Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: a kormány kiírja a társadalomból a pénztártagokat

Az MSZP ismételten felszólította a kormányt arra, hogy tegye lehetővé a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a korrekt nyilatkozattétel lehetőségét.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: mivel az országban csak nyolc helyen lehet nyilatkozni a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról, a határidőig hátralévő 35 munkanapon - háromablakos ügyintézéssel és fejenként kétperces ügyintézési idővel számolva is - a hárommillióból mindössze 201.600 ember tud élni ezzel a lehetőséggel.

Kifogásolta azt is, hogy sokaknak több száz kilométert kell utazniuk a nyilatkozattételhez.

Példaként a sátoraljaújhelyieket említette, akiknek több mint ötszáz kilométert kellene ezért megtenniük.

Korózs Lajos, az MSZP elnökség tagja a sajtótájékoztatón leszögezte: a kormány korlátozza a cselekvési autonómiát, az emberi méltóságot, durva szankciókkal fenyeget, veszélyezteti a szociális biztonságot, és "kiírja a társadalomból" a pénztártagokat.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. sborb 2010. december 05. 14:28
  „Tudjátok Hölgyeim, Uraim, Kedves Magyarok (asszem jól idéztem), arról van itt szó, hogy a virágosokmár anyagilag leszívták ezt az országot, de a déli gyümölcs csak 4 évig volt uralmon. Most meg kell tömni a zsebeket, hiszen semmi semn tart örökké, és most megvan a lehetőség, hisz felhatalmoztuk(ták) őket. Te büszke magyar nép, nézz körül, láss tisztán, és lásd meg, hogy mindegyik kormány arra törkszik, hogy a saját embereit bebetonozza a 4 év alatt, majd a következő szezonra, úgyis leváltják őket (persze jó pénzért). Azt hiszitek ti büszke választópolgárok, hogy ők értetek vannak? NEM. Elqúrta Horn, Orbán, Gyurcsány? EL, de nagyon. Most elqrja Orbán megint? EL. Amit az egyik felépít (a mi, vagy a ti pénzetekből), azt a másik lebontja és újjáépíti (persze a ti pénzetekből). Azt hiszitek ez rólatok szól? Azt hiszitek, hogy a mostani miszterek vagy miniszterek nem fognak busás lelépti díjat kapni? Dehogynem! Vegyétek már észre, hogy az ország élére nem politikus való, hanem egy hozzá értő ember kell. Csak azt egyik fél sem akarja, mert ő elzárhatná a politikai elit bankszámláit éltető csapokat. Az elmúlt húsz évben nem tudtak egyetérteni sohe semmiben, kivéve a bérüket. Ez nemcsak nálunk van így, de más (nyugati) országokban legalább van bizonyos dolgokban véleménykikérés, és legfőképp összefogás! Ott legalább legtöbbször az ország érdekeit nézik, és nem a saját zsebükét. Persze ők sem szentek. CSAKHOGY, ha a népnek jól megy akkor senkit sem érdekel annyira, hogy mennyivel tömik a zsebüket. Addig pedig, ne egy bezzeg Petike, Hajrá Viktor, öszödi Feri, vagy mesterszájú Attila mondja meg mi a jó nekem, hanem hadd döntsem el én. Választáskor elhúzzák a mézes madzagot, sokak rákapnak, utána meg nyelnek.. Az őszinteség, az hiányzik! Ezt soha egyik féltől sem fogjátok/fogjuk megkapni! Amíg ezt nem követeli meg a nép, hanem csak a zászlók színeit követi, addig ez az ország soha a büdös életben nem fog ez az ország előre lépni. Ide nem a határon túli magyarok kellenek (bár minden tiszteletem nekik), hanem egy olyan ember az ország élére, akit egyik fél sem tud befolyásolni. Nem enged a pilitkának, a lobbizó dúsgazdagoknak.”
 • 45. gjozsi88 2010. december 05. 10:59
  „galamblekű!
  Hogy lesz a kettős állampolgárság...?
  Azzal kampányolt a Fidesz, hogy a szocik riogatnak a szavazati joggal....!
  Lesz szavazati jog, teljes állampolgárság....azaz jogai lesznek Magyarországon, miközben kötelezettsége, többek közt közteher fizetési az nem, de megmondhatja, hogy az általa befizetett semmit mira költjük el!”
 • 44. Komissar 2010. december 05. 10:33
  „Azóta az élet igazolta, hogy igaza volt fletónak.
  Románia is uniós lett.
  Székely barátaink számára megszűnt az utálatos határ, akkor jönnek amikor akarnak.
  Aki meg nem fizet itt adót, az ne is szóljon bele magyar belügybe.
  Diktátorbán azért erőlteti újra a kettős állampolgárságot, mert Tusnádon folyamatosan hazudva mást mond, mint itt.
  Kellenek nekik a szavazatok, mert előbb-utóbb a birka magyar is rájön, hogy át lett qrva.”
 • 43. galamblelkü 2010. december 05. 09:45
  „Ma van az évfordulója a szégyenteljes MSZP kampánynak a kettősállampolgárság ellen!Újra olvasva az akkori szlogenjeiket tényleg pofátlanul hazudtak és lehet,hogy most is.Megérdemelnék,hogy Őket irjuk ki a társadalomból.”
 • 42. gjozsi88 2010. december 05. 08:03
  „pancser!
  Azt a tényt soha sehol nem tudtad cáfoni, hogy az adósság állomány 3/4 része magánszektor adóssága, mely a Fidesz 400 000 lakáshitelével kezdődött a merjetek álmodni retorika jegyében, a 3 gyerek 4 kerék 5 szoba bűvöletében....!
  Majd miután a hitelekre épülő gazdaság politikát elinditották, mely a futamidők miatt még évtizedekig tart a szocik nyakába varrjátok az egészet....!
  Arról nem beszélek, hogy a Fideszes önkormányzatok és az átalakitani nem engedett pazarló rendszerek adósságát is a szocik nyakába varrjátok!
  A 100 milliós végkielégitésekről azt tudjuk, hogy közalkalmazottak mutyija és mindösszesen 4 milliárdos BKV érintettsége...! A fideszes Papcsák szerint több tiz milliárd kárt okoztak a szocik 8 év alatt....egy évente 13-14000 milliárdos költségvetésben?
  Miközben ezt a 100 milliárdot a Viktor a kanadaiakkal felmondott szerződés miatt kifizetett kártérités miatt egyedül kidobta...az elmúlt fél év alatt a háromszor bebuktatott forint a kockázati felár 175 ről 368 ra feltornázása több 100 milliárdos kárt okozott....!(a sok kis részletet itt figyelmen kivül is hagyhatjuk a Kaya Ibrahim és egyébb ügyeket, ahol az államot kár érte és senki nem lett elkövető...)
  A második pillér reálhozamot hozva a világ válság okozta károkat, értékvesztést ujra termelte...az állami nyugdij alap az akkor elveszitett 13. havit (ami egyébbként azért volt szükség, mert az első Orbán 4 évig lenyulta a reálérték emelést, ahogy most is az idei kompenzációt nem épiti be a jővő évi nyugdijakba, ahogy az adómódosítással a béreket a minimálbér emeléssel is csak nettó értéken tartja, miközben az infláció 4%, azaz reálértéken csökkenti) és a korhatár emelést még nem adta vissza....!
  Tekintettel arra, hogy a mostani demográfiai helyzet sem rózsás, azaz a mostani 5-9 éves korosztály a 900 ezer fő 15-20 év múlva egy olyan társadalmat kell eltartson az állami nyugdijalapba, amikor 1,6 millióan mennek nyugdijba......!
  Akkor nekünk ennek a megnövekedett nyugdijasnak is ki kell vennünk a nyugdiját a mindenkori dolgozók befizetéseiből az akkori gazdaságból, mig a konkurens szlovákok, lengyelek csak 75%-ot kell kivenniük!
  Szerinted hova fognak települni munkahelyek?
  Segítek!
  A konkurens országokba...mi itt állunk egy bebukott gazdasággal ,több millió éhezővel....igaz ez már akkor ,könnyen megjósolhatóan nem a Fidesz problémája lesz!
  Sőt valószínű, hogy ugyan úgy tiltani fogják , mint a holokauszt tagadást....!”
 • 41. load 2010. december 04. 23:56
  „40. pancser
  " ki kell húzni a szőnyeget a potenciális nyugdíjelsikkasztók alól."
  Egyelőre úgy néz ki, hogy fejenként legalább 1 milliót húznak ki a 3 millió pénztártag zsebéből.
  Ne várd, hogy hálásak legyenek érte!
  Nem mindenkinél dolgozik a vak hit.”
 • 40. pancser 2010. december 04. 23:45
  „A 8 szoci év úgy eladósította az országot, hogy most ezt nyögjük. Gyurcsány tudta mi a helyzet, ezért lett ö az öszödi böszme, közben meg a hatalomért hazudott és engedte a pénzt kifolyni. Folytak a pályázati pénzek is, intézményesítették veel a korrupciót. A szoci erkölcs, vagy nem is tudom mi megengedte, hogy emberek kapjanak 100 milliós végkielégítéseket, volt akit ezután csúcsfizetéssel alkalmaztak. Szóval jó ha megbuktak. képzeljetek el egy veresjankói megoldást az adósságra. Nem csak a 13.-ik havi nyugdíjat vonták volna meg , hanem kommunista rablószöveg társult volna mellé, hogy néhány év nélkülözés és jön a boldogság. Én még emlékszem ilyesmire és soha nem lett jobb, népnek nem. Orbánék előttt le a k lappal, így kell ezt csinálni, ki kell húzni a szőnyeget a potenciális nyugdíjelsikkasztók alól. Tuti hogy néhány pénztár tönkrement volna. Az urak egy része még csak nem is lett volna felelősségre vonható. Az is nagyon fineszes dolog, hogy kövér szaszervezeti d.....k, természetesen az állami és közszférában dolgozók, benn voltak egyes pénztárak vezetésében. Szóval poklolba a második pillérrel.”
 • 39. load 2010. december 04. 23:07
  „38. Csetneky
  "Egyébként szokás szerint ellentmondasz önmagadnak. Ha a Csányi Orbánnal néz meccset, akkor ugye a csúnya Fidesz mégsem akarja kinyírni a pénztárakat. Vagy mégis? Akkor most mi van?"
  Te vagy félremagyarázod a kérdést, akkor aljas vagy.
  Ha nem, akkor csak simám buta.”
 • 38. Csetneky 2010. december 04. 19:09
  „Józsi barát!

  Ne mérgelődjél barátom, maradj a magánnyugdíjpénztárban és erre bíztasd az összes elvtársadat is. Én meg majd röhögök egy jót rajtatok, de addig higyjétek azt, hogy ti vagytok a királyok.
  Egyébként szokás szerint ellentmondasz önmagadnak. Ha a Csányi Orbánnal néz meccset, akkor ugye a csúnya Fidesz mégsem akarja kinyírni a pénztárakat. Vagy mégis? Akkor most mi van?
  A Matolcsynak meg miért ne lenne ott a pénze? Az enyém is ott van! Most még.”
 • 37. gjozsi88 2010. december 04. 17:47
  „még annyit:

  "Tudják pár helyen ki az a gjozsi, egy fizetett bögreharcos,"

  Erre a szintre, bár nehéz lesz, mégis le tudok ereszkedni.... fizetett fülkeforradalmár!”
 • 36. gjozsi88 2010. december 04. 17:43
  „drKotász!
  Felhívom a figyelmed, hogy a fórumnak van egy sajátossága....aki megjelenik a véleményével, azt kritizálhatják is! Tudjuk, hogy ez a jobboldalon nehezen viselhető....látjuk a kormány pökhendiségén....miközben összeomlik a pénzpiac, a Viktorral lassan mindennap felmossák a padlót külföldön (elöbb Francia, most Putyin! Párizsban még kapott egyedül egy mikrofon állványt, oroszoknál már azt sem...eredmény :semmi)”
 • 35. drKotász 2010. december 04. 17:39
  „Tudják pár helyen ki az a gjozsi, egy fizetett bögreharcos, tele van a net a fórumokon a hozzászólásaival.”
 • 34. drKotász 2010. december 04. 17:37
  „30. hozzászólás gjozsi88
  Nekem te ne válaszolgassál, a kutya sem szólt hozzád.”
 • 33. gjozsi88 2010. december 04. 17:26
  „Patriot!
  Látom elfogytál....megint én hazudtam!
  Nem igaz, hogy a legnagyobb vagyonkezelő az OTP! Nem igaz, hogy az OTP vezér Csányi a Viktorral néz meccset! Nem igaz, hogy 35 év felett nem ajánlották a belépést!
  Nem igaz, hogy a Bajnai csak 52 év felett engedte a visszalépést...!”
 • 32. gjozsi88 2010. december 04. 17:24
  „Patriot!
  A Gyurcsány kormány idején világválság volt...6%-os gazdasági visszaesés....most gazdasági növekedés van!
  Egyébbként a Bajnaitól a Viktor stabil gazdaságot és költségvetést vett át....indokolta az IMF szükségtelenségét!
  Tehát juliusban még jó volt!
  Azóta....lásd dr Kotásznak irt válaszom!”
 • 31. Patriot 2010. december 04. 17:23
  „joci, végtelenségig tudod ragozni a hazugságokat. Nem baj, Téged ezért szeretünk.”
 • 30. gjozsi88 2010. december 04. 17:22
  „17. drKotász 2010.12.04. 15:17
  Úgy mint ahogy az sem ér sz..rt sem a mit a maszop és ti pofáztok"

  Ami aranyat ér (Fidesz kormány) az meg fél év alatt háromszor döntötte be a forintot, a stabilan átvett állampapirjaink ez idő alatt elöbb bóvli, mára szemét kategória, a kockázati felárunk a 175 bázis pontról 368 bázis pont....mindezt egy gazdasági növekedés mellett ( A szocik idején a világválság hatására volt egy 6%-os gazdasági visszaesés....)”
 • 29. Patriot 2010. december 04. 17:21
  „" argentinok miután megszüntették a magánnyugdij pénztárakat 5 éven belül csődbe mentek! "

  Gyurcsányiék ebben is korszakalkotók voltak, már előtte csődbe vitték az országot. Forint elértéktelenedett és csak a valutaalap és az unió jóvoltából menekültünk meg a teljes összeomlástól.
  De ez régen volt, erre ti már nem emlékeztek...”
 • 28. gjozsi88 2010. december 04. 17:17
  „még annyit!
  A Bajnai azoknak tette lehetővé a visszalépést, akiknek már a belépést sem ajánlották...! A 12 évvel ezelött 35 év felettieknek nem ajánlották...a Bajnai az 52 év felettieknek tette lehetővé....EZ MEGINT EGY JÓKORA CSUSZTATÁS A RÉSZEDRŐL, szokás szerint!”
 • 27. gjozsi88 2010. december 04. 17:10
  „Patriot!
  Ma a legnagyobb magánpénztári vagyont az OTP kezeli, Csányi a Viktorral néz foci meccset....!
  Hogy van ez a MSZP pártpénztárral...?”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden turistaút járható a pilisi parkerdő területén

Minden turistaút járható a pilisi parkerdő területén, azonban az egyébként is nehezen járható… Tovább olvasom