Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány: szigorítást kérnek

Az Országgyűlés határozatban kéri fel a kormányt a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványaira vonatkozó szabályok szigorítására. A módosítás szerint a jövőben külön szabályoznák a fogyatékkal élők, illetve a súlyosan fogyatékosok parkolási engedélyeihez kapcsolódó jogokat. 2010. január elsejétől kizárólag az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) adhatná ki a szükséges szakvéleményt, és szigorítanák a visszaélések büntetési tételeit is.
Az országgyűlési határozat alapján újraszabályozzák a súlyosan fogyatékosok, illetve súlyosan mozgáskorlátozottak "A" típusú, valamint a fogyatékosok, illetve mozgáskorlátozottak "B" típusú parkolási igazolványainak kiadási szabályait. A különböző engedélyekhez más-más kedvezményeket társítanának. Így például a "B" típusú engedélyekhez kapcsolódó parkolási időt 2 órában maximálnák. Az ellopott vagy elveszett igazolványokkal való visszaélések elkerülése érdekében - az adatvédelmi törvények betartásával - a parkolási ellenőrök is korlátozott hozzáférési jogot kapnának annak érdekében, hogy ellenőrizhessék az igazolványok érvényességét. A parlamenti határozat alapján a kormánynak július 31-ig kell elkészítenie a megfelelő rendeleti szabályozást és az Országgyűlés elé terjesztenie a szükséges törvénymódosító javaslatokat.

Olvasóink írták

  • 2. Ikrob 2009. június 23. 11:24
    „Ennek már akkor is ideje volt...”
  • 1. xo16zy 2009. június 23. 07:48
    „A BMW X5/X6, Mercedes GL-ben ... ülő 120 kilós bodzamanager ezután is megáll a mozgáskorl. helyen. A rendőr meg éppen hogy csak nem tiszteleg neki.
    Nem csak a szabályzással kell bohóckodni, hanem be is kellene tartatni azokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baka a főbíró

Harmadik nekifutásra megválasztotta az Országgyűlés Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság (LB)… Tovább olvasom