Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Minden autót kitereltek

M1-es autópálya - Huszonhat gyorshajtó, cigarettacsempész és egyéb szabálytalankodók akadtak fenn az M1-es autópályán csütörtökön tartott kitereléses ellenőrzésen. Több mint ötszáz autóból mindössze nyolcnak nem volt autópálya-matricája.
Kitereléses ellenőrzést tartott a rendőrség a vám- és pénzügyőrséggel, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen csütörtökön az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében.

A néhány órán át tartó akció során a sztráda határátkelő felé vezető oldalán minden közlekedőt kitereltek a Lajta-pihenőbe.

Az autósoknak már időben előre jelezték az autópályán, hogy ellenőrzésre be kell hajtaniuk a mosonmagyaróvári kihajtó előtti parkolóba, ennek köszönhetően nem alakult ki torlódás.

Összehangolt akció: Közlekedésrendészeti, közbiztonsági, idegenrendészeti szempontból ellenőrizték az autósokat.
Összehangolt akció: Közlekedésrendészeti, közbiztonsági, idegenrendészeti szempontból ellenőrizték az autósokat.

Az összehangolt akció során közlekedésrendészeti, közbiztonsági, idegenrendészeti szempontból is ellenőrizték az autósokat, sebességet mértek, a közlekedési hatóság munkatársai az úthasználati díj meglétét figyelték, míg a polgárőrök a rendszámfelismerő rendszer segítségével körözött autókat kerestek. A rendőrök összesen 26 gyorshajtóval szemben intézkedtek – tudtuk meg Halász Sándor főhadnagytól, az autópálya-alosztály helyettes vezetőjétől. Az akció parancsnoka elmondta: a gyorshajtók közül várhatóan annak a személyautónak a vezetője számíthat a legmagasabb bírságra, aki 192 kilométeres sebességgel futott a traffipaxba. A gyorshajtók mellett további nyolc sofőrnek szabtak ki helyszíni bírságot különféle szabálysértések – főként a biztonsági öv használatának elmulasztása – miatt. Az akció során ellenőriztek egy német rendszámú személyautót, aminek a padlólemezébe elrejtve összesen 223 karton ukrán zárjegyes cigarettát találtak a vámosok. A kocsit vezető román férfi ellen orgazdaság gyanújával indítottak eljárást. Fennakadt az ellenőrzésen továbbá egy másik román állampolgár is, akit közokirat-hamisítás gyanújával állítottak elő. Az akció során a közlekedési hatóság szakemberei összesen 545 autót ellenőriztek, amelyek közül mindössze nyolc – mindannyian külföldiek – nem rendelkezett autópálya-matricával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták a Cozma-gyilkosságról szóló filmet

Bemutatták a Cozma-gyilkosságról szóló filmet csütörtökön Veszprémben. A bemutatón ott volt Marian… Tovább olvasom