Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Középiskolai Vállalkozói Klubok program indul

A középiskolások projekttervezési, döntéshozatali, időbeosztási, konfliktuskezelési és egyéb hasznos képességeit fejleszti majd az a vállalkozói klub, amely hét fővárosi szakközépiskolában indult ősszel a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és a Morgan Stanley támogatásával.
Az egyéves program során a fiatalok önismeretét, kommunikációs készségeit is fejlesztik, valamint rövid terepmunka során a vállalkozásokat érő kihívásokkal is megismertetik őket.

A program első lépéseként a DIA szakértői a résztvevő középiskolák tizenhat tanárát kétnapos akkreditált továbbképzésen készítették fel a klubok működtetésére. A személyes kompetenciák terén például a kritikus gondolkodás, a stressz- és konfliktuskezelés fejlesztése a klubok feladata. A tanórákon kívüli, délutáni foglalkozások során a fiatalok megismerkedhetnek a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság gyakorlataival is.

A DIA szakemberei szerint ezek az ismeretek kiemelkedően fontosak ma egy sikeres vállalkozó számára. A programhoz módszertani kézikönyv is készült - tájékoztatta Bognár László, a DIA szóvivője csütörtökön az MTI-t. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalok a vállalkozások valós helyzetével, az előttük álló kihívásokkal is szembesüljenek. Ezért a résztvevők a program során interjút is készítenek majd egy általuk kiválasztott vállalkozóval.

A tanév végén pedig prezentáció formájában számolnak be a tanultakról: a legjobbak a Morgan Stanley képviselői előtt méretnek meg. A Morgan Stanley üzleti tanácsadó cég 10 millió forinttal és üzleti tapasztalataival támogatja a programot - a cég munkatársai tanácsaikkal, látogatásaikkal aktívan részt vesznek a program megvalósításában. Az iskolákat a szervezők keresték fel a program tervével. Végül hét fővárosi és egy tatabányai intézményt választottak ki a klub beindítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezren jutottak Széchenyi kártyához Borsodban

Átadták a tízezredik Széchenyi kártyát csütörtökön Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei… Tovább olvasom