Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Milliós vacsorán ünnepeltek a paralimpikonok vezetői, a sportolóknak csak motel jutott

Több mint egymillióért bérelte ki egyetlen napra a Magyar Paralimpiai Bizottság az Iparművészeti Múzeumot, miközben sportolóikat szakadt motelban szállásolták el a versenyek előtt.
A HVG kikérte a a Magyar Paralimpai Bizottság teljes, hivatalosan nyilvántartott aktáját a Fővárosi Törvényszéktől, melyekből döbbenetes részletek derültek ki.

Például több mint egymillióért bérelte ki egyetlen napra a Magyar Paralimpiai Bizottság az Iparművészeti Múzeumot, hogy közgyűlést tartson a díszteremben, majd 150 fős gálavacsorát adjon az Üvegcsarnokban.

A vacsora előtt Gömöri Zsolt arról beszélt, hogy milyen súlyos problémák vannak, a sportolók kevés versenyen tudnak részt venni, így viszont „hiányzik a rutin és a mentális felkészülés". Gyenge a hazai versenyrendszer, a sportegészségügy, a létesítmények akadálymentességének hiánya is akadályozó tényező".

A rongyrázónak tűnő ünnepséghez képest megdöbbentően méltatlan körülmények közt kell készülniük és versenyezniük a parasportolóknak. A pénzhiány miatt olyan külvárosi motelben kellett megszállniuk, ahonnan alig tudtak bejutni kerekesszékeikkel a nemzetközi verseny helyszínére.

Az atlétikai szövetség szerint ezt azzal magyarázták, hogy az egyik nagy külföldi verseny előtt „az MPB bizonytalan pénzügyi helyzete" miatt a „lehető legolcsóbb szállodát választották egy kis külvárosban, amelynek hátránya volt, hogy nehéz volt bejutni".

Enek tükrében már érthető, miért robbant ki botrány pár héttel ezelőtt azért, mert Gömöri és kollégái vissza nem térítendő támogatást kaphattak a szervezettől, hogy abból törlesszék többmilliós devizahitelüket.

Az vezetők közös pénzből történt végtörlesztése ügyében kedden hűtlen kezelés és csalás bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autókat adott vissza jogos tulajdonosuknak a rendőrség

Az ORFK gépjárműlopások felderítését szolgáló új koncepciójának köszönhetően eddig országosan több… Tovább olvasom