavalyi törvénymódosítás is megsértette, amely nem csak bűncselekmény, hanem egyszerű szabálysértés esetén is elzárhatóvá, "valódi bűnözők közé csukhatóvá" tette a 14-15 éves gyerekeket. A képviselő megjegyzi, a jogszabály ellen korábban hiába tiltakozott az ombudsman és az "ostoba gyerekcsínyt elkövető 15 éves kislányok" elzárása és megbilincselése is hiába ijesztette meg a közvéleményt.

A szocialista politikus emellett arra is kitér, hogy az új adórendszerrel már elkezdődött a "gyerek és gyerek közötti" különbségtétel, a kis jövedelmű családok gyerekei ugyanis kevesebb állami támogatáshoz juthattak, illetve bizonyos esetekben hátrányosan különböztették meg az élettársak által nevelt gyerekeket is.

Olvasóink írták

 • 20. drKotász 2011. március 07. 23:56
  „Az MSZP hálája: kitüntették a vérengzésüket Brüsszelben letagadó Hellert

  Az MSZP nőnapi ünnepségén a nőtagozat által alapított közéleti díjat Garas Dezső színművész és Heller Ágnes filozófus vette át; Kovács Kati Liszt Ferenc-díjas énekes, előadóművész később veszi át az elismerést - áll a szemkilövető párt honlapján. Az alábbi videóból az is kiderül, valóban átveszi-e Kovács Kati később a díjat...”
 • 19. drKotász 2011. március 07. 23:55
  „...
  Ínyenceknek isMint ismeretes, a magyargyűlölő zsidó vénasszony azt hazudta Morvai Krisztina kérdésére Brüsszelben: senkit sem lőttek meg 2006-ban, senkit sem kínoztak meg, az egész csupán fikció.
  <moderálva....>
  A filozófusbotrányról
  A Gyurcsány-kormány különféle pályázatokkal tömte ki holdudvarát, összesen csaknem félmilliárd forinthoz jutott hozzá a Radnóti Sándor, Heller Ágnes, Vajda Mihály, Gábor György és Geréby György alkotta filozófusi kör.
  A kiírás szerint a pályázatban az EU-integrációval és a magyar versenyképességgel kapcsolatos társadalomtudományi kutatásokat kellett volna finanszírozni. Ehhez képest a nyertesek listáján szerepel egy Határmezsgyék: filozófia és tudomány az ókorban című pályamű, amelynek elkészítésére 89 millió forintot fizetettek ki. Hogy az ókori filozófia hogyan kapcsolódik hazánk EU-csatlakozásához, arra a tolvajok még nem találtak magyarázatot.”
 • 18. széchenyi12 2011. március 05. 22:05
  „Lendvai mumia Ildikót elküldöm gadnára BAZ megye/ nyaralni, itt kicsit sétálhat a faluban majd 2 darab, 12 éves kancig. gyerekek majd jól megrakják hátulról.....utána visszatérhetünk a kérdésre!”
 • 17. SZILAJ 2011. március 05. 17:10
  „Ímádom ahogy panaszkodnak a szocik... Szinte már élvezem ahogy síránkoznak. Néha direkt azért nézem az ATV-t , hogy lássam azt a sok réműlt pofát: Úristen! Már megint mit művel a Fidesz! Ez botrány!
  Már nincs bennük az a magabiztosság , amit 1-2 éve még produkáltak. No, persze: Egyre több szoci fej hullik nap mint nap a porba.. Megy a rettegés: Rájönnek az én saramra is? Nem marad nekik más hátra: próbálnak okosnak tűnni.. Számomra viszont csak röhejesek...”
 • 16. kolombela 2011. március 05. 16:29
  „6. Eva- 2011.03.05. 08:16
  Felszólalásodat rossz fórumban tetted. Sajnálatos, hogy amiről te írsz már most is létezik, méghozzá elég rendesen, egy bizonyos népcsoport körében, pedig most a tankötelezettség 18 év.
  Tudod van egy nagyon jó közmondás, ami teljesen ide illik: kutyából nem lesz szalonna.
  Az sem lényegtelen, hogy a 7-8 -as 18 éves deviáns réteg nem fogja terrorizálni osztálytársait és a tanárokat, mert neki jogai vannak, mert őt bírálni rasszizmus, stb.”
 • 15. kolombela 2011. március 05. 16:24
  „5. meir 2011.03.05. 07:51
  Valamit te nagyon keversz. Ez az übermensch elmélet a zsidóknál dívik, akik mindenféle alap nélkül azt állítják magukról, hogy ők Isten választott népe.
  Az igaz hogy választott, csak nem arra, ahogy ti ezt beadni akarjátok mindenkinek.”
 • 14. kolombela 2011. március 05. 16:22
  „3. Csetneky 2011.03.04. 18:07
  A főcenzor nem véletlenségből beszél kasztokról. Kasztrendszer Indiában van és az onnan származó cigányoknál.”
 • 13. kolombela 2011. március 05. 16:20
  „Már ideje lenne a szocikat és az egész libsi bagázst erről az állami Tajgetoszról a mélybe lökni végleg.”
 • 12. Valaki 2011. március 05. 12:28
  „A maszopszadeszosoknak az igazi Tajgetoszt ajánlanám! :)))”
 • 11. pirosász 2011. március 05. 10:59
  „fidesz! Miért van még szabadlábon lendvai???”
 • 10. galamblelkü 2011. március 05. 10:48
  „Juliánusz-EGYETÉRTEK!”
 • 9. orion1 2011. március 05. 10:15
  „Egy 12 éves korban már ököllel verekedő, osztálytársait félelemben tartó gyerek menjen csak a börtönbe! A megfélemlített gyerekek rosszul tanulnak, és lehet hogy pont ezért lesz egy jó képességü gyerekből szakmunkás, ami ugye az egész életére kihat.”
 • 8. Julianusz 2011. március 05. 08:51
  „Hát ez az MSZP értelmi képessége!!! Ha 15 év a tankötelezettség, akkor 15 éves korig járHATNAK iskolába a gyerekek, azután kiteszik őket a rendszerből!!!! Baromság!!! Így magyarázzák a médiatörvényt is, így lázítanak külföldön is!!
  A sok "ÉRTELMES" meg fújja tovább a hülyeségüket.
  Mindenki tanulhat ezután is, mehet szakmunkásba, gimibe, szakközépbe, egyetemre, föiskolára.HA AKAR!!!!!!
  De ne kényszerítsük bele az iskolapadba azt a 17-18.éves kamaszt, aki minden törvény, tanítás, oktatás ellenére az 5. osztályban terrorizálja társait, veri a tanárát, zavaró magatartása miatt 45percből kb 10-15percet lehet megtartani az órából. Így az értelmes gyerekek kallódnak az osztályban.
  A csellengést, bűnözést meg megfelelő szigorral büntetni kell. Jejenleg déltől éjfélig, hajnalig bűnöznek ezek avagány általános iskolások! Ezért pedig 18 éves korukig kapja a szülő a gyermekvédelmi támogatást, családi pótlékot, és beiskolázási segélyt, a gyerek az ingyenkaját,stb.”
 • 7. Liv66 2011. március 05. 08:24
  „" A képviselő szerint a nyolc osztály elvégzése nélkül szélnek eresztett fiatalok élete már kamaszkorban kibicsaklik" Miért lennének szélnek eresztve? Ha akarnak akkor tanulhatnak tovább is! Aki meg olyan hülye, hogy 17 évesen mégcsak az ötödikbe jár, az meg menjen speciális iskolába, de ne a 2 fejjel alacsonyabb osztálytársait terrorizálja.
  Jandex.Egyet értek veled.
  Amúgy szerintem, inkább a gyerekek szüleit kéne megbüntetni kiskorú veszélyeztetéséért, amiért elmulasztották a gyereküket megnevelni.”
 • 6. Eva- 2011. március 05. 08:16
  „Aki ma nem épít iskolát, az hamarosan börtönöket lesz kénytelen építeni.

  Már meg is kezdődött ez a folyamat.
  Nem a gyerekeket segítik abban, hogy ne veszítsék el az iskolai fonalat, hanem kiteszik őket a rendszerből.

  Mindnyájunkat pedig kitesznek a 15-18 évesek bandázó viselkedésének mindenütt.
  Rázúdul a társadalom egészére a csellengők tömege.
  Ugyanis a munkaerő piacon a foglalkoztatás korhatára 18 év, de nyilván ezt is változtatják majd.

  Előre a gyerekeink felnőttként való foglalkoztatása útján!”
 • 5. meir 2011. március 05. 07:51
  „aza kasztrendszer mar meg van!!!
  pl,; itt a forumokon is van nyoma!!
  aki magyar az valosagos "ubermensch"!
  mindenki aki nem az,.....az meg csak.......,pl,; eloveheto mint orokosen okolhato bunbak!!
  <moderálva>”
 • 4. Jandex 2011. március 05. 06:50
  „Ezek az "aranygyerekek" 12 évesen játékból tudnak gyilkolni akkor játékból be is lehet varrni őket,nemde?!”
 • 3. Csetneky 2011. március 04. 18:07
  „Mindkét intézkedés nagyon jó. Ha a komenistáknak nem tetszik, az nem baj.
  Egyébként a nagytudású ismét bizonyította, az Mszp mindenben király. Mi köze van a kasztoknak Tajgetoszhoz? Normális?”
 • 2. rommel 2011. március 04. 17:53
  „Nem kell tanulnia annak aki nem akar.Ha lopni akar akkor viselje a következményeket(börtönt is).A Lendvai arcára fagyna a mosoly ha egy cigány kamasz előbb kirabolná utána pedig a földön fekve megrugdalná.Ez a magyar valóság tisztelt cocialista múmia.................”
 • 1. Cloeon_dipterum 2011. március 04. 17:16
  „És nem ez az mszmp célja is egyben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 éves lányt gázolt halálra egy autóbusz

A helyszínen meghalt egy 14 éves lány, akit elütött egy autóbusz pénteken kora délután Szolnok megyében. Tovább olvasom