Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megint felfüggesztették a fóti polgármestert

Három nappal tisztségébe való visszahelyezése után a Pest Megyei Bíróság ugyanazon bírónője pénteken felfüggesztette Fót polgármesterét (KDNP-Fidesz) hivatalából, a testület által ellene indított eljárás befejezéséig - közölte a Pest megyei város alpolgármestere az MTI-vel.
Bartos Sándor elmondta: a hét elején hozott bírósági végzés az önkormányzati fegyelmi bizottságnak a polgármester felfüggesztéséről szóló döntését minősítette jogtalannak, ezért foglalhatta el Mádly Zsolt ismét a posztját. A mostani felfüggesztés viszont a bírósági eljárás befejezéséig szól, az önkormányzati testület ugyanis sorozatos törvénytelenségekre hivatkozva perelte be a polgármestert - tisztségének megszüntetését szeretnék ily módon jogi úton elérni.

Az alpolgármester szerint a jogi huzavona lényegében arra vezethető vissza, hogy ez év elejétől az önkormányzatok felett felügyeletet gyakorló megyei közigazgatási hivatalok megszűntek, így akár hamis jegyzőkönyvek alapján is lehet bírósági eljárást kezdeményezni a településeken a kiszolgáltatott helyzetbe került polgármesterek ellen.

Mostantól ismét az alpolgármester veszi át ideiglenesen, a per lezártáig a város irányítását. A polgármester még két napja, posztja elfoglalásakor bejelentette: szeptember 30-án rendkívüli önkormányzati ülést hív össze, amelyen kezdeményezné a testület önfeloszlatását. Bartos Sándor közölte, hogy ő maga is kezdeményezi ezt a lépést, így szeptember utolsó napján összehívja a rendkívüli testületi ülést az önfeloszlatás szándékával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Oszkó mondjon le!

- A Fidesz lemondásra szólította fel pénteken Oszkó Péter pénzügyminisztert épülő házának ügye… Tovább olvasom