Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Meghalt Horesnyi László színművész

80 éves korában meghalt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész.
80 éves korában meghalt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész, közölte pénteken a Madách színház.

Horesnyi László 1963-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színház és a Szegedi Nemzeti Színház után 1969-ben szerződött a Madách Színházhoz, amelynek haláláig tagja volt. Erős, robbanékony személyiségével jelentős karakterszerepek megformálásával lett népszerű a közönség körében. Az Ádám Ottó vezette Madách Színház prózai előadásainak fontos szereplője volt: Brabantio Shakespeare Othello-jában, a Beszterce ostroma Pongrácz Kálmánja, Scserbackij herceg az Anna Kareninában, Petur Bán a Bánk bánban, Edgar a Lear királyban, Tóth Mihály A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban vagy Andrej Bolkonszkij herceg a Háború és békében.

Több tucatnyi játékfilmben és tévéjátékban játszott a televíziózás hőskorában, különös tehetsége volt az elesett kisember vagy a gonosz antihős megformálásához.

Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának Árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett.

A színpadi szerepei mellett számos tévé- és játékfilmben szerepelt, láthattuk például Az elvarázsolt dollárban, A Tenkes kapitányában, A ménesgazdában, a Ki beszél itt szerelemrőlben, a Visszaesőkben, a Kisvárosban, a Família Kft.-ben és a Pasikban is. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje

Fidesz: Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje
A Fidesz frakció szóvivője szerint Karácsony Gergely tanácsadó testületében "hemzsegnek" Soros… Tovább olvasom