Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Mehet a horror délelőtt is - megfelelő titkosítással

Elfogadta a kiskorúakra ártalmas tartalmak szűrésére szolgáló hatékony műszaki megoldásokról szóló ajánlás szövegét szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - olvasható a testület honlapján.

A médiatanács július 7-én tartott nyilvános konzultációt az ajánlás tervezetéről, amelyen részt vettek a piac meghatározó médiaszolgáltatói, műsorterjesztői és az érdekképviseleti szervezetek is.

A dokumentum a kiskorúak védelmében a lineáris és a lekérhető médiaszolgáltatások esetében alkalmazandó hatékony műszaki megoldásokkal kapcsolatban fogalmaz meg iránymutatást.

Kimondja, hogy a kiskorúak számára nem ajánlott műsorok közzétehetők olyan idősávban is, amelyben egyébként a médiatörvény nem tenné lehetővé, "amennyiben a médiaszolgáltatás titkosított formában tartalmazza a műsorszámot és a titkosítás feloldásához alkalmazott kód nem hozzáférhető kiskorúak számára.

Az ajánlás - amelynek szövege elérhető a médiatanács honlapján - nem kötelező érvényű a médiaszolgáltatók és más piaci szereplők számára, de az abban foglaltak egyedi hatósági ügyekben, döntésekben hivatkozhatók és alkalmazhatók.

A médiatörvény értelmében "a hatékony műszaki megoldások tekintetében a médiatanács - szükség esetén nyilvános meghallgatást követően - ajánlást tesz közzé".

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. június 22. 20:06
    „"Férjecském, hogyan kell ezt a kódot feloldani"
    "Nem tudom szívem, de mindjárt megjön Zsoltika az óvodából, aztán majd megmutatja"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: szeretnénk olyan jómódú viszonyok közt élni, mint a norvégok

Orbán Viktor szerint a magyarok mindig is irigyelték Norvégiát, mert "mi is szeretnénk ilyen… Tovább olvasom