Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Lesz tűzijáték augusztus 20-án, de az eddigieknél szerényebb

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Nagy Anna sajtótájékoztatóján emlékeztetett, egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány.

A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését - közölte a szóvivő.

A kormány már az eredeti tervek szerint is egy sokkal szerényebb költségvetésű tűzijátékot rendezett volna a korábbiaknál, ám most még ezt az összeget is tovább csökkentik - ismertette Nagy Anna.

Mint mondta, a kormány egy különleges nemzeti ünnepet akar szervezni, amelynek legfőbb üzenete nemcsak a közös ünnepé lesz, hanem az is, hogy "ez egy olyan lehetőség, amelyben még inkább megmutathatja az egész ország, hogyan lehet összefogni az árvízkárosultak érdekében".

A Facebook közösségi portálon múlt héten indult az a kezdeményezés, amely azt javasolja, hogy az ünnepi tűzijátékra szánt közpénzt fordítsák az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére.

Olvasóink írták

 • 14. muskátli 2010. július 02. 07:33
  „Más országok is megalakultak valahogy, de nem csinálnak belöle ekkora cécót. Pedig anyagilag jobban állnak és könnyebben megtehetnék. Amígy Mo-nak nincs pénze, ok addig is megemlékezhet erröl, de nem ekkora kiadás árán mint a tüzijáték, amikor másra is fordithatná a pénzt! Ez az amiröl szó van itt pancser! Semmi köze a nagyképüséghez., lelki betegséghez stb.
  Ha a civilekkel tele van <moderálva>, akkor Te biztos valami politikus vagy egyébb jobban megfizetett "munkás" vagy. a szegény embereket viszont annak ellenére illene megérteni. Akiknek a házai romban fekszenek, és akkor még fizessenek az eltakaritásukért. Ezt kéne az állam pénzén megtenni. Ha már az állam nem tudott gondoskodni az árvizvédelemröl, akkor a károkat is hozassa rendbe, és ne várja el azoktól akiknek egész életük munkája szó szerint elúszott.”
 • 13. Jerry 2010. július 02. 07:28
  „A civilekkel is tele van már <moderálva>, mert úgy látom többnek képzelik magukat egyesek ezzel a szóval, mint azok akik keményen dolgoznak a politikában...a politika is egy foglalkozás, hivatás.Tényleg pancser vagy, ha ilyeneket írsz,és ezt még el is hiszed.A most megválasztott "képviselők" nagy része civil,akik megélhetési célzattal álltak be a narancsos zászló alá, és most többnek képzelik magukat mert a húsos fazék közelébe kerülhettek.Tudod HOFI /ismered?/ ő mondta, hogy nem a politikusok közt kell szakembereket keresni, hanem a szakemberek közt a politikusokat.A fidesz gyülekezetben bizony nem sok szakember, annál több pancser gyűlt össze. vita nélkül el kellene fogadni ov-nek, hogy amennyiben tényleg komolyan gondolja azt, hogy a "nép felhatalmazásával" ülnek a parlamentben, tiszteletben kell tartania NÉP kérését,és lemondja a tűzi játékot, és ténylegesen az árvízkárosultak megsegítésére fordítja a pénzt.Amennyiben ezt nem teszi, aláírja, hogy csak hatalomra törő politikus, diktátori hajlamokkal, a körülötte lévő narancsos bagázsa bólogató jánosok, megélhetési "politikusok" akik nem a választóikat, csak pártjukat képviselik.Igazi profi politikus nem tesz olyant,ami ellenkezik választói érdekeivel, jó érzésével,szakmai, gazdasági szempontokkal,emberiességgel.Erre csak pártkatonák, igazi pancserek képesek,akiknek innentől nincs erkölcsi alapjuk bármibe is a magyar népre, nemzeti célokra,magyarságtudatra hivatkozni. Igazi magyar ember nem hagyhatja bajba jutott honfi társát,csak azért hogy saját magát ünnepeltesse.Szent István vajon mit szólna hozzá?”
 • 12. pancser 2010. július 01. 16:54
  „Ha valamit büszkén ünnepelhet a magyarság akkor ez az. Cím nélküli kóbor népból letelepült államalkotó nem zet lettünk. Ha ez nincs néhány rövid mondatot érdemelnénk a történelemkönyvekben. Azok akik az ünnepet kisebbíteni akarják vszleg ezzel nincsenek tisztában. Augusztus 20 a magyar államiság ünnepe, nélküle nem is léteznénk, annak az ünnepe, hogy Európa elfogadott bennünket. Szóval nincsenek rá szavak, hogy ez az ünnep mit is takar, ha röviden akarnám megfogalmazni, akkor azt mondanám mindent ami magyar volt, mindent ami magyar ma és mindent ami magyar lesz. Ez az ünnep mi vagyunk. Néhány szerencsétlen beállt a tűzijáték elleni kórusba. A civilekkel is tele van már a tököm, mert úgy látom többnek képzelik magukat egyesek ezzel a szóval, mint azok akik keményen dolgoznak a politikában. Sok esetben lelki sérültek, depressziósok, nagyképűek, magamutogatók fóruma a mozgalom, holott a politika is egy foglalkozás, hivatás, A civil bekiabálok nem különbek mint a futballhoz nem értő, de mégis mindent jobben tudó szurkolók közül a kemény mag. Csak egyszer próbálnának egy tizenegyest berúgni!”
 • 11. muskátli 2010. július 01. 14:47
  „A tüzijátékot minden évben Bp-n csinálják az ország pénzén!!!!!! Ha már annyira kell a népnek, akkor én igazságosnak tartanám, hogy minden évben más-más nagyvárosban kerüljön megrendezésre. Nem mindenkinek van lehetösége felutazni a fövárosba, hogy gyönyörködhessen! A nagy vezetöknek pedig biztos van lehetöségük a vidékre utazásra. Egy falusi könnyebben elutazik a környékbeli nagyvárosba megnézni, mint Pestre. A tv meg közvetitse, legalább a pestiek is megismerik a városainkat. Azzal, hogy mindig Pesten kerül megrendezésre, csak a pestiek vagy a mobilabbak tudják megnézni. Egy idösebb kevésbé. A pénze meg neki ugyanúgy benne van, mint a Pesten élöknek. Így volna ez igazságos. De hol is van Mo-n igazság ????????????
  Amúgy meg az is igaz, hogy azt a pénzt lehetne értelmesebb dolgokra is felhasználni.”
 • 10. fióka 2010. július 01. 14:38
  „9. hozzászólás pancser 2010.07.01. 14:20--->hogyne lenne barátom csak te még nem érted át látszik az írásodból is.”
 • 9. pancser 2010. július 01. 14:20
  „Helyes! Nincs olyan cspás amely eltántoríthat bennünket nemzeti ünnepeink méltó megünnepléséstől. a kesergők, depressziósok, szadeszes magányos lovagok ötletikkel vonuljanak egy lakatlan szigetre, egy kötéllel meg szöggel!”
 • 8. lacuslaszlo 2010. július 01. 09:46
  „.....és a zemberek véleménye??? A csókosoké értékesebb mi??? Seft az seft.”
 • 7. fióka 2010. július 01. 08:04
  „hát,hogy tudná viktorka offshor cégei ezt a több milliós bevételt nélkülözni”
 • 6. Agent 2010. július 01. 08:01
  „4, te meg ezt olvasgassad:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Demagógia”
 • 5. Agent 2010. július 01. 07:57
  „Ez itt az igazság :
  http://orulunkvincent.blog.hu/2010/06/30/a_tuzijatek_mint_metafora”
 • 4. Jerry 2010. július 01. 07:41
  „Csak a fidesz képes arra, hogy megvalósítsa nép akaratát.Csak a fidesz fejezi a nemzeti egységet.Csak a fidesz nyerte meg a választást, csak a fidesz akarata érvényesülhet, csak a fidesz mondja meg, hogy mit a akr a nép, csak a fidesz dönti el, hogy mire költi és mire nem az adófizetők pénzét.Csak a fidesz hajtja végre orbánkirály akaratát, és csak a fidesz csinál tűzi játékot, ha orbán király azt akar.Márpedig orbánkirály ünnepelni akarja, hogy csak a fidesz nyert, hogy csak a fidesznek köszönhető,/kósaszijjártó páros/ hogy elúszott a forint, csak a fidesz miatt van harag a szomszédos országokkal, csak a fidesz vette palira a népet.Hát itt az idő, vegyétek már észre, csak a fideszre szavazók,a jövő elkezdődött, a narancsuralom megindult. Lehet eső, lehet, hó,árvíz vagy jégeső, viktor király ünnepelni akar, akkor ünnepelni fog, a csak a fidesz éljenezni.Az árvízkárosultak meg ......na de ők kit érdeleknek,itt csak a fidesz számít.”
 • 3. Agent 2010. július 01. 07:16
  „1, a nép ingyen sört is kér, aztán mégsincsen:)”
 • 2. janika 2010. július 01. 06:33
  „Közpénz pazarlás mindenáron! Ez ám a "hűséges" bohóckodás!”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. július 01. 05:22
  „Viktor ! Nem azt kérte a NÉP , hogy ne legyen tüzijáték ,és azt a pénzt az árvízkárosultak kapják ? Nagy ívben teszel erre a kérésre is ,igaz? A választási ígéreteid nagyon-nagyon halványulnak , nagy baj lesz belőle !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt az álláskínálat Fejér megyében

Nőtt az álláskínálat az utóbbi hetekben Fejér megyében. Tovább olvasom