Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Minden ötödik gyermek szegénységben él

Magyarország - A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint gyermekellenesek a kormány tervezett intézkedései, mert voltaképpen a gyerekekkel fizettetnék meg az elhibázott politika árát.
A szegénység már ma is a gyermekek ötödét sújtja, a nagycsaládban nevelkedő gyermekek háromnegyede él a létminimum alatt, s a helyzet – a prognózisokat figyelembe véve – csak rosszabb lesz.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményében utasítja el a családok további megsarcolását.

Elvárják, hogy a „Legyen jobb a gyerekeknek" Nemzeti Stratégia szellemében tegyen meg mindent a kormány a családok és gyermekek létbiztonságának fenntartása érdekében. A közlemény arra is kitér, hogy a döntéshozók vegyék észre: a családok tömeges nélkülözésétől nem lesz gazdag az ország.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ezért írásos közleményben szólítja fel a kormányt, hogy a válsággal kapcsolatos döntések meghozatalánál szenteljen kiemelt figyelmet a gyermekes családoknak.

Gyertyás János, a NOE Nyugat-dunántúli régióvezetője lapunknak elmondta, naponta jelentkeznek szervezetüknél bajba jutott, fizetni képtelen családok segítségért, fizetési haladékért. A lavina elindult, nagycsaládosok százai kerülhetnek kilátástalan helyzetbe, s ezt valamiképpen kezelni kell.

Olvasóink írták

 • 4. xo16zy 2009. április 19. 13:07
  „3. zotya975!
  Bezzeg a K. Aladár Kisegítő Általános Iskola 15 éves osztálytalálkozóján a 30 volt diáknak van 120 gyereke meg 30 unokája. Szép jövő!”
 • 3. zotya975 2009. április 19. 08:22
  „Nem kell 4-5-6 gyerekben gondolkodni, 1-2-őt is nehéz most felnevelni, nekem 3 van ( mielőtt vki letámad, hogy minek lett a 2.-3. közlöm, hogy ikrek) velük sem egyszerű. Csak az a baj, hogy így is öreg a népesség, pár év múlva nem lesz aki dolgozzon. Valahol olvastam, hogy ahhoz, hogy stagnáljon a népesség min. 2.5 gyerek kellene családonként átlagban. Ehhez képest osztálytalálkozon számoltuk, hogy a 30-fős osztályban összesen 9 gyereket "gyártottunk".”
 • 2. Truder 2009. április 18. 22:15
  „így van,ahogy Miracle írja”
 • 1. miracle 2009. április 18. 18:14
  „"a nagycsaládban nevelkedő gyermekek háromnegyede él a létminimum alatt"
  A gyerekvállalás felelősség is. Akinek nem teszi lehetővé az anyagi helyzete, az ne szüljön 4. 5. 6. gyereket, mert nem fogja tudni rendesen felnevelni, sőt az első 2-3-mal is csak kiszúr. Ez nem verseny.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon ki fog itt szavazni?

Magyarország - Az Európai Unió polgárainak harmada, a magyarok negyede valószínűsíti, hogy részt… Tovább olvasom