Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Már lehet pályázni a fűtési rendszerek korszerűsítésének támogatásáért

Hétfőtől lehet pályázni támogatásért fűtési rendszerek korszerűsítésére.
Hétfőtől lehet pályázni támogatásért fűtési rendszerek korszerűsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a minisztérium.

A tárca rámutatott arra, hogy az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot, ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

Az elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de kondenzációs gázkazán beépítésével lakásonként legfeljebb 850 ezer forint, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként maximum 1,5 millió forint.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Az Új Széchenyi Terv "Fűtéskorszerűsítési Program" pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk a www.kormany.hu oldalon és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu/futeskorszerusites) érhetőek el.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2012. augusztus 27. 13:23
  „Ha mindenki jogosult, akkor lakásonként 300 Ft körül kapható támogatás...

  Persze nem mindenki kap - de ez egy ronda ügy - miért is nem???? Ennyi lett a demokrácia?? egyesek milliót mások semmit??”
 • 3. miracle 2012. augusztus 27. 11:17
  „És gondolom 80 oldalas kisregényeket, terveket kell bemutatni, amit Mari néni vígan elkészít, vagy ha nem vígan akkor a szakember ingyen, vagy ha nem is ingyen, akkor visszafizeti Mari néninek, ha meégsem nyer.
  De lehet, hogy mégse.”
 • 2. kotorék 2012. augusztus 27. 11:15
  „Panelok( panelprolik)nem is pályázhatnak ahol sokan laknak ( nyuggerek) mert a lakásszám több mint négy!”
 • 1. load 2012. augusztus 27. 10:53
  „"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani."
  Ez a keretösszeg annyi, mint egy gyengébb lottó ötös.
  200-300 pályázó, és elfogy.
  Erre vártunk több mint 2 évet!
  Szánalmas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a dohányzás! - rendeletben rögzítik a tiltó táblák méretét és feliratát

Egy külön végrehajtási rendeletben pontosan meghatározzák a dohányzásra kijelölt helyet jelölő,… Tovább olvasom