Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Március 1-jétől kezd működni a közbeszerzési és közérdekvédelmi hivatal

Jövő év március 1-jétől kezd működni a közbeszerzési és közérdekvédelmi hivatal, amelyben a korábbi tervekkel ellentétben külön-külön igazgatóságok foglalkoznak a két területtel.

Az Országgyűlés hétfőn 198 igen, 158 nem és 2 tartózkodás mellett fogadta el a kormány által támogatott, a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat; a jogszabályról a tervek szerint december 14-én dönt a Ház.

Az elfogadott módosítás szerint januárban kezdődik a hivatal létrehozása, amely 26 fővel indul el.

Bajnai Gordon miniszterelnök október végén jelentette be, hogy a kormány antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be az Országgyűlésnek, amely 2010 január 1-jén lépne életbe. A kormányfő akkor azt mondta: a Közbeszerzések Tanácsa átalakításával létrehozzák a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalt, amely a tervek szerint a jövőben a jogtalan előnyt megszerző szervezeteket tudja majd büntetni, akár a megszerzett előny kétszeresére is.

Kiemelte: a hivatal nem veszi át mások munkáját, nem lesz nyomozati jogköre, de ha bűncselekményre utaló információ kerül a birtokába, azt továbbítja. Megjegyezte: a hivatal a korrupció kezdeményezőjét is vizsgálni tudja majd. Nem azt kell bizonyítania, hogy valóban megtörtént-e a pénz átadása, hanem elegendő magára a jogtalan előny megszerzésére rámutatnia, amelyet az állam működése tett lehetővé.

Olvasóink írták

  • 1. Boróka53 2009. december 08. 13:45
    „" Kiemelte: a hivatal nem veszi át mások munkáját, nem lesz nyomozati jogköre, de ha bűncselekményre utaló információ kerül a birtokába, azt továbbítja...."
    Ismét egy újabb sóóóóóóóóóhivatal - igazgatóval, ilyen-olyan vezetőkkel (milliós fizetéssel) titkársággal, gépkocsikkal, új bútorzattal, technikával felszerelve...stb...majd a választásokat követően "megérdemelt" végkielégítésükkel távoznak!! FELHÁBORÍTÓ pénzkidobás, pazarlás!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dohánytermékek jövedéki adóbevétele 10 százalékkal nő az idén

A dohánytermékekből származó jövedéki adóbevétel az idén várhatóan eléri a 298 milliárd forintot,… Tovább olvasom