Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Megválasztották az LMP országos választmányának tagjait

Az LMP kétnapos budapesti kongresszusának második napján megválasztották a Lehet Más a Politika országos választmányának tagjait.
Az LMP kétnapos budapesti kongresszusának második napján megválasztották a Lehet Más a Politika országos választmányának tagjait - mondta el az MTI kérdésére Heltai László szóvivő. Az országos választmány a jövőben 13 főből fog állni. Tagja lesz Jávor Benedek frakcióvezető, Schmuck Erzsébet választmányi titkár, Várnai László önkormányzati ügyvivő, Priksz Gábor országos szervező, valamint a már szombaton megválasztott két szóvivő, Csiba Katalin és Heltai László, illetve Erőss Gábor stratégiai közpolitikai ügyvivő.

A regionális delegáltak közül Budapestet Cake Olivio, az Észak-Dunántúlt Hajdu Mária, a Dél-Dunántúlt Ladányi Attila, Észak-Magyarországot Komlósi Csaba, a Dél-Alföldet Oláh Péter, Pest megyét pedig Lukácsi Bálint képviseli majd a testületben. Vasárnap az 59 tagú országos politikai tanács tagjai közé is megválasztották a területi szervek 33 delegáltját, valamint öt további női tagot.

A testületbe automatikusan bekerül a választmány 13 tagja, de a kongresszus nem döntött a politikai tanács utolsó nyolc helyéről, amelyet férfiak fognak betölteni. A szavazást a következő rendezvényre hagyták. A kongresszus szombaton határozott arról, hogy elindítják népszavazási kezdeményezésüket.

A párt korábbi szóvivői, Vágó Gábor és Szél Bernadett az ezt követő sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához. Szél Bernadett közölte, hogy a párt négy kérdésben szeretne szavazást kezdeni: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni; és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

A politikus arra is kitért, hogy ha az Alkotmánybíróság pozitívan dönt a nyugdíjügyben benyújtott felvetéseikről, akkor azonnal elkezdenek aláírásokat gyűjteni arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvonni, így a referendum ötödik kérdésként ezzel is kiegészülhet.

Vágó Gábor korábban elmondta, a kampány "három lábon áll majd", mert a kitelepülések mellett elindítanak egy Facebook-applikációt is, ahol felajánlásokat lehet tenni. Többek között önkéntes kampányrésztvevőnek lehet jelentkezni, jelezni lehet az aláírási szándékot, de a támogatók anyagi felajánlásokat is tehetnek. A kampányban és az aláírásgyűjtésben részt vesz majd több szakszervezet és egyéb társadalmi szervezet is - tette hozzá.

A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig. Terveik szerint 180 ezer gyűlhet össze a kitelepülések során, további 50 ezer a Facebook-applikáció, százezer pedig a társadalmi partnerek segítségével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: százmilliárd forintból csökkenteni lehetne az orvosok elvándorlásán

Az MSZP szerint összesen mintegy százmilliárd forintból végrehajtható béremelésből lehetne azt… Tovább olvasom