Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Közvélemény-kutatás: a kormánypártok őrzik vezető pozíciójukat

A Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is.
A Századvég augusztus végén készített közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is - derül ki a közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az augusztus 23. és 27. között, ezer ember megkérdezésével készített kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP-é 14 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között a nagyobbik kormánypárt jelenleg 40 százalékon, a szocialisták pedig 26 százalékon állnak.

A teljes népesség körében a Jobbik támogatottsága 10 százalék, az LMP-é 6 százalékos, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) 1 százalékon áll a Századvég szerint. Míg a választásukban biztos szavazók 20 százaléka adná voksát a Jobbikra, addig 8 százalékuk az LMP-t juttatná a parlamentbe, a DK viszont csak 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.

A Századvég friss kutatása során a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest stagnál. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliushoz képest nem változott, a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.

Olvasóink írták

 • 6. Demalgon 2012. szeptember 03. 11:46
  „Fogalmazzunk inkább tisztán, aztán én se értem félre a dolgokat :)”
 • 5. paci13 2012. augusztus 31. 19:17
  „4. Demalgon
  Igaz, mea culpa, nem voltam egyértelmű: elemeken valójában csak a felsoroltakhoz hasonló nyelvi elemeket értettem és köszönöm a felvilágosítást a mintavétel mibenlétéről (itt szmájli).
  Egyébként meg egyetértünk.”
 • 4. Demalgon 2012. augusztus 31. 13:39
  „Mindennek az alapja a minta, amiből veszik. Innentől kezdve a "támogatottság", "aktivitás", "pozíció" és "voksolás" csupán megvásárolt üres lufi, és a lejátszott csalást mutatják be újra és újra. A szó maga komolyan vehető, a tartalma szerkesztett és vásárolt.”
 • 3. paci13 2012. augusztus 31. 13:11
  „Azért lehetnek komolyan vehető elemei is az elkészített felmérésnek, mint pl. "támogatottság", "aktivitás", "pozíció" vagy "voksolás. Ezeket elhiszem.”
 • 2. pozdorja 2012. augusztus 31. 12:32
  „Minden szép, minden jó! Dübörög a gazdaság! Előre az Orbáni úton.
  43% bizonytalan. Ezeket már mindegyik párt átverte.”
 • 1. Demalgon 2012. augusztus 31. 11:39
  „Ez magyarra fordítva annyit jelent, hogy a kukázók összeültek egy 100 fős baráti társasággal sörözni, akik mind a kormány jópuszipajtásai, aztán kiválasztottak a 100-ból olyat, akinek szőrös a talpa, a maradékot meg pofa alapján osztották be, minél jobban nem tetszik a pofa annál ütősebb párt alá sorolják. Majd a lejátszott kalandjátékot papírra vetve beszélnek már kevesebb, mint 10 millió magyar szájával.

  Gyakorlatilag a statisztika adatmanipuláció, fikció, de jó arra, hogy hülyeséget beszéljenek, miközben azt sem tudják, hogy mi van a valóságban. Igaz elaprozódna, és sokáig tartana a feldolgozása - de egy statiszikus ne húzza a száját a munka miatt - kíváncsi lennék milyen képet kapnánk, ha mindenki válaszolna. És szabadon ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen járnak egyházi iskolákba, óvodákba

Javarészt az intézményátadások miatt jelentősen nő az egyházi iskolákba, óvodákba járók száma a… Tovább olvasom