Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Magyar jelentést fogadott el az EP az EIB működéséről

Elfogadta az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén Deutsch Tamás (Fidesz) jelentését az Európai Beruházási Bank (EIB) 2008. évi tevékenységéről.

A parlamenti vitában Philippe Maystadt, a bank elnöke megerősítette, hogy az EIB az Európai Parlamentnek felelős intézményként, minden hitelezési tevékenységével továbbra is az uniós politikák megvalósításában fog együttműködni.

A témáról kiadott közlemény szerint Deutsch Tamás a vitában elismerően szólt az EIB válságkezelő hitelezési tevékenységéről, amelyek a kis- és középvállakozások helyzetbe hozását, és ezáltal a munkahelyteremtés ügyét szolgálták az elmúlt két évben, különösen a gazdasági válságtól sújtott közép-európai régióban. A képviselő emlékeztetett, hogy az unióban ma is első számú kihívás az infrastrukturális kettészakítottság, amelynek következtében a jövőben is fenn kell tartani, és meg kell erősíteni az EIB fejlesztési támogatását az új tagállamok régiójában.

Hozzászólásában Győri Enikő (Fidesz) javasolta az unió fejlesztési bankjának, hogy ne csak a nagy kereskedelmi bankokkal kössön partnerszerződést a kis- és közepes vállalkozások finanszírozására, hanem a regionális bankokat, takarékszövetkezeteket is vonja be a partneri körbe, hiszen ezek a pénzügyi intézmények ismerik legjobban a helyi piacokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a Szeviép Zrt. alvállalkozói a 47-es úton

Demonstrálnak a Szeviép Zrt. alvállalkozói csütörtök délelőtt óta teherautóikkal a 47-es úton, mert… Tovább olvasom