Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Matolcsy: itt az ideje, hogy mindenki arányosan fizessen adót

Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen - jelentette ki Matolcsy György.
Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen - jelentette ki az Észak-Magyarország hétfői számában megjelent interjúban Matolcsy György.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak a nemzetgazdasági miniszter kijelentette: az ország saját útját járja, és ezzel is jelentős lépéseket tesz a meghirdetett szabadság felé.

A miniszter azt mondta: az elmúlt pénteki bejelentések teljes összhangban vannak a korábban meghirdetett gazdaságpolitikával. Ezek az intézkedések arra utalnak, hogy "Magyarországot újjáépítjük úgy, hogy nem az emberekre terheljük ennek a költségeit. Nem a családoktól, nem a kis- és közepes vállalkozásoktól vonjuk el a pénzt, nem csökkentjük a nyugdíjakat" - fogalmazott Matolcsy György.

A miniszter kitért arra, hogy az állam most saját magától von el pénzt, valamint olyanoktól, akik eddig nem vették ki kellően a részüket a terhek viseléséből. Itt az ideje, hogy mindenki arányosan fizessen adót és járulékokat - szögezte le.

Olvasóink írták

 • 9. machers 2012. október 09. 22:38
  „Teljes mértékben egyetértek a miniszter úrral:
  "A miniszter azt mondta: az elmúlt pénteki bejelentések teljes összhangban vannak a korábban meghirdetett gazdaságpolitikával."
  Ez is igaz:
  "Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen"”
 • 8. machers 2012. október 09. 19:25
  „4.gjozsi88 2012.10.08. 17:56
  Helyesen: 27%
  (mielőtt a "kormányoldal" beleköt: 18%, 5%, 0% kulcsok, illetve mentes az adó alól.)”
 • 7. elemér 2012. október 09. 13:23
  „Várom az okoskodók szakvéleményét a helyesirásrol.;))”
 • 6. elemér 2012. október 09. 07:30
  „5. h.sz. kotorék
  "A tehetősebbeknek mindig is kötelességük volt, van , és lesz mindig nagyobb arányban kivenni a részüket a közösből. Ha ez nem így lenne, lett volna akkor pl. nem lenne akadémiánk sem!"
  Ezzel természetes én is mélyen egyetértek, aki akadémiát teremt annak jár adókedvezmény. Viszont ami most megy ott és nálunk az USA-ban, az nem igy müxik. A tehetősebbek kiveszik nagyobb arányban a részüket a közösböl és azt zsebreteszik. Az ilyen fajta adózás, ami aszimetrikus információkon alapszik, soha nem vezet társadalmi igazságosságra, de még csak nem is termel hatékony eredményeket. Nobel dijas gazdaságszakértönk J. Stiglitz (USA) az információs aszimmetria elméletéjért kapta a Nobel dijat.”
 • 5. kotorék 2012. október 08. 18:00
  „Elemér és a hasonszőrűek elfelejtik , hogy a tehetősebbeknek mindig is kötelességük volt, van , és lesz mindig nagyobb arányban kivenni a részüket a közösből. Ha ez nem így lenne, lett volna akkor pl. nem lenne akadémiánk sem!”
 • 4. gjozsi88 2012. október 08. 17:56
  „"Matolcsy: itt az ideje, hogy mindenki arányosan fizessen adót"

  szerintem is!
  Csak akkor tesék megszüntetni az egy kulcsos jövedelem adót.
  Ugyanis amg a minden pénzét elköltő átlagbéres fizet 16% SZJA mellett még 25% ÁFA és egyébb fogyasztási adót, addig a magas keresetű az el nem költött jövedelmére csupán 16% SZJA-t fizet.
  Igy az ő adóterhelése különbözik.
  Arról már nem szeretnék szót említeni, hogy az el nem költött magas jövedelemmel simán befektetnek a magyar állampapirokba, az az a piaci kamatnál drágábban kölcsönt adnak az államnak, aminek a kamatát mindannyian fizethetjük. Az is, aki SZJA-t és fogyasztási adót is fizet!
  Hát igen!
  Erre tessenek gombot varrni!
  Miért különb a jó módú, mint a kisember????”
 • 3. pozdorja 2012. október 08. 11:20
  „"Nem az emberektől, hanem olyanoktól akik eddig nem vették ki kellően a részüket a terhek viseléséből."
  Ezek szerint nem emberekről beszél. Talán a marslakók? Esetleg a kutyák? Nem! Én rájöttem! A politikusokról van szó...”
 • 2. elemér 2012. október 08. 08:53
  „Ott billiomosok vannak akik nemtudják és nem akarják fizetni az adót.”
 • 1. elemér 2012. október 08. 08:51
  „Mi ebben a hazugság ? Igy már inkáb: itt lenne az ideje, hogy mindenki arányosan fizessen adót. Magyarországon mi az emberekre terheltük a költségeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliós vezetői prémiumokat fizetnek állami cégeknél

Tízmilliós jutalmakat fizettek ki állami és fővárosi tulajdonú cégek vezető tisztségviselőinek az… Tovább olvasom