Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Mintegy 700 millió forintos szennyvízberuházás

Mintegy 607 millió forintnyi uniós támogatással 760 millió forintos keretösszegből szennyvíztisztító telep épül a Heves megyei Rózsaszentmártonban és kibővül a község csatornahálózata is.

A munkálatokat a tervek szerint 2010 júliusa és 2012 júliusa között végzik el. A beruházással megépítenek egy 210 köbméteres napi kapacitású szennyvíztisztító telep, és kiépítenek közel 36 kilométer szennyvízcsatorna-hálózatot is.

A község csatornázottsága jelenleg nem éri el a 20 százalékot és a korábban épült szennyvíztisztító sem felel meg a mai követelményeknek - tájékoztatott a minisztérium. A beruházást követően a település csatornázottsága eléri 94 százalékot.

A település régóta szeretné megoldani a szennyvízproblémát, ezért víziközmű társulatot hozott létre és előtakarékosságba kezdett a saját erő biztosítása érdekében.

A támogatási szerződés aláírásánál jelen volt Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, aki a közlemény szerint elmondta: az elmúlt 8 évben a csatornázottság országos szinten 56 százalékról 71,3 százalékra nőtt, és mintegy 700 ezer lakást kötöttek rá a szennyvízcsatorna-hálózatra.

A miniszter hozzátette: 2015-ig a csatornaellátottság 90 százalékra fog nőni országosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérneműt loptak másfél millió forint értékben

Másfél millió forint értékű árut loptak el ismeretlenek egy törökszentmiklósi fehérneműszalonból -… Tovább olvasom